שלום

• פותח הנושא Con
  • פורסם בתאריך

Con

New member
שלום ../images/Emo140.gif

אני סטודנט למחשבים עם אפשרות לעבור לתואר משולב עם פסיכולוגיה. חשבתי על פרוייקט סיום בו רובוט שאני אתכנת יסרוק הודעות בפורומים ויגיב בהתאם. אני מקוה להסיק מכך מסקנות על תלותנו הרגשית בקשרים הוירטואליים שאנו מפתחים. מה דעתכם?

e-magine

New member
שלום con

לא הבנתי את השאלה. ואני אסביר למה. מה אני יודע: זה שיש רובוטים באתרים ובעיקר בצ´אטים, אני יודע. אני גם יודע שיש רובוטים שעושים שיקוף פסיכולוגי ויש אפילו אחד בעברית. מה אני לא יודע: מה זה יגיב בהתאם? יעשה לנו שיקוף? יתן לנו תשובות כמו בשיר של דני סנדרסון: יש לי את כל ההתחלות, אך אין לי ת´סיומת? יקבע איתנו להפוך בקניון? נניח שתכנתת את הרובוט, והעלית אותו לרשת, וגם שמרת את הלוגים, אני באמת לא יודע איך תסיק מסכנות. אני מניח שבאיזשהו שלב, תצטרך לקבל משוב מהמסקנים שידברו עם הרובוט.

Con

New member
יש לי שאלה.

איך אני יכול לדעת שאתה אדם ולא רובוט? התיאוריה המקובלת היא שהאינטלגנציה המלאכותית עוד לא מפותחת מספיק על מנת ליצור באופן אוטומטי הודעה כשלך שמכילה רצף לוגי פנימי וכלפי ההודעה הקודמת. למרות זאת, לא פגשתי עדיין את כל המתכנתים ברחבי העולם ולכן זה ייתכן שאחד מהם עשה בדיוק את זה. והרי התןצאה: e-magine. תוכנה שמתנהגת 1:1 כיצור אנוש וכל באי הפורום מתייחסים אליה ככזה. אם אכן מישהו תכנת אותך אני מאמין שהוא יכול להסיק מסקנות רבות בתחום הפסיכולוגיה רק ממעקב אחר התגובות להודעותיך.

מר קון....

אמנם אני לא סטודנט לפסיכולוגיה ושות´ אבל אני זוכר שביקרתי בהייד פארק ועמד שם אדם שצעק שהוא מתוכנת להגיד לנו שאנחנו רובוטים? יש קשר?

Con

New member
אתה כנראה מתבדח אבל

יש לי מה לענות לך בנושא. לצערי אני אוכל לעשות את זה רק מחר.

e-magine

New member
אתה עונה לי לשאלות בשאלה.

אתה באמת לא יכול לדעת מי אני ומה אני ואני לא יכול לדעת מי אתה ומה אתה. אם יש לך שיטה מחקרית ובסיס מספיק, אתה יכול להסיק מסקנות, ואין שום קשר לשאלה אם אני אדם או רובוט. חוצמיזה,
על המחמאה
מזמן לא יחסו לי תחונות אנושיות.

Con

New member
האם אין קשר?

טוב, הצלחתי לענות לכם היום. ראשית, אכן במסגרת הפורומים כולנו גרסאות רכות של הרובוט המדובר. בעוד הרובוט מסמל למעשה את השקר המושלם, התחזות טוטאלית למשהו שאינו, הרי שכולנו (או לפחות רובנו הגדול) מתחזים במסגרת הזו למשהו שאנחנו לא. אז אמרתי שאני סטודנט למחשבים, אז מה? גם ג´ורג´ קוסטנזה יכול היה לבוא לפה ולהגיד שהוא ארכיטקט, לבלבל את המוח כמה פעמים, לשבות את אמונכם ואז לתת לכם עצה שתגרום לקריסת ביתכם. אני חשבתי שהרעיון של הרובוט מתאים לדיון בפורום הזה שהרי אולי יש פה אנשים אשר משתמשים בפורומים באופן תכוף. לא היה מזעזע אתכם לגלות שאתם מבלים את מיטב זמנכם בשיחות עם מחשבים חסרי רגשות? ולדעתי... לא רחוק היום...

e-magine

New member
או קיי ומישהו האמין לך?

ואתה חושב שזה בכלל משנה לי ולאחרים כאן בפורום מה העיסוק שלך? אני חושב שזה לא מקרה שלא ענית לי לשאלה פשוטה, והיא: מהי תשובה מתאימה. כנראה שהתוכנה שמפעילה אותך, צריכה שיפורים

Con

New member
צודק ../images/Emo6.gif

וואללה, אפילו אני ממרחק השעות כבר לא מצליח להבין מה לעזאזל ניסיתי להביע בהודעות שלי. אני ממש זקוק לכמה שעות שינה טובות ולהפסקה בטראנס הכתיבה שלי בשבוע האחרון. אני אולי אנסה להעלות מחדש את הנושא בעוד כשבועיים כשאני אצא מכל הלחץ ואני מקווה שאני אוכל להתבטא בצורה מסודרת (או במילים אחרות, כשהDEBUGייגמר)

לא מסכים איתך

השאלה ששאלת היא האם לא היינו נפגעים או האם אנחנו לא מפחדים שמי שמדבר איתנו מהצד השני הוא רובוט או איזה זיוף? למה שנפחד? הרי אותו בן אדם/רובוט מוציא משהו שקיים בו. שום דבר, לא אדם ולא רובוט, לא יכול להוציא החוצה משהו שאין בו. לכן אם אדם שאנחנו מדברים איתו נשמע לנו מאוד רומנטי ואחר כך מסתבר שהוא בוק פרקטי וחסר רומנטיות, זה רק בגלל שאחר כך הוא מחליט לא לתת ביטוי לרומנטיות שלו. הרומנטיות לא נעלמה. הוא רק מחליט לא לבטא אותה. שש כנפיים למלאך, בשתים יכסה רגליו בשתיים יכסה פניו ובשתיים יעופף. עכבר

e-magine

New member
אני חושב שזה יותר שייך לאופי שלנו

אם אנחנו מפחדים או לא.קרה כבר שהעוגה היוקרתית שפירסמו לנו בערוץ ההוא התגלתה כקרש יבש בטעם סינטטי, קרה כבר שהמדפסת המעולה שהמוכר הילל התגלתה כגרוטאה איומה שנתקעת ושופכת דיו והשירות שלה איום, קרה כבר שהמכונית המתקדמת החדשנית והמדהימה בעיצובה התגלתה כאוהבת מוסכים, קרה כבר, כמו שמבעבעת סיפרה פעם, (וסליחה עם אני לא מדייק כי חשוב לי הרעיון ולא המילים המדוייקות וגם הלא ממש פוליטיקלי קורקט) שהבלונדינית החושנית השופעת התגלתה כטיפוס בהמי, יותר גרוע מזה, קרה שקרן הסיוע לילדים במצוקה נתגלה כקרן מימון לחמאס או לאל קאידה, ואני בכלל לא רוצה להיכנס לסיפורים של כל מיני מתחזים שהתגלו כמטחנים, אז נפגענו, וגם נפגענו מדברים הרבה יותר חשובים, נפגענו מאיך שאדם יקר דיבר איתנו, נפגענו מהיחס של הבוס, נפגענו ממישהו שחשבנו שהוא חבר שלנו והתגלה לנו שהוא מרחל עלינו מאחורי הגב, אולי אפילו רצנו לפורום אכזבו לספר (יש באמת פורום כזה) ואנחנו נמשיך להיפגע ונמשיך ללכת הלא, נמשיך לקנות מדפסות ומכוניות, נמשיך לקנות עוגות, מדפסות, מכוניות, לדבר באינטרנט ומחוץ לאינטרנט עם אנשים מידי פעם להיפגע וגם מידי פעם להנות.

למעלה