שלום

corn on the cob

New member
שלום../images/Emo13.gif

רציתי להתייעץ אתכם,חברי הפורום בנוגע לדילמה קטנה שצצה לאחרונה...אז ככה: אבא שלי חוזר מחו"ל בעוד שבוע, ואני ואחי חשבנו להפתיע אותו ולארגן את כל התקליטים והדיסקים שלו (יש לו משהו בסביבות ה-500 תקליטים ו-300 דיסקים) באיזשהו סדר מסוים. מאז ומתמיד הם נמצאים בבלאגן גמור, ואם הוא רוצה לשמוע אמן כלשהו הוא יכול לעמוד מול המדף 20 דקות עד שהוא ימצא את האלבום המסוים(ואז כבר לא בא לו לשמוע אותו..זו מין בדיחה משפחתית כבר). בקיצור קיוויתי שאתם תוכלו לעזור לי-מה הצורה האופטימלית לסדר תקליטים? ע"פ שם המוזיקאי(שם פרטי או משפחה)? ע"פ ז'אנר כללי? נניח רוק,פולק,ג'אז,קאנטרי? או בצורה יותר מפורטת-גאת'רי,ג'ואן ביאז,דילן,פיל אוקס ביחד,ורולינג סטונס,ביטלס,אריק קלפטון ובירדס ביחד? או בכלל ע"פ תקופות? זאת אומרת ג'ניס ג'ופלין עם האחים אולמן, למרות שהמוזיקה לא דומה? תוסיפו לזה את כל הדיסקים שבכלל לא קשורים לכלום(סאונדטרקים,מוזיקה אירית,אליסון קראוס)
ואת חוסר הידע שלנו וקיבלתם חתיכת בעיה... אז אחרי כל זה-מה הצורה האידיאלית, בה הייתם רוצים שהאלבומים שלכם יהיו מסודרים? תודה רבה על הסבלנות!!

Aeroguy

New member
זה כמובן מאוד אישי

אנשים שונים אוהבים לסדר את הדיסקים שלהם בצורות שונות. ההעדפה האישית שלי (שוב, רק שלי), זה בכלל לא לפי ז'אנרים, רק לפי א-ב, לפי האות הראשונה בשם הלהקה, האות הראשונה בשם המשפחה אם זה אמן סולו והאות הראשונה בשם הסרט במקרה של פסקול. בתוך כל אמן, אני נוהג לסדר את אלבומיו בסדר כרונולוגי - הראשון ראשון וכו'. בהצלחה!

אני מסדר לפי ז'אנרים

בערך.. או לפי איזושהיא הגדרה מסויימת או מכנה משותף לכל הדיסקים. לדוגמא: יש איזור פרוג אבל גם הוא מחולק לסימפוני, פולק וכו'.. או אזור הפולק שמחולק לבריטי ולאמריקאי, ומעבר לזה לפי מכנה משותף(כל CSNY על שלל ההרכבים והדיסקים ביחד)

gryphon music

New member
יש לי רעיון איך באמת תפתיע את אביך

לאנשים בגיל של אביך אין כבר צורך בתקליטים .{ובטח לא של אליסון קראוס פיל אוקס ושות'
}. מכיוון שרכושנות והססנות היא תכונה מאד נפוצה אצל גברים בגיל המעבר,הם רק מתפללים שמישהו כבר ייקח יוזמה ויעיף את האוסף המאובק שלהם לאיזו חנות תקליטים נאמר בראשל"צ תמורת מכונת גילוח. אני חושב שאביך מאד יעריך את הטרייד שיביא סוף לזיפי הזקן שלו ובנוסף יפנה לו המוווון מקום למגזין "רכב " וקטלוגים של נשק חם. לפרטים נוספים על מסיבת ההפתעה צור קשר במסרים.

melancholy man

New member
אתה סוג של מלך אמנון../images/Emo13.gif

ולבחור שהתחיל את השרשור, אין הגדרות קשוחות של ג'אנרים במוסיקה גם אם אצה מבין המון ומכיר הכל לא תמיד מה שאתה מגדיר פולק יתאים למה שמישהו אחר יגדיר, הנטייה הבסיסית שלי בסידור אלבומים (בתקופות שהם ארוזים בארגזים לפני או אחרי מעבר דירה, שזה לצערי רוב הזמן) היא לסדר אותם לא בדיוק לפי ג'אנרים אלה לפי איזשהו סדר שיש לו הגיון מבחינתי, כך למשל, מיק בלומפילד יהיה לייד אל קופר ובוב דילן, שיהיה כמובן לייד וודי גאט'רי וכו' ואז לפי ABC (כלל מרכזי בספרנות/מידענות, זה לפי שם משפחה באנגלית או שם להקה בלי the), אבל מאחר ואתה מסדר תקליטיה שהיא לא שלך, תשכח מכל השיטות היצתרתיות האלה, תסדר קודם כל דיסקים בנפרד ווניל בנפרד ולאחר מיכן לפי ABC. דרך אגב, איזה כיף לאבא שלך שחשבתם על זה, וכמובן, גם אתה וגם הוא, אם בא לו, מוזמנים להשאר איתנו כאן... והעצה הכי חשובה, לפי השמות שזרקת כאן לאבא שלך יש אחלה תקליטיה, תשמע את הכל, אבל הכל

corn on the cob

New member
אני רק בתחילת הדרך

אני מנסה לשמוע את כל התקליטים, אבל אתה בטח יודע כמה העניין קשה כשהמקום היחיד בו אתה יכול לשמוע אותם הוא בסלון...

melancholy man

New member
הכי טוב בסלון

לפי מה שכבר כתבת, אני מהמר שיש לכם מערכת מכובדת בסלון, ככה הכי טוב לשמוע את זה והכי טוב באמת זה לגלות את הדברים לאט לאט ולקחת משם מה שאת אוהב ולעזוב את מה שלא (הדבר הכי גרוע בעולם זה לגלות שיש לך טעם כמו אבא...) אם יהיו לך מסקנות מענינות או שאלות מהסידור נשמח לשמוע ובכלל נשמח לשמוע יותר ממך...

corn on the cob

New member
קודם כל-אני בחורה!

אז החלטתי פשוט לסדר לפי ה-ABC כמו שהצעתם(מלבד gryphon music שאני די בטוחה שהציע לי להמיר את האוסף במכונת גילוח...)
באמת חבל לי לסדר לו את כל האוסף ע"פ ז'אנרים שנראים לי מתאימים,ואח"כ לגלות שהוא לא מוצא כלום... אז תודה רבה רבה לכולכם!
אני ניגשת לעבודה! הולך להיות לי סופשבוע ארוך...

הסדר האופטימלי

הסדר הכי טוב לפי דעתי(וכך אני גם מסדר את הדיסקים שלי)קודם כל לפי ז`אנר ובתוך הז`אנר לפי מוזיקאים ובכל מוזיקאי לפי הסדר מהדיסק הראשון עד לאחרון. עבודה קשה אבל משתלמת

Blueyes2

New member
מזכיר סצינה מ"נאמנות גבוהה"...

...שם נשאל הגיבור אם הוא "מסדר את האלבומים שלו לפי ה- ABC?", ותשובתו "לא"; "לפי סדר כרונולוגי?" - "לא"; "אז לפי מה?" - "לפי סדר אוטוביוגרפי - האלבום שהוא שמע כשהוא יצא בתיכון עם אחת, האלבום שהוא קנה כשניהל מערכת יחסים עם אחרת" וכו'...

Durutti Line

New member
זה תלוי בכמה דברים

ע"פ תקופות זה בעייתי כי זה לא משהו מוגדר. תגדיר תקופה כמה, כעשור? ואז אם להקה פעלה גם בסיקסטיז וגם בסבנטיז, תפצל את האלבומים שלה לשתי קבוצות? לא הולך. ע"פ ז'אנרים גם לא תמיד עובד. אני הייתי מסדר פעם את הספריית מוזיקה במחשב ע"פ ז'אנרים אבל זה התחיל לתסכל אותי בשלב מסוים כי הרבה אמנים שאני שומע לא מסווגים בקלות כ"כ לז'אנר אחד ויחיד; לכן בסופו של דבר העדיפות שלי זה לסדר את האמנים ע"פ הא"ב, ובתוך כל האמן לסדר את האלבומים בסדר כרונולוגי.

למעלה