שלום

Lavender Moon

New member
שלום../images/Emo13.gif

בס"ד אני יודעת שאסור להבעיר אש חדשה בחול המועד אבל אפשר להעביר ומותר לבשל בקיצור... השאלה היא האם משאירים את הפלטה דלוקה כל פסח? תודההה חג כשר ושמח!!!

בחול המועד מותר.

רק בחג = ביום הראשון וביום האחרון אסור להדליק אש ורק להעביר מאש לאש מותר.

Lavender Moon

New member
אה שכחתי

בס"ד רציתי גם לשאול אם אני חייבת סידור לשלוש רגלים הרי כתוב את התוספות של "יעלה ויבוא" גם בסידורים הרגילים אז יש צורך? תודה! חג כשר ושמח לכל עם ישראל!!

תגובה

החג הראשון שמתחיל בליל הסדר(יום שני בערב) - יש ערבית, ואז שחרית מוסף מנחה- פה צריך תפילה לשלוש רגלים
חול המועד- קוראים תפילה רגילה ומוסיפים "יעלה ויבוא"
החג השני, שנקרא "שביעי של פסח"- תפילה של שלוש רגלים- תקנו אותי אם טועה לגבי זה

תגובה ../images/Emo8.gif

היי! בחול המועד מותר להעביר אש חדשה- בחג הפסח- שהוא יום טוב- רק להעביר מאש לאש מותר על מנת להכין אוכל ... לא ליצור אש חדשה אלא להעביר מאש שדולקה מקודם לחג, ויתקנו אותי אם אני טועה
אוסיף דברים מדברים שנאמרו ע"ימאופירA- לקוח מפורום חוזרים בתשובה- תמיכה קישור: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=490&msgid=96195834 בחג הפסח יש שני ימים טובים: החג הראשון מתחיל בליל הסדר(יום שני בערב) ונגמר כעבור 25 שעות בערך, בלילה שלמחרת. אח"כ יש 3 ימי חול המועד, אח"כ שבת, ואח"כ עוד יום חול המועד, ואח"כ החג השני, שנקרא "שביעי של פסח", שמתחיל בלילה שלפני ונגמר בלילה שלמחרת. חג או יום טוב הוא בדיוק כמו שבת, רק בהבדל אחד: מותר לבשל ומותר להדליק אש ע"י העברה מאש דולקת מלפני כניסת החג. כל שאר הדברים: כיבוי אש, הדלקת חשמל, כתיבה וכו' - אסור בדיוק כמו בשבת. בימי חול המועד רוב הדברים מותרים, מלבד כמה דברים שאסור בגלל קדושת המועד: אסור לכתוב מה שלא צריך, אסור לקנות דברים שאינם עבור המועד, אסור לכבס, אסור לעשות מלאכה שאינה צריכה בשביל המועד (או בשביל הפסד גדול כגון פיטורין מהעבודה), ועוד.
בהצלחה ואם לא תביני משהו בכייף תוכלי לשאול

למעלה