שלום.

Krishi

New member
תקשיב לי ותקשיב לי טוב..

אלא אם יש לך רצונות פטריוטיים אדירים לשרת למען ישראל אני ממליץ לך לשכוח מזה ולהישאר באוסטרליה במקום שפוי שבו תוכל להתקדם בחיים כמו שצריך. תאמין לי ישראל היא לא מקום כל כך טוב לגדול בו וצה"ל זה לא מקום כל כך טוב לשרת בו... אני במקומך הייתי נשאר באוסטרליה

elad 1986

New member
תשובה-מנסיון אישי.

אני גם גרתי בחו"ל(לונדון) מגיל 16 עד 18 ובגיל 18 החלטתי לחזור ארצה להתגייס למרות שההורים היו נגד זה,ולמרות שהיו לי אחלה חיים בלונדון ויכלתי להתחיל ללמוד באוניברסיטה במקום לבוא לעשות צבא,אבל זה ממש תלוי במה אתה מרגיש למדינה. אני באופן אישי הרגשתי מחויבות למדינה שלי,אני אוהב את המדינה הזאת למרות(ואולי בגלל) הכל. אז אם כמו שאמרו אין לך את הזיקה הציונית לארץ,אז זה מיותר ואתה תרצה לחזור לאוסטרליה אחרי שבוע בטירונות,אבל אם הסיבות שלך הם כמו שלי,אז אתה לא תתחרט! ומאוד עוזרים לחיילים בודדים,אני באופן אישי חי אצל סבא וסבתא שלי. אבל הצבא רצה לעזור לי במימון דירה.. ככה שאל תדאג הם עוזרים והם גם נותנים לי חופשים לנסוע למשפחה בלונדון.. עוד דבר-אם אתה מחליט להתגייס תתכונן לזה שאתה הולך לקבל הלם תרבות לפנים..חח אני חזרתי אחרי שנתיים בלונדון בזמן שגרתי 16!!! שנה בארץ אבל עדיין בהתחלה הרגשתי הכי מוזר ולא שייך שיש... ועכשיו כולם פה כמו אחים שלי.. בהצלחה בכל מקרה

tuluse

New member
שלום דניאל../images/Emo13.gif../images/Emo187.gif

קודם כל אני אגיד לך שאני מקנאה ממש! נראה לי כיף חיים לגור באוסטרליה! ממה שאתה מספר נשמע שהחיים שלך היום הם באוסטרליה ושטוב לך שם ושמצאת את עצמך. אני מבינה שכשמדברים על זה, לפעמים הצבא נשמע כמו משהו מאוד חוויתי ששווה לעבור. אני אומנם בחורה, ולא הייתי בשירות קרבי, אבל אני די בטוחה שמה שיש לך בראש על הצבא ועל שירות קרבי בפרט הוא לא לגמרי מציאותי. המציאות פה קשה מאוד. הצבא זו מסגרת לא קלה בכלל, בייחוד למישהו כמוך שדי יצא מכל האוירה שיש בארץ. וקרבי - בטח ובטח - אתה צריך להבין שמעבר לזה שהאימונים וכל השירות מפרך, אנשים מתים מזה, זה לקחת סיכון על החיים שלך. אני גם אגיד לך את האמת - אני מעריכה את הצבא מאוד וקרביים עושים תפקיד חשוב מאוד, אבל בתור אחת שסיימה שירות צבאי בתפקיד משמעותי וראתה כמה דברים בצבא - אני חייבת להגיד לך שהרבה פעמים הצבא מצליח לשרוד על בחורים טובים ותמימים כמוך. הצבא מרעיל להגיע לקרבי (כמובן שלהרבה אין הרבה ברירה והם פשוט משובצים בקרבי, בין אם ירצו ובין אם לא) ובסופו של דבר יש הרבה הפקרות בצבא וחוסר יחס (אפילו בסיסי-אנושי לפעמים) לחיילים שלו, אבל הדברים ממשיכים בכל זאת לדפוק כי הקרביים הם ילדים טובים בסה"כ שחושבים שמגיע להם לספוג כל מיני חרא לפעמים. "כי ככה זה בקרבי". ואגב, לדעתי חוסר היחס וההפקרות הזו היא שגרמה לכשלון במלחמת לבנון השנייה...אבל זה נושא אחר, אז נעזוב. אתה נשמע לי בחור רציני, אבל צריך להבין שאנחנו לא בסרט אמריקאי פה. המלצתי לך - תשאר באוסטרליה, החיים שלך שם, המשפחה והחברים שלך שם. תלמד, תבנה את עצמך. יש מספיק דרכים אחרות שאתה יכול לתרום בחיים. שיהיה המון בהצלחה

mass

New member
כולם רוצים להגיע לאוסטרליה...

ואתה רוצה לחזור לכאן? מה אתה דפוק?! תשאר שם, תעשה משהו עם החיים שלך.

SupermanZW

Well-known member
הישאר באוסטראליה, אל תעשה טעות

קיבלת הזדמנות לחיים טובים יותר ואם לא תנצל אותה עד כמה שניתן חבל. לך לקולג' או אוניברסיטה מיד עם סיום התיכון וארגן לך את החיים כמו שצריך. לחברים שלך אין ברירה אחרת, לך יש. הלוואי שהייתי במצבך כשהייתי בגילך.

למעלה