שלום

vanilababy

New member
שלום../images/Emo13.gif

פניתי בשאלה גם בפורום תרופות אך הם לא יכולו לעזור לי אני מקווה לנסות פה אני נוטלת ראקוטן כבר כמעט 3 חודשים ואני גם לומדת יש לי תוסף תזונה, ויטמנים שניקראים "סטודנט פורמולה" שמורכב מגינסנג קוריאני,סיבירי ,ג'ינקו בילובה ותמצית שיבולת שועל רציתי לשאול אם אני יכולה לקחת אותם במקביל לראקוטן???

yoelnd

New member
תשובה

היי קשה לענות לך מפאת חוסר פרטים כמו: משקל, גבוה, מצב חילוף החומרים שלך, מינון הראקוטן?, מעשנת? כמה כדורי מציצה את רוצה ליטול מהסדונט פורמולה ליום ובטח לא באותו רגע - מיידי. אם עד היום לא היה פגיעה בכבד בכל דרך שהיא - מבדיקות הדם, אין כל בעיה לקחת מהפורמולה עד 2 ליום ולפחות שעתיים הפרש מנטילת הראקוטן. בבריאות טובה!

vanilababy

New member
וואי שימחת אותי

השאלה היא עד כמה הם יעזרו לי, אני לא רוצה לקחת סתם ועד עכשיו לא הייתה פגיעה בכבד אבל הכולסטרול עלה בגלל התרופה אני מנסה לשמור בנתיים אני לוקחת מינון של 60 מ"ג ביום לא מעשנת.

shushu10

New member
יתכן שתהיה פגיעה בכבד???????

מהראקוטן? מהפורמולה? ואולי מהשילוב בין השניים?

shushu10

New member
תודה אור על התשובה

כי בעצם נתת לי הזדמנות חוזרת להסביר את דעתי על המקרה שהוצג כאן ומהווה דוגמא למה שקורה היום בשוק התרופות האגריסיבי. סימני השאלה הרבים שהצבתי ליד הכותרת היו אמורים לשמש אזהרה לבחורה התמימה אשר הכולסטרול שלה כבר עלה והיא עדיין ממשיכה להשתמש בתרופה זו ואף רוצה לצרף לה "תרופת פלא לסטודנטים" , אני מניחה ע"מ להצליח בלימודים בסופו של דבר(?). אני חושבת שהשימוש בתרופות עם אזהרות שכאלו בצידן , והרקוטאן היא רק אחת מיני רבות, צריך להדליק נורה אדומה ולהוביל לשיקול דעת רציני ולשאלה האם המצב באמת דחוק עד כדי כך שאני מוכן/נה לסכן את הבריאות ? בואו נבדוק מה זה המעקב? האם הוא שומר עלי? אם תוך כדי מעקב מגלים שהכבד נפגע כבר, מה זה עזר לי ואיך אני יכול לרפא את הכבד החולה - לקחת עוד תרופות - אז בעצם מה שקרה הוא שנפל עלי תיק הרבה יותר כבד משהיה קודם. אין לי צורך לקרוא מאמרים על תרופות כשאני יודעת בוודאות איזה נזק הן גורמות ולעתים בלתי הפיך אך מאד כואב לראות באיזו קלות אנשים רוכשים תרופות ותוספי מזון ומסכנים את עצמם בהכנסת רעלים מדרגה ראשונה לגופם. ועוד יותר עצוב שאין להאשים את הציבור ובטח לא את הנוער התמים.

yamit23

New member
שלום שולמית - לגבי הכותרת

עם כ"כ הרבה סימני שאלה. רוצה לשתף אותך שבעקבות תשובתך לאור, הבנתי שקודם הבנתי את ההודעה בצורה הפוכה למה שכנראה ניסית לכתוב. אני הבנתי שאת שואלת אם יכול להיות שנגרם נזק לכבד, כי נראה לך לא הגיוני שזה קרה. כך הבנתי גם את תוכן ההודעה - למה שהתרופה או התוסף (או שניהם יחד) יגרמו לנזק כזה. כעת אני מבינה שהמטרה היתה הפוכה - יגועה לך שרואקוטן עלול לגרום נזק לכבד, ורצית להדגיש את הסבירות שכך קרה. כדי להעביר מסר מהסוג הזה, אני נוהגת להשתמש בצירוף "?!", ולהדגשה הייתי נעזרת באייקונים: "
"

shushu10

New member
צודקת בהחלט!!! רציתי לצעוק

ובמקום זה יצאה לי שאלה זועקת! לפעמים כשאומרים נו,נו,נו זה לא כל כך משפיע אבל כששואלים שאלה יש מי שמרים גבה ואומר לעצמו: וואלה - כדאי לברר בכ"ז. כמובן שתוספת ! היתה יכולה להיות ברורה יותר לגבי עמדתי שלי, אבל זו לא היתה המטרה. מודה לך ימית

מילים כדורבנות shushu10!!!!!!!

המילים האלה שכתבת חייבים להיות נר לרגליו של כל מי שחפץ בבריאותו!! ואני באמת חיה כך.

0 אור 0

New member
בדיוק לפני שהאתר נפל כתבתי

שאני מאד מסכימה עם גישתך ככלל, אבל אני עדיין מעדיפה לדרג את התרופות: אני לדוגמא אקח אנטיביוטיקה במצבים מסויימים (פעם אחרונה לקחתי אחרי ניתוח חניכיים לפני כמה שנים, אבל בעבר הייתי חולה מדי פעם באנגינה - ועד שלא מגיעים למצב של מניעת המחלה, אני מאמינה שמותר להיעזר באנטייוטיקה כשמגיעים למצב האקוטי) רואקוטן, לעומת זאת, הוא תרופה שתופעות הלואי שלה מפחידות בצורה מדהימה, ולעומת זאת, היא גם ממש לא הכרחית - אפשר להגיע בשילוב של תזונה, הגיינה וקוסמטיקה לתוצאות מעולות בלי לסכן את הבריאות בצורה כזו.

shushu10

New member
אני מסכימה אתך שכאשר לא

יודעים איך להתגבר על מחלה צריך ללכת לרופא. כמו בכל נושא - ידע יכול להועיל מאד. אגב - אפשר להמנע מאנטיביוטיקה גם אחרי נתוח חניכיים אבל צריך לדעת מה במקום, וזה ממש ממש פשוט. כל טוב

0 אור 0

New member
אם את יודעת איך להתגבר על דלקת

חניכיים, אשמח מאד אם תשתפי על גבי הפורום. כולנו נוכל להשכיל מידע כזה.

shushu10

New member
אפשר להמנע מדלקת מראש

לפני נתוח חניכיים (להערתך הקודמת בה כתבת על לקיחת אנטיביוטיקה לאחר נתוח.) ו"להכין" את הגוף - לחזק אותו ע"י אכילת שפע ירקות ופירות טריים. חשוב מאד לשתות מיצים עם הרבה ויטמין C, לימון, תפוחי עץ אך לא להרבות בפירות החומציים כמו תפוזים ואשכוליות. כדאי להמנע מלאכול מוצרי חלב ולהפחית בלחם פסטות .. לאחר הנתוח או בזמן דלקת חניכיים יש לשטוף את הפה מדי פעם עם תה קמומיל (בבונג) ומי מלח-ים ורצוי לא לאכול יום יומיים אלא לשתות מיץ לימון עם מים או מיץ תפוחי עץ טריים (מסונן). כל זאת כדי להפנות את האנרגיה המירבית של הגוף להלחם בדלקת החניכיים או למנוע אותה לאחר הנתוח. מאותה סיבה כדאי גם להמעיט בפעילות גופנית ולנוח כמה שיותר - כך תבוא הישועה לגוף במהרה.

לא לתוסף!

קודם כל, אם את לוקחת רואקוטן, הייתי ממליצה לך לעשות כל מה שאת יכולה על מנת לעזור לגוף להתמודד עם הרעלים שבתרופה. אז אם כבר תוספי מזון, שיהיו למטרה הזו. דבר שני, תוספי מזון שכאלה מומלץ לקחת רק בהמלצה של מטפל מוסמך. הפורמולה שהזכרת עלולה להזיק למי שהיא לא מתאימה לו. אם את סובלת מקשיים בריכוז, כדאי לך לבדוק ממה זה נובע (ושוב, מטפל יוכל לעזור לך בזה). לעוד מידע תוכלי לעשות חיפוש בפורום תחת הערך גינקו. בהצלחה

למעלה