שלום!

Pete Best

New member
שלום! ../images/Emo13.gif

אני אלעד, בן 15. אני דור שלישי לשואה, ולפני שנתיים עשיתי לבית ספר עבודת שורשים. החלק העיקרי של העבודה היה החיים במזרח אירופה והשואה עצמה. ידעתי רק שמות מעטים של קרובים שלי שנספו, ובמקרה נכנסתי למאגר שמות של יד ושם. אחרי הרבה שבועות של עבודה קשה הצלחתי לבנות עץ משפחה חדש, שאליו התווספו כ100 שמות של קרובי משפחה שניספו בשואה. הבעיה שאת הצד של סבא שלי ז"ל כמעט ולא יכולתי להשלים-כי הוא ואחיו נפטרו עם השנים... האח הגדול שלו כתב כ10 דפי עדות בשנות ה50, אבל הם היו בנויים כמעט ורק על השערות ולא על ידע שלו. כשהמלחמה פרצה בפולין הם ברחו משם, והשאירו את אמא ואח הקטן של סבא בפולין. הם גרו בעיר קריסטינופול, ליד לבוב. אחרי המלחמה סבא ז"ל חזר לשם, אבל לא מצא אף אחד. הם נעלמו ומאז אף אחד לא ידע מה קרה להם. אתמול במקרה חיפשתי מידע על העיר, והסיבה שלא ידענו ובגללה לא מצאתי מידע לפני שנתיים - שם העיר שונה אחרי השואה. מ Kristinopol הפך השם ל Chervonohrad. המשכתי לחפש וגיליתי שב3 ספטמבר 1942 יצא משלוח של 51 קרונות מאיזור העיירה למחנה ההשמדה בלז'ץ. אני מעריך ששם הם מצאו את מותם- אבל אני לא יודע אם בתאי הגזים או בקרונות רכבת (באותו משלוח מתו כ2,000 יהודים בדרך למחנה) או שהם בכלל עזבו את העיירה לפני האקציה... השאלה שלי היא איפה אפשר לקרוא רשימות אסירים שהנאציים רשמו במחנות: בלז'ץ, אושוויץ' ואושוויץ'-בירקנאו. *אני רוצה לדעת משתי סיבות: 1) האם יש תאריך מדוייק שבו אפשר לומר קדיש 2) אם הם מתו ברכבת-אז כנראה שהם נקברו בקבר אחים. ואז גם נדע על הקבר. 3) יכול להיות שהם הצליחו לברוח מהנאצים, או שהם נספו במקום אחר תודה רבה- אלעד. ועוד משהו קטן: אני צריך גם מידע על העיירות: רמיק (ramik או Remik), ספינקה Spinka , ועל גטו טייץ'. תודה מראש =)

אני מוכרח להגיד משהו "קטן"...

קודם כל, אלעד, ברוך הבא לכאן
ואני מקווה שתישאר כאן ותעשיר את המידע אודות משפחתך. אם תספק גם מידע על המשפחה (כדאי לקרוא קודם את מדריך השו"ת שמקושר משמאל בקישור אדום), אני בטוח שתקבל עצות מועילות. דבר שני (שלשמו הרגשתי צורך לענות כאן, למרות שאני לא יכול לתרום לך כרגע דבר), אני מוכרח להגיד לך שמזמן לא ראיתי כאן הודעת פתיחה ראויה שכזו, מפורטת דיו אך לא עמוסה, בוגרת וממוקדת. אני מקווה שהודעתך תהווה דוגמא לעוד רבים. יישר כח (והישאר איתנו), ארנון

../images/Emo45.gif

ניסינו לעזור לאלעד, היות והוא פנה לפורום: "שואה - הנצחה ותיעוד", והפנתי את אלעד, אליכם - אל המומחים! בתקווה שתעזרו לו. וגם בשמי - תודה לכם מראש, גם אני התרשמתי מאלעד ומהמאמץ שהוא משקיע.

Pete Best

New member
../images/Emo13.gif תודה רבה לשניכם!

האמת שכל העניין הזה מאוד חשוב לי, ואני יודע שעוד 10-20 שנה כבר לא יהיה מי שיספר פה לכל שאר העולם, ויזכיר להם שמה שהיה אסור שיחזור. וזה התפקיד שלנו-ללמוד ולקבל כמה שיותר מידע על מה שקרה שם, ולהעביר הלאה לדורות הבאים ולעולם כולו.

חוה3

Member
ברוך הבא

בנתיים עד שתספר על המשפחות , כולל שמות ככל שאתה יודע (כפי שהמליץ ארנון), כדאי לבדוק באתר יד ושם ששם ישנו מאגר עם רשימות הנשלחים לאושוויץ ולמחנות נוספים. ישנה אפשרות לחפש על פי שמות המחנות השונים. בחיפוש ב-General Search לפי שמות המחנות מתקבלות רשימות הנשלחים (הרשימות מעורבות והן מתקבלות כקבצי PDF). חלק מן הרשימות מסודרות אלפביתית אבל הרבה מאוד אינן וצריך לעבור שם שם. כתובת האתר: http://www.yadvashem.org/lwp/workplace/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_3N7/.cmd/acd/.ar/sa.init/.c/6_0_288/.ce/7_0_3T2/.p/5_0_2E5 בהצלחה! הערה: משום מה כרגע אני לא מצליחה לפתוח את הקבצים באתר (אבל אולי זו רק בעייה אצלי במחשב). אם לא תצליח לפתוח את הקבצים ייתכן וזו בעייה כללית כרגע.

Pete Best

New member
תודה רבה לך!!!

גם אני לא מצליח לפתוח, אבל לפי התוכן של הרשימה אני חושב שמצאתי שם של עיירה סמוכה. תודה רבה!

נחי

New member
בקשר לשאלה הזו:

אני צריך גם מידע על העיירות: רמיק (ramik או Remik), ספינקה Spinka , ועל גטו טייץ'. המדובר בעיירות במרמורש הראשונה כנראה רמיט השלישית טעטש. לגבי שתי הראשונות בספר מרמורש לגבי השלישית יש גם ספר יזכור נפרד בשם "תפוח"

doda101

New member
בקשר לטייץ

שלום אלעד, האם אתה מתכוון לעיירה טייץ במרמרוש, רומניה באזור הקרפטים? אם כן , אז אולי אני יכולה לעזור לך.

eleli1

New member
היית במחנה בלזץ בקיץ האחרון

כפי שהוסבר לנו, הגרמנים הרסו את המחנה באופן יסודי לפני נסיגתם ושרפו את כל המסמכים. עוד סיפרו לנו, שהגרמנים מסרו את שטח המחנה לאיכר אוקראיני במטרה שיחרוש את השטח וימחוק כל זכר למחנה. למיטב ידיעתי, מקובל לומר קדיש בי' (עשרה) בטבת - "יום הקדיש הכללי" - על קורבנות שמועד פטירתם לא ידוע, ובמיוחד קורבנות השואה.

למעלה