שלום

הצופה.

New member
שלום../images/Emo13.gif

לפחות השם של הפורום מתאים לי מה עושה אדם שייש לו את המודעות ואין לו את הכוח ללכת בדרך המודעות יש בכלל דבר כזה?

ezmeer

New member
בוא נעשה קצת סדר בדברים

אנחנו לא יכולים להיות כל הזמן מודעים, אלא אם אנחנו באמת מישהו מיוחד במינו שלמד בבית ספר איזוטרי. יש לנו מודעות לתקופות מאוד קצרות ואז אנחנו חוזרים להיות לא מודעים ובמקומנו מתחילים לעבוד הדפוסים, הסטריאוטיפום, השבלונות, תוצאות החינוך שקיבלנו, ההרגלים וכו´. כדי שנהיה יותר מודעים, אנחנו צריכים לעשות הרבה מאמץ, ללמוד הרבה דברים, להיות מוכנים ללמוד, לדעת כיצד ללמוד ושיהיה מישהו שידע כיצד להוביל אותנו נכון, עפ"י מה שמתאים לנו, לרמה שבה אנו נמצאים הכל רגע, ככה נוכל להגדיל את המודעות שלנו. זה באמת לא פשוט ודורש הרבה אומץ. אתה רק צריך להחליט אם אתה מוכן ללכת בדרך הזו.

הצופה.

New member
אכן צודק

רק צריך להחליט......זה לא רק אחרי שמחליטים יש להפוך את המודעות לאינסטינקט להפנים אותה כדי לעבור לשלב הבא שלב הבייניים הזה יכול לקחת שנים לא מובטחות תוצאות אבל בדרך ישנם נצחונות קטנים שהם הפרחים שנמצאים בשביל הפרחים שמוביל למטרה שבסופה נמצא שביל פרחים שוב .רק שהפעם אתה רואה את הפרחים שבדרך ונפעם מהם. ומבין שלכל נשימה ונשימה יש את הריח שלה ואת החיותיות שלה אבל כדי להכנס לדרך לבצע את הצעד הראשון נדרשת התנופה מאיפה מביאים אותה???????

ezmeer

New member
אנחנו לא יכולים להפוך משהו

לאינסטינקט, רק להרגל. אני הבנתי למה שהתכוונת. התכוונת שאנחנו צריכים להגיע למצב, שבו לא נצטרך להזכר כל פעם כדי להיות מודעים, אלא, זה צריך להיות אוטומטי. זה נכון, אבל במילים גסות :)) אנחנו צריכים לעשות את זה לאט לאט ובשלבים, בהנחייה נכונה, כדי שלא נלך בטעות לכיוון לא נכון ולא נתחיל לפתח אצלנו כל מיני דברים שוליים שרק יפריעו לנו בהמשך. ככה מגיעים לנצחונות הקטנים, שכל אחד מהם נראה כמשהו נפלא וזה באמת כך :)) התנופה הראשונה, היא הרצון. הצעד הבא, הוא לעשות משהו, להתחיל ליישם את הרצון. תקרא בלוחות בקשר לבי"ס הויירטואלי. אסור לי לפרסם פה, אז תסיק את המסקנות הנכונות :))

א י ל ה

New member
צופ-צופה...

איזה יופי לראות אותך בהקשר הזה פה... ודווקא השם שלך מקבל פה, בהקשר הזה, משמעות אחרת... משמעות של מתבונן מודע, ולא צופה מבקר... :) רוצה לשתף בדברים של אחת המורות היותר משמעותיות שאני פגשתי בדרך שלי... קצת על מודעות... המודעות היא היכולת לקחת צעד אחורה ולהתבונן בעצמי בלי ביקורת, בלי שיפוט... זה מקום שאדם מגיע אליו כשהוא בשל לכך. לא חושבת שאפשר לזרז תהליכים. חוסר מודעות הוא המקום ההפוך, חוסר הבשלות להתבונן. מי שחי כך, חי חיים של ניסוי וטעייה, במקרה הטוב. אין שום התבוננות, אין שום תהליך נבנה. השלב הבא הוא שלב של מודעות ראשונה, שיש בה את היכולת להתבונן, לראות את ההתנהגויות ואת השלכותיהן. אני מזהה את ההתנהגות שאני מתנהגת והרבה פעמים אפילו מזהה את מקורה. נדמה לי שמהמקום הזה אתה שואל את שאתה שואל, צופ-צופה... "אני מבין דברים, אבל מה זה עוזר לי..." נכון? זה המקום של המודעות השכלית, הקוגנטיבית. עוד שלב הוא המודעות השנייה, זו שמחברת את השכל עם הרגש, את הקוגניציה עם החוויה, ומביאה לידי פעולה. כאן מתחולל השינוי. ואיך זה קורה? זה קורה כשמגיע הזמן... אצל כל אחד הטריגר שונה... אבל שלב המודעות הראשונה הוא תנאי הכרחי בדרך, אם כי לא מספיק. אה, ועוד דבר - השינוי הזה הוא לא דבר מוחלט. יש מקומות והתנהגויות שבהם אני אהיה בחוסר מודעות מוחלט, יש מקומות אחרים והתנהגויות אחרות שבהם אהיה במודעות ראשונה - אזהה את ההתנהגות ויחד עם זה אזהה את חוסר היכולת שלי לשנות אותה... (ואסלח לעצמי על כך... או לפחות אשתדל... :)) ויש עוד מקומות אחרים שבהם אני כבר חווה את השינוי שחוללתי... וזה... אוחחחחח... זה טעם החיים... :)) אתה לוקח לעצמך משהו מכל זה, צופ-צופה? א י ל ה בהרבה כבוד

הצופה.

New member
אילה

אגלה לך סוד חיפשתי פורום מתאים ראיתי את השם שלך יודע שאת ברמה אחת מעל..והחלטתי להשאר באשר למה שכתבת זה עדיין גדול עלי עדיין בצעד הראשון וכן מעדיף הצופה ולא צוף

שלום לך צופה יקר ברוך הבא../images/Emo24.gif

שלום לך צופה יקר!!! ברוך בואך בצל קורתנו מקווה אני שזמנך איתנו יעבור בנעימים ואולי תקבל החלטה להשאר בזה הבית. אדם שטוען שיש לו מודעות עשה כבר מחצית הדרך. בידך 50% של עבודה. אתה מכיר את המושג: " אין לי כח הוא אח של לא רוצה"?... ידידי אף אחד לא יכול לעשות עבורך את העבודה!!! לך יש את זכות הבחירה... ביום שתרגיש מבושל להתחיל לעשות את העבודה נוכל להמשיך את הדיון של לעשות או לא לעשות. יש לקחת בחשבון שהדרך אל המודעות היא מסע ארוך ומיגע אל ניבכי נישמתךעבודה קשה שמלווה בכאב סבל בכי ונקיון פנימי וחיצוני. הרבה אור ואהבה אין סופית לך מיכל

הצופה.

New member
רציתי להודות על קבלת הפנים החמה

מזהה אנשים שחכמים מימני פתוח ומעוניין ללמוד מיכל אילה איזמיר אומרים שהתלמיד מוכן המורה מופיע

ezmeer

New member
דרך רגב, יש דיון בנושא של

"אומרים שהתלמיד מוכן המורה מופיע", באחד העמודים הקודמים. שווא לקרוא. :)

אליקים

New member
כולם חכמים כולם...

ידע שווה חוכמה...? תאוריה שווה הבנה...? אתה מאמין לכל מה שאומרים...? אתה מוכן להסביר למה כוונתך, בתלמיד מוכן ובמורה ? אם יותר מאחד, יציעו, להיות המורה שלך, איך תבחר, תעשה מכרז?

הצופה.

New member
היי אליקים

ידע = חכמה תאוריה לא שווה הבנה בעיקרון אני מאמין לכל מה שאומרים עד שמוכח אחרת או עד שאני צריך להשתמש במה שאומרים וזה נוגע לי אז מתחיל לשאול שאלות כשאתה מפסיק להתעסק בעצמך (באגו טריפ)ומתחיל להבין שייש עוד אנשים חכמים אזי אתה פותח את עצמך וזה לא פלא שמופיע מורה בזמן זה. באשר למכרז אממ.. מכל מלמדי השכלתי לא מחפש גורו מחפש מורים בטוח שאכשל בבחירה כמה פעמים אבל בסוף אמצא מה שמתאים לי. רק רציתי לדעת מה מסתתר מאחורי השאלות?

אליקים

New member
מאחורי השאלות מסתתרות תשובות...

שלום הצופה אתה בטוח שידע שווה חוכמה? מוכן לבדוק זאת שוב? אתה בטוח, שעדיף קודם להאמין ואחר כך לבדוק ולא להיפך? אתה מעדיף, להפסיק להתעסק בעצמך ולהפתח למורים מבחוץ? אתה בטוח, שהבית הספר, של החיים שלך, נמצא בידיים זרות? איך תדע, אם המורה מכשיל אותך? אם תגלה, שהמורה הכשיל אותך ויהיה כבר מאוחר להחליף מורה, מה תעשה אז? בדבר אחד מוכן להסכים אתך במאה אחוז, כאשר תפסיק להתעסק בעצמך ותפתח כלפי חוץ, יופיע מורה. אתה יודע, כמה "מורים" כאלה, ישנם והתעשרו על חשבון אנשים, שחשבו כמוך? אלפים! חלק גדול מהם, נמצא כאן(בארץ) בסביבתנו. כל טוב אליקים

הצופה.

New member
שלום אליקים

ידע שווה חכמה אני בטוח כמובן שצריך לדעת להבדיל בין רע לטוב אשאל הפוך יכול להיות חכם שאין לו ידע? יש להבדיל בין חכם לפיקח אני קודם מאמין בנושאים כללים, בנושאים שנוגעים לי קודם בודק
אני מוכן להפתח למורים על מנת להתעסק בעצמי ברמה טובה יותר. בית הספר של החיים נמצא בידי אין צורך שאשרף בדברים שאחרים חוו לא כל דבר צריך לעבור על בשרי על מנת ללמוד באשר לידיים זרות מדובר במדריכים ולא בהפקרת עצמי ביידי אחרים. כדי לדעת אם המורה מכשיל אותי יש לי קריטריונים ולמרות זאת ישנם מורים שעלולים להכשיל אותי לא תמיד אדע בדיוק מה זה מאוחר מידי? לגבי שרלטנים שנמצאים בכל מקום את זה אני יודע אי אפשר להמנע מכולם הלואי והיה אפשר בתחומים שאיני מבין אחקור לפני. לצערי לפחות לי אין תשובות מוחלטות אם תאיר ותעיר אודה לך. מניח בסופו של דבר אני צריך להסתמך על המדריך הפנימי שלי כדי ליצור איתו את הקשר ולהבין אותו ולא לחשוב שמדובר בדימיון בלבד אני צריך מורה חיצוני. תודה

ezmeer

New member
בכלל לא

ידע לא שווה חוכמה! תאוריה לא שווה הבנה! ברור שזה דברים שונים. איני מאמין לשום דבר שאומרים. בקשר לתלמיד והמורה, תקרא בעמודים הקודמים. הסברתי שם, איך אני מבין את זה. מי מציע להיות מורה? :)))

למעלה