שלום

stifapt

New member
שלום ../images/Emo13.gif

איך יודעים בערך מתי חצות היום ו(ואח"כ גם הלילה), ונץ החמה ועלות השחר... ופלג מנחה וכו'.. אם אני בלי שעון ובלי לוח... ואם אני בשדה.. מסביבי קילומטרים של אדמה.. לאן ליטול ידיים? ולאן לעשות מים אחרונים? פירות מעצים בטבע, אם אני יודע שהם לא רעילים, מותר לאכול? (אין בהם חששות כשרות כלשהן?) ובכלל.. יש הלכות שחשוב שאני אדע בטיול בטבע? במבחן אמריקאי, מותר לי לבחור תשובה על פי מטבע? או שזה נקרא לנחש?

mgb

New member
זמני הלכה ללא שעון

בס"ד בוא לא נשכח ששעון לא נברא יחד עם כל הבריאה..
בכל אופן, ניתן לראות ביום רגיל (לא מעונן וכו') מתי זריחת החמה ומתי יוצאים 3 כוכבים בינונים לחלק את הזמן ל-12 יחידות זאת אם יש שעון אבל לא ידועים הזמנים. אבל בלאו הכי על מנת לא להסתבך מיד עם הזריחה יש להתפלל שחרית לפני השקיעה מנחה ולאחר צאת הכוכבים ערבית. פירות ברובם אינם רעילים אלא אם כן מדובר במין מפורסם אאל שלא נראה לי שמצוי ביננו. במדבר איננו מכיר ומי שאמור להיקלע למקום כזה יחד עם המימיה שיתארגן מראש למידע בסיסי. חששות הלכתיים אין בעיה כי אין חובה של תרומות ומעשרות ואם לא שייכים לאיש אין בעיה של גזל ואם לא שבת מותר לקטוף. מה עוד? ערלה?! מן הסתם פירות כאלה כבר עברו עליהם 4 שנות ערלה. שמיטה?! כנ"ל מותר באשר הם הפקר. איסור ספיחין?! מן הסתם גם אין בעיה. הלכות לטיול בטבע ברור שיש כיח אין מציאות ליהודי בלי ש-4 חלקי שולחן ערוך מקיפים אותו כל רגע ורגע. אבל הרב לא ירוץ ליהודי עם ספריה אלא היהודי כשמתעוררת שאלה בא לרב ושואל. כל שקשה לנבא מהן השאלות העלולות להתעורר. אבל כללית למשל אסור לטלטל בשבת במדבר יותר מ-4 אמות. אסור לצאת "מתחום שבת". ייחוד עם אישה גם ללא דלת סגורה אסורה כי אין עוברים ושבים שם..וכו' וכו' תשובה על פי מטבע - אין איסור לפי מס' פוסקים כי זו סטיסטיקה ולא ניחוש. זאת כי לא א-ת-ה המנחש אלא מייד עם היוודע לך "עץ" או פאלי" אתה רושם מה שיצא, נכון? ניחוש או גם בהבנה של לשון המקרא איננו מתפרש כפי לשונו אלא פעולה סגולית למטרה מסוימת. אנו כיום אומרים ניחוש אבל לא זו הוראת הלשון המקורית.(כך למשל אנו אומרים "פיספס את האוטובוס" אבל הידעתם שלפספס הוא לקרצץ את שערות הראש. וכמו שהמשנה במסכת נזיר אומרים "נזיר חופף ומפספס" והכוונה שאין חשש שמא יתלשו לו שערות שאסור לו לנזיר הרי להסתפר..) בברכה לך

למעלה