שלום

chocolate4

New member
שלום../images/Emo13.gif

התחלתי לקרוא לא מזמן בספר תהילים. כעת אני קוראת לפי הימים (כתוב למעלה כ'ו,כ'ז-אני מקוה שהכונה באמת לימים
) ורציתי לדעת איך קוראים תהילים? חיפשתי קצת ברשת ולא מצאתי כ"כ תשובות. תודה לעוזרים

bigi100

New member
לי אמרו ש...

עשרה פרקים ביום לפני הסדר...אני לא בטוח בזה מקסימום תשאלי את הרב הקרוב לסביבת מגורייך בתקווה שתתמידי..ביגי

lady h

New member
היי

אני לא מסכימה עם ביגי. לדעתי את בהחלט יכולה לקרוא כמה פרקים שבא לך. אני גם לא קוראת כל יום, אם כי משתדלת כמה שיותר ואין לי מס' פרקים קבוע. כו, כז- לפי דעתי זה הפרקים. ליד זה אמורים להיות כתובים גם הימים. רק שימי לב שלפי היהדות יום חדש נכנס בערב.

chocolate4

New member
תגובה..

תודה לכם שאלתי אם זה הימים כי פשוט כתוב כ'ט לחודש,כ'ו לחודש וכו'..זה אומר משהו? והכוונה לפרקים זה שאני קוראת כמה פרקים שאני רוצה כל יום? מה מסמלים הימים ?כתוב בתהלים למעלה את הימים בשבוע..זה הולך לפי ימים גם? בימים האחרונים קראתי לפי ה"כ'ו לחודש" כל בוקר. אין לי כ"כ למי לפנות חוץ מפה באינטרנט אז אני ממש אשמח אם תענו..
תודה רבה וסליחה על ההצפה של השאלות..

cibamagli

New member
בספר משלי פרק טו, פסוק טז כתוב:

טוֹב-מְעַט, בְּיִרְאַת ה'-מֵאוֹצָר רָב, וּמְהוּמָה בוֹ אמנם רש"י ומצודת דוד מפרשים בדרך אחרת ממה שאכתוב,אבל פסוק זה מזכיר לי את הפתגם "טוב מעט בכוונה מהרבה בלא כוונה". בין אם את קוראת פרקים בודדים ליום,פרקים לפי יום בחודש,את החלוקה היומית של תהילים או את כל הספר תהילים ביום-תשתדלי שזה יצא מהלב,ואם את רואה שאת קוראת את הטקסט כלאחר יד,פה ישנה מחלוקת-האם לקרוא בלא תשומת לב,מה שנקרא "בלא כוונה" ולהפסיק?או להמשיך לקרוא? דעה אחת אומרת לא לקרוא בלא כוונה. דעה שניה שהיא לדעתי מתאימה יותר לדורנו-להמשיך לקרוא,כי עדיין מקבלים שכר על הקריאה. תקבעי את החלוקה לעצמך לפי יכולתך-ועוד קצת מעבר.

מסכימה!

מה זה משנה כמה ומתי העיקר שיבוא מהלב ובכוונה שלמה. אני קוראת פעמים ביום פרקים מסוימים ומוצאת בזה את הקשר שלי לבורא עולם שלמרות שאני לא ידענית בתורה אבל בעזרת התהילים גם לי יש בה חלק. שלך חנה גונן

LOVE HODAYA

New member
הסבר

ראשית כל אני מצטרפת למה שכתבו כאן שלא משנה איזה פרקים העיקר שאת קוראת מהלב. ולמרות זאת הענה גם על שאלתך מקוה שאצליח להסביר טוב. אז כך ישנם 2 חלוקות לפי יום בשבוע ולפי יום בחודש. יום בשבוע זה כמו שאמרת שלמעלה כתוב יום ראשון, יום שני וכו כל יום את קורא את הפרקים של אותו היום. ראשון של ראשון ושני של שני וכו. ויש את החלוקה השניה. לפי ימים בחודש שזה אומר היום לדוגמא ל` בחודש אז קוראים מפרק קמ``ה עד ק``נ שזה סוף הספר. עכשיו בחודש שיש עד כ``ט לחודש אז קוראים באותו יום גם של כ``ט וגם של ל` וכך יוצא שאת משלימה פעם בחודש ספר תהילים. מחר מתחילים ספר חדש כי זה א` בחודש מקוה מאד שהסברתי טוב והצלחת להבין. והעיקר שיתקבל ברצון אמן!

chocolate4

New member
תודה רבה על התשובה

ממש עזרת לי להבין. כרגע אני באמת קוראת לפי הימים כל בוקר

bigi100

New member
יש לי הצעה אחרת..

אני אישית מציע שתפני לרב שלך..או לרב השכונתי או העירוני..לדעתי אין על זה.."עשה לך רב"

למעלה