שלום

GalShultz

New member
שלום ../images/Emo13.gif

רציתי לשאול אם מישהו מהפורום יודע על "מתקפה" של כוכבים נופלים שמופיעים מעל הים. אני גר בנתניה וכמובן שכמעט בכל ערב אנחנו כבני נוער מוצאים את עצמנו ליד הים, עכשיו, בזמן האחרון אנחאנו שמים לב להמון כדורי אש שמופיעים בשמיים ונעלמים תוך שניות. וממש לא נראה לנו שאלה טילים או כל אמל"ח אחר. אז אם למישהו יש איזשהו מידע (כי זה ממש מעניין אותנו ..חח) שיעדכן אותי בבקשה
תודה רבה גל

נשמע כמו מטאור

מטאורים הם סלעים שנופלים על כודר הארץ. בכניסה לאטמוספירה הם מתחממים מאד ונשרפים. משהו רגיל לגמרי (ומאד יפה
). יש תקופות בשנה שבהם יש יותר מטאורים מהרגיל ויש תקופות עם פחות. עוד מידע בויקיפדיה.

טל ענבר

New member
לא מטאורים אלא נורים

נורי הטעייה נגד טילים מתבייתי חום. כלי הטייס הטסים ללבנון משגרים מספר נורים בדרכם - לבדיקת המערכת.

אחמס1

New member
ממש לא נראה לי, אני מסכים עם החתול.

גם אם טיל מתביית חום יראה כמו שתואר, הרבה יותר סביר שזה מטאור דלתא-אקווארידי, שמומתר עלינו בין התארכים 15 ביולי עד ל-15 באגוסט ואחד השיאים הוא ביום שבת הזה.

טל ענבר

New member
לא נראה לך? יופי!

אני עורך תצפיות מטאורים מזה 26 שנה. כמו כן אני מכיר היטב את הנושא של נורים על מנת לעמוד מאחורי דברי.

אחמס1

New member
לא עירערתי על נסיונך הבלתי מעורער

לדעתי התיאור של הכותב המקורי היה כללי למדי. מעולם לא ראיתי נור, אבל מטאורים כן ראיתי וזה בהחלט לענות לתיאור "כדורי אש שמופיעים בשמיים ונעלמים תוך שניות". טוב, אולי לא "אש", מטאורים בדרך כלל נראים כמו הבזק לבן. וכפי שאמרתי, לא כתבתי "אתה טועה, זה בטוח היה מטאור", ולא "אני יודע יותר טוב ממך", ויש את הרושם שהתעצבנת עליי. זה שהשם שלך הופיע פעם בעמוד האחרון של מוסף עסקים של מעריב לא צריך לגרום לך לקרוא מחשבות.

אחמס1

New member
אם אני זוכר נכון שמך הופיע בעמוד

לפני האחרון במוסף עסקים במעריב, בטור ה""מדעי"" של אלכס דורון. אני מנסה לחלוב מהזיכרון את נושא הכתבה, אבל אני עובר עליהן בחופזה ולא ממש זוכר (אולי קשור לאיזשהו מאורע אסטרונומי לאחרונה). אני מתנצל אם אני טועה, אבל כשקראתי זכרתי שאתה כותב כאן בפורום.

למעלה