שלום

שלום../images/Emo13.gif

רציתי לשאול - למה אסור שיהלך בן בין שתי בנות ובת בין שני בנים? אשמח לתשובה מפורטת יותר מאשר 'זה סייג.'.

תשובה

אני הקטן איני מבין מאומה, לכן אם לא ישיבו לך כאן אולי תסתפקי בתשובה שזה אכן סייג, כי האיסורים כבר כתובים בתורה ככה שלחכמים לא נותר אלא לעשות לנו גדרות.

לא משום סייג.

זה אסור כי זה משכח את הלימוד. ישנם דברים נוספים שאסורים כי זה "קשה לשכחה", אין לזה הסבר מדעי או רפואי - אבל נאמנים עלינו דברי חז"ל.

mgb

New member
קשה לשכחה

בס"ד שלום! כוננת הרב שמי שעושה כך מחליש את כוח הזכרון. אין דבר זה ניתן להבנה אלא כך היא העובדה. כמו שאיננו מבינים למה צדדים דומים במגנט דוחים וצדדים שונים נמשכים..אנו רק יודעים שכך היא המציאות! זכריה פרק ח פסוק יט: "כֹּה-אָמַר יְהוָה צְבָאוֹת, צוֹם הָרְבִיעִי וְצוֹם הַחֲמִישִׁי וְצוֹם הַשְּׁבִיעִי וְצוֹם הָעֲשִׂירִי יִהְיֶה לְבֵית-יְהוּדָה לְשָׂשׂוֹן וּלְשִׂמְחָה, וּלְמֹעֲדִים, טוֹבִים; וְהָאֱמֶת וְהַשָּׁלוֹם, אֱהָבוּ" אכי"ר

אופירA

New member
מנהל
חז"ל הסבירו, לסבר את האוזן

להבין את הטעם, להשכלה כללית. אבל את ההוראה צריך לקיים גם אם לא מבינים אותה. דרך אגב, יש כללים בעניין (אני לא מכירה אותם בוודאות מוחלטת), כגון אם אתה עובר ובידיך חפץ, או אם אתה עובר בין שתי נשים אקראיות ברחוב, שאינן קשורות זו בזו, וכו'.

asaf2000

New member
תגובה

בכל הוראה שהורו חז"ל ישנם גם טעמים שאינם גלויים לנו. הסיבה הידועה לנו במקרה זה היא שזה גורם לשכחת הלימוד אך ודאי שישנם טעמים נוספים ואם בטל טעם אחד לא בטלים הטעמים האחרים לכן אנחנו מקפידים על כל דברי חז"ל בלי לשאול שאלות.

אוקיי, תודה לשניכם../images/Emo13.gif.,

אבל עדיין לא הבנתי האם האיסור על איש עובר בין שתי נשים ואישה עוברת בין שני גברים, שונה, כי אני חושבת ששמעתי שמותר לאשה לעבור בין שני גברים... כמובן יש להימנע מלכתחילה, והאם העבירה היא בשוגג? כמו שתי נשים אקראיות ברחוב, ואי אפשר שלא לעבור ביניהן?

mnm6

New member
הגמרא אומרת שאםאשה הולכת בין שני

בנים והיא נידה או שהם יריבו או שאחד מהם ימות

gdisrael

New member
אז למה לא כל החילוניים מתים\רבים ?

יש דברים שהיו תקפים בזמן חז"ל ולא תקפים להיום, כמדומני. יכול להיות שאני טועה.

גם כל החילונים מחללים שבת

וממש לא כולם מתים... הקב"ה שומר פתאיים א.אולי יחזרו בתשובה ב.אולי עשו מצווה שמחזיקה אותם בחיים והם מקבלים עליה שכר בעולם הזה ג.אולי מהצאצאים שלהם יצאו גדולי תורה בגדול זה חשבון מורכב עם כל אחד ואחד.

gdisrael

New member
ברור ! החשבונות שהבאת

הם מיני טריליונים על טריולנים. בגלל זה אמרתי , אין לנו לקבוע דברים בהר ! שני בנים שהולכים משני צידיה של אישה, כאשר היא נידה -> ימותו\יריבו. לפחות לא היום, עם החילוניות הזאת.

אבל תבין,הם כן מתחייבים בעונש!

חשבת שמי שמחלל שבת אינו מתחייב מוות בסקילה? זה שלא סוקלים אותו לא אומר שלא נרשם לו עוון מיתה בסקילה... פשוט מאריכים לו חייו מהסיבות שהזכרתי,ואין זה משנה באיזה תקופה אנחנו אם יש חילוניות או אין כזה מושג,בכל מקרה העוונות נרשמים,"והגבאים מחזירים תדיר.. ויש להם על מה שיסמוכו" בשמיים זוכרים הכל והכל כתוב ושכשירצו לפרוע חוב ממישהו יפרעו בצדק.

bzk3

New member
אני חושב שבדור הזה נתנה רשות ...

בס"ד לרשעים לחלל שבת האם זה נכון

למעלה