שלום!

שלום! ../images/Emo13.gif

אני חיילת ירושלמית בת 19 שנמצאת כרגע בקורס מכי"ם... התנדבתי להכין לפלוגה שלי טיול בי-ם ובחרתי, כמובן, להתמקד בנחלאות כשהדגש הוא על משכנות ישראל, מזכרת משה, אהל משה, בתי ברויידא ובתי ראנד.. אשמח אם תעזרו לי למצוא הפעלות\קטעי קריאה\קטעי משחק או כל דבר שיוסיף להדרכה ויתאים לחיילים...
..

shlulit59

New member
נחלאות

- כדאי לך לקרוא את הפרק על נחלאות ב"ירושלים וכל נתיבותיה". יש להם גם ספר שלם על נחלאות בלבד, להוצאת יד בן-צבי - בסיור מקדים בשכונה תוכלי לראות ששמו המון תמונות ישנות של תושבי השכונה על קירות הבתים - אולי זה יתן לך רעיונות - במנהל קהילתי "לב העיר" העוסק בנחלאות יש בוודאי חומר, אני לא יודת אם פתוח לעיון הציבור - יש תושב בשכונה שנוהג לעתים לפגוש קבוצות בסיור ולהזמינן לדירתו להסבר קצר. הוא איש חינוך ורואה בכך שליחות. שולחת לך את שמו + טל' במסר - קטעי קריאה: ש"י עגנון, יוסף נבון בבוסתן ספרדי - אלו הקלאסיקות.

בספר "ירושלים וכל נתיבותיה" נעזרתי

- תודה בכל מקרה! ולגבי חיפוש חומר ב"לב העיר" וכד' לצערי זה לא כ"כ אפשרי כיוון שאני בבסיס סגור ולא יוצאת כל יום לבית.. :-\

pinzo01

New member
הספר המומלץ הוא

נחלאות בלב עיר ! ירושלים וכל נתיבותיה אמנם הוא טוב אך הוא כללי מעבר לכך סיפורי המקום מומלץ להגיע למתנ"ס ווינר יושבת שם אשה מדהימה בשם דבורה צרי איתה קשר טלפוני היא יותר מתשמח לעזור

למעלה