שלום!

love_asp

New member
שלום! ../images/Emo13.gif

שלום! אני חדש בפורום שלכם... יש לי שאלה קצת קשה שחבר שלי שאל אותי: מה האידיאלים של סיסטם? מה באים השירים שלהם להביע? בעד מה הם? נגד מה הם? ואני אחדד את השאלה ע"י דוגמאות מהאלבומים האחרונים (בעיקר מהיפנוטייז): לכל השירים באלבום (כמעט) יש קונספט של מלחמה. אבל הם בעד או נגד? לשיר U-Fig אני החלטתי לקרוא "שיר הרעל" כי הוא כאילו 'מרעיל' אותך לבוא ולהיות חייל קרבי. אבל לפי איך שהוא נשמע, הוא קצת פארודיה על הרעלות... השיר האחרון, Soldier Side מדבר בגנות המלחמה ובעצב שהיא גוררת (תקנו אותי אם אני טועה). בל נשכח את עניין הסמים: ממש לא הצלחתי להבין אם זה טוב "למכור תחת בשביל הירואין", או שזה תיאור של מצב עצוב (
מי ראה את הסרט "אור"?) ואם הם נגד סמים, אז למה הם נראים כמו שהם נראים? לסיכום: האם System of a Down מטיפים לעולם טוב יותר (sad statue), או שהם בעד סמים מלחמות ובלאגן? ואם כבר אני שואל פה שאלה כזו ארוכה, אז אני אשמח לדעת גם מה משמעות השם של הלהקה הנפלאה שכולנו כל כך אוהבים. תודה מראש לכל המגיבים ולכל חברי הפורום!

ashkeloni

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

System of a Down מטיפים לעולם טוב יותר. הם נגד מלחמות. הם נגד סמים. "ואם הם נגד סמים, אז למה הם נראים כמו שהם נראים?" - מראה של מישהו לאו דווקא אומר שהוא על סמים. *הפרשנות שלי היא הפרשנות שלי בלבד, אין לקחת אותה בתור דבר אלוהים, כל אחד עושה טעויות ורמת ההבנה שלי היא דיי בסיסית
*
ועכשיו, לשירים עצמם. U-Fig כשמסתכלים עליו במבט אחד, אולי, איכשהו אפשר להבין למה אתה חושב שהוא מדבר על "להרעיל" אנשים ללכת להיות חייל קרבי. אבל תעיף מבט במילים. All pathetic flag waving ignorant geeks Realize you're blind יכול להיות שהשיר מדבר על אנשים שהמשטר משפיע עליהם להצטרף לצבא? אחרי הכל, איך עובדת התעמולה הצבאית בארצות הברית, משכנעים אנשים להתנדב לצבא, יכול להיות שעל זה הלהקה מדברת בקטע הבא: Come join the cause Come join the cause Who wants to come with me and come join the cause? תסתכל על השם של השיר, Fig ----- Pig אולי השיר בעצם פונה אל אלו שכל הזמן חוזרים ואומרים שהמלחמה היא מיותרת אבל לא עושים כלום בקשר לזה? השיר פונה אליהם בתור חזירים! *הפרשנות שלי היא הפרשנות שלי בלבד, אין לקחת אותה בתור דבר אלוהים, כל אחד עושה טעויות ורמת ההבנה שלי היא דיי בסיסית
* השיר הבא - Soldier Side מדבר על המלחמה, לאו דווקא על המלחמה בעירק (כמו הרבה מהשירים של SoaD), יכול להיות שהוא מדבר על מלחמת אירן-עירק. אחד מקרובי המשפחה של דארון נלקח בכוח באותה התקופה להילחם, כך לפחות הוא מספר בריאיון כשהוא נשאל על השיר. (המידע לקוח מפה) אחת הפרשנויות היא שהשיר מדבר על חייל ונקודת המבט שלו על המלחמה. אישית אחרי עוד העפת מבט על הבית הראשון חשבתי על משהו אחר, אולי בעצם הוא מדבר על נקודת המבט של חייל גוסס או שהוא כבר מת, מחכה לגואל שלו? הבית הראשון של השיר (שבעצם חוזר על עצמו עוד פעם במהלך השיר) יכול להראות על כך: Dead men lying on the bottom of the grave Wondering when Savior comes Is he gonna be saved Maybe you're a sinner into your alternate life Maybe you're a joker, maybe you deserve to die אין לי מידע על משמעות כלשהי לשם של הלהקה, אבל הוא נגזר משם של שיר שדארון כתב בשם "Victims of a down". ברוך הבא לפורום, אני בהחלט מקווה שתישאר

ashkeloni

New member
ובעניין השאלות בתחילת ההודעה../images/Emo9.gif

באופן כללי ניתן להגיד שהלהקה מתנגדת למלחמות, היא שרה לא מעט על המלחמה בעירק בפרט. בקשר לשאר השאלות, קשה לי לענות עליהם מחוסר ידע על הלהקה, אני אישית התחלתי להתעניין בהם בצורה רצינית רק לאחרונה (אחרי שהתחלתי לשמוע את כל האלבומים שלהם עוד פעם, אחרי זמן לא קצר של הפסקה :X ) אולי יהיה פה חבר פורום אשר יוכל לתת לך (ולחבר שלך) תשובות לשאלות המאוד מעניינות הללו
יום מצוין

®NuLy®

New member
../images/Emo205.gifברוך הבא../images/Emo24.gif

אני גלי בת 15 מאזור ירושלים השתלבות נעימה

amy lee 4 life

New member
ברוך אלינו../images/Emo215.gif

אני שרה מירושלים (לא דוסה
)....אמממ בת 16 זהו השתלבות נעימה ומהירה

bmt29

New member