שלום

your avi

New member
שלום ../images/Emo13.gif

בטח מה שאני אומרת נשמע אווילי לחלוטין, והשאלה שלי היא גם נורא כללית, אבל בעצם מה זו מאגיה? אוקיי, אני אסביר את עצמי, מתי אתם מחליטים להשתמש במאגיה, באילו מקרים? האם אתם לא חושבים שכאשר אתם עושים כישוף, אתם בעצם משנים את המציאות לטובתכם, או לטובת אחרים? זה גורם לתחושת סיפוק, או להפך? "האם זה היה קורה אם לא הייתי עושה את זה?" ובעצם, מה המטרה של המאגיה, לשנות מצב, לשנות הרגשה? יש סוגים שונים של כישוף? (אני מניחה שכן, אבל אני לא בטוחה) משום מה כאשר אני שומעת מאגיה או כישוף, האסוציאציה הראשונה שעולה לי בראש היא דווקא לא הכי טובה, יותר משהו אפל. זה באמת נכון, או סתם דעות קדומות? אני שואלת בשביל ידע כללי, וכי אני מסוקרנת. (נכנסתי כי אני בפורום הארי פוטר והמנהלת הנחמדה ביותר שלכם היא גם המנהלת שם...)

ToryMaster

New member
../images/Emo6.gif

האם כשאת מדליקה את האור בחדר, את לא משנה קצת את המציאות לטובתך? כל דבר שהאדם עושה הוא שינוי המוציאות למטרה מסוימת, ההבדל הוא שאנחנו לוקחים את זה לכיוון קצת פחות קונבנציונלי. יש המון סויגם שונים של כישוף, הכל תלוי באדם ובדרך שהוא בוחר לצעוד בה. עכשיו, תגידי לי משהו, סכין, היא טובה או רעה?

your avi

New member
אהבתי את השאלה,

ולענות עליה, ברור שאי אפשר. את יכולה להביא לי דוגמא שבה את משתמשת במאגיה? לטובתך, לטובת אחרים? או שזה בכלל לא לטובת אף אחד, אולי סתם ככה? (שאלות, שאלות, שאלות
)

ToryMaster

New member
אני מחבבת את הגישה שלך

תני לי להשלים את הדוגמה, סדר? סכין היא כלי, היא לא טובה ולא רעה, היא נייטרלית, פשוט שם, קיימת. האדם שמשתמש בה יכול לבחור להשתמש בה לחיוב או לשלילה [וגם פה יש את העניין הסובייקטיבי]. הכלי, הוא רק כלי. דוגמה שבה אני משתמשת במאגיה? אני יכולה להשתמש בה כדי לעזור לעצמי להתמודד עם דברים שונים, לדוגמה, גמילה מעישון [אם כי לא עשיתי את זה
]. וזה יהיה לטובתי. אני יכולה לבחור להשתמש בה כדי לעזור לחברה שלי להתמודד עם דברי םשקרו לה בעבר, כדי לעזור לה להתמודד עם האפשרות שזה יקרה שוב. זה יהיה לטובתה [אבל גם לטובתי, קצת]. שוב, זה פשוט כלי, היא יכולה פשוט להיות שם, והיא יכולה לשמש לטובת אדם או לרעתו, תלוי במשתמש. מאגיה רעה לא קיימת, כי היא פשוט כזו, מאג רע לעומת זאת, יכול להיות קיימת, הכל תלוי בנקודת ההשקפה ובשימשו שהאדם עושה בה.

your avi

New member
ממ...

אבל עכשיו הדיון הוא כבר יותר מרק על מאגיה. אם כך, אז כל דבר הוא כלי. אקדח לדוגמה, הוא סתם כלי. בלי היורה, האקדח היה סתם אקדח. מצד שני, אם לא היה את האקדח מלכתחילה, לא היה גם עם מה לירות. (שידרגתי את הסכין לאקדח...
) בכל אופן, זה כבר יותר כללי, אפילו שעדיין יש את הקישור למאגיה. נסכם: "with great power comes great responsibility"

ToryMaster

New member
כל הכבוד ../images/Emo3.gif

עכשיו, קראתי את זה באיזה ספר או באיזה סרט, ואני אל זוכרת איפה.

imdark

New member
guns dont kill peaple

i do (בצחוק) peple kill peple זה משפט שעמד מול החוק שנועד לקחת את הרובים מאזרחי ארה"ב והצליח במידה מסוימת היום צריך רישיון כדי להחזיק אקדח אבל אדיין זה לא משנה הרבה בארה"ב וגם בארץ דרך אגב ניתן בקלות להשיג רובים מכמעט כל סוג עם יש לך את הכסף ובקשר לנושא (אני אוהב פילוסופיה) מה זה רע? במידה המוקרת רע זה משהו שלא פוגע באדם אחר אחד הפירושים המפורסמים למילה רשע היא חוסר אמפתיה הרעיון של בני האדם להציב את אצמם כאלו שהם פוגעים בהם כמובן שגם הרעיון הזה פלצני מדי היום יש אנשים שנהנים מכאב ולכל אדם יש פסיכולוגיה שונה ולכן אין שום דרך בעולם להציב אצמך בנעליו של מישהו אחר ולהיות צודק לגמרי לאומת זו ניתן לנסות לחשב את הרעיונות והגורמים הדוחפים אדם אחר אבל לא יותר מזה אני אישית בתור מעצב גרפי ומצייר גיליתי שמראה רע בשביל המוח האנושי הוא שיניים וקווים חדים צבעים מסוימים כמו אדום חזק ובהיר וברמה מסוימת גם שחור וכל אלו נובעים מהפחד של בני האדם ושל בכלל רוב היצורים מטורפים והפחד מאש וכן אלה וכן אלה כעקרון משהו שמהווה סכנה הוא רע בשביל מי שמסתכן כלומר רע בסופו של דבר היא מה שאת רואה כרע מה שפוגע בך הוא רע ולכן תאמינו או לא גם מחשב למרות שהוא רק כלי וגם קסם יכולים להיחשב כרע המצב הזה מאוד תומך בתאוריה שלי שהמציאות היא רק דרך להיסתקל על העולם אבל כל אחד רועה את זה בצורה שונה וכן יכול גם לגרום לאחרים לראות את זה בצורה שונה

RainBird

New member
שאלות כבדות משקל. מאגיה- הרבה הגדרות, לדעתי אף אחת לא מתאימה. אנחנו משתמשים במאגיה לפי שיקול דעת אישי. לא על כל דבר קטן אנחנו רצים לפתוח את הספרים, אבל יש מקרים שמאגיה יכולה באמת לעזור בהם. השינוי יכול להיות לטובת עצמי או טובת אחרים, תלוי במצב. הלחש עצמו- הוא יכול לגרום למלא תחושות, אבל שוב זה תלוי בלחש. לחש גירוש ייתכן תחושה נקייה אחר כך- לחש אהבה עשוי לעורר תחושת כמיהה או צורך להרגיש נאהבים. זה שונה מאדם לאדם ורמת הרגישות שלו. "האם זה היה קורה אם לא הייתי עושה את זה?" ייתכן. אבל המטרה הושגה בלי קשר לאם עשית או לא עשית את זה. דייהנו, המטרה הושגה. מה זה משנה האמצעי? האם יש סוגים שונים? כמובן. לכל דת וזרם יש שיטה מאגית משלה. בסופו של דבר מוח חקרני יכול לראות מה משותף בין השיטות. זו חלוקה אנושית בסופו של דבר. ואת לא היחידה ששומעת "צליל" שלילי במילה כישוף. במילון המילה מוצגת בצורה שלילית. כוח הוא כוח. אין לו מהות חיובית או שלילית. הדבר החיובי או השלילי היחיד נמצא בלב של המכשף. ארדן.

your avi

New member
תודה תודה על התשובות ../images/Emo9.gif

ומה אתה חושב שמאגיה היא בשבילך? זו דרך חיים, או משהו כמו תחביב (לא מוצאת מילה יותר מתאימה)? (די, אני עם השאלות שלי...)

EvilFlame

New member
מאגיה זה רע זה דבר אפל ומסוכן

בשביל מי שפוחד ממנו או לא יודע להשתמש בו. כמו שאמרו מאגיה היא כלי אבל יש כאלה שמשתמשים בה ומכנים אותה רעה ויש כאלה שמכנים אותה טובה. אני מסכים עם העניין של זה שהיא רק כלי נייטרלי. גם אקדח נייטרלי כי אקדחים נועדו כדי להתגונן ולעזור לבני האדם לצוד. זה שהאנשים משתמשים בזה כדי לחסל אחד את השני כמו לא יודע מה זה כבר עניין שלהם והם משתמשים בכלי לרעה. אותו דבר בנוגע לסכין. וגם למשל עץ,אפשר להשתמש בו בשביל חימום או בתור איל ניגוח כדי לרסק בתים מכוניות צריפים אוהלים וכו'...

EvilFlame

New member
תשובה משעשעת ביותר

תקראי את התגובה שלי יותר טוב. ואין דבר קורה לפעמים שלא מבינים תשובות..

ממ חח קראתי את זה

וניסיתי למחוק את התגובה שלי [את השתיים] אבל אנ לא יודעת למה זה לא נמחק...לא חשוב ראה את זהה כמבוטל, וקבל את התנצלותי

ToryMaster

New member
תקראי את התגובה שוב

ואולי כדאי שתמתני את עצמך קצת לפני שאת מתנפלת על כולם?

על מי עוד התנפלתי, סליחה ל השאלה

על הורה ההיא כדי להגן עלייך? את צודקת , אולי באמת כדאי למתן אתת התשובות שלי, אף אחד ממילא לא מכיר תודה

למעלה