שלום

Diableror

New member
שלום ../images/Emo13.gif

אני מחפש מתכון בדוק להכנת ריבת חלב. בתודה מראש Diableror

../images/Emo91.gifריבת חלב/יערה היחיד

המתכון הבא, ופשוט אין פיספוסים!!! תמיד מצליח ומאוד מאוד טעים!!! 3 ליטר 3% 1 ק"ג סוכר פחות כוס 1/4 כפית סודה לשתיה אופן ההכנה: מרתיחים את החלב עם הסוכר ומנמיכים את האש ומבשלים אחרי כשעה מוסיפים את הסודה לשתייה וממשיכים לבשל . אחרי כשעה וחצי של בישול מתחילים לבדוק על צלחת אם הריבה מוכנה. מומלץ בחום!!! הערות שלי (יהלומה) לבשל על אש בינונית בלי מכסה (זה לא מצויין במתכון), לבשל בסיר גדול וגבוה, כי כששמים את אבקת הסודה לשתיה, כל החלב עולה על גדותיו וגולש על הסיר והגז ואח"כ עובדים בפרך
לנקות
אני לא בדקתי על צלחת ברגע שהריבה קיבלה צבע חום כיביתי את האש. נשמר המון זמן במקרר מ-ו-מ-ל-ץ

yifatushc

New member
טיפ להכנת ריבת חלב...../images/Emo26.gif

להלן טיפ שנתנה קרין גורן בספר "האוסף המתוק" של "על השולחן": רוצים להכין לבד ריבת חלב? מניחים פחית סגורה של חלב מרוכז בסיר מלא במים, ומבשלים 3 שעות ברתיחה עדינה. מניחים לפחית להתקרר ופותחים אותה בזהירות... בהצלחה.
יפעת

nicki3

New member
ניסיתי פעם את השיטה של

יפעת, וזה באמת עובד. אבל מה בכלל עושים עם ריבת חלב? רק מילויים לעוגות? ואם כן אז מ-3 ליטר חלב בטח יוצאת כמות גדולה מאוד. אני משתמשת בריבת חלב רק למילוי אלפחורס, בפעמים הנדירות שאני אופה אותן.

yifatushc

New member
גם למריחה על פרוסה

במקום ממרח שוקולד או ריבה.
אפשר גם למרוח על פנקייק, או לאכול סתם כך עם כפית... יפעת

נירהמ1

New member
הטיפ הוא טיפ ארגנטינאי - מכירה

אותו הרבה שנים. זה בעצם קיצור דרך להכנת ריבת חלב בלי לכלוך, אבל הכמות מאוד קטנה,

ak5

New member
אני מכיר משנים שיטה של הכנסת גולות

לסיר שגורמות לערבוב הריבה כל הזמן. בסוף כמובן מוציאים אותן.

למעלה