שלום

EROTOMANIA

New member
שלום ../images/Emo13.gif

קוראים לי קים, בת 18, גרה באורלינס, מסצ'וסטס, ארה"ב. מאז שאני זוכרת את עצמי התעניינתי בנחשים ואני זוכרת שהייתי באה לכאן הרבה בשביל להסתכל על תמונות ולהתרשם. לצערי, עד שאשיג דירה\בית משלי לא אוכל לגדל נחש [בעיות של ההורים]. לאחרונה התחלתי להתעניין בלטאות ולשמחתי, אתמול רכשתי שממית מנומרת. היא עוד צעירה [juvenile] ואני כמעט בטוחה שזאת נקבה. עד שהיא תגדל מספיק לא אוכל לדעת ואני לא רוצה להציק לה ולבדוק. בכל אופן, הנה תמונה שלה
מקווה להשתלב בפורום

OREAL1111

New member
קודם כל ברוך הבא לפורום :)

את מאה אחוז תישתלבי מהר! שממית יפה מאוד.. והרבה מזל טוב והצלחה בגידול! עכשיו לדעתי מומלץ מאוד להחליף את המצע.. מומלץ חול! שממיות עושות את צרכיהם בתקופות קצרות יחסית ככה שניקיון של סוג המצע שבו את מדל יהייה קשה ומסריח מאוד! כמגדלים על חול אפשר לסנן אותו... הוא סופג את השתן מהר.. והוא לא יוצר ריח!

EROTOMANIA

New member
קראתי בהמון אתרים שחול זה לא טוב

כי הרבה פעמים הן אוכלות את החול ומתות מזה... :\ כמובן שהרבה יותר נוח ונקי עם חול אבל בינתיים היא חירבנה על האבן אז פשוט לקחתי את האבן וניקיתי אותה
אני מעדיפה לראות איפה היא תבחר לעשות את צרכיה בפעמים הבאות ואם היא כן עושה את זה על המצע אז אני אחליף לחול. אני פשוט מפחדת שהיא תבלע את החול :\

ברוכה הבאה לפורום

תתחדשי על השממית. אכן בהרבה מקומות רשום שלא מומלץ לגדל שממיות צעירות על חול בשל סכנת בליעה וסתימות מעיים עקב כך. המצא שיש לך עכשיו הוא בסדר גמור. וכמו שאמרת הן נוהגות לעשות צרכים במקום אחד אז ברגע שזה יקרה יהיה קל יותר לנקות לה. כשהיא תוכלי להעביר אותה למצא של חול דק ואז הסיכוי לסתימות יהיה נמוך מאוד.

פרוצקה

New member
גם אני קראתי את זה...

אני מגדלת בירדי (bearded dragon)גם אני קראתי שמצע חול לא טוב כי הם בולעים את זה ומקבלים עצירות וכל מיני דברים נחמדים אחרים...התנדבתי בגן-חיות כמה זמן ושם אמרו לי שחול זה מצוין ושאין מה לדאוג וסמתי. זה עובד ואפילו אם הוא מקבל קצת בפה זה לא מפריע לו. אז במקרה שלי חול עבד ממש טוב...

EROTOMANIA

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifHELP!!../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

אני ממש מודאגת! אתמול בערב השארתי לה בערך 3 צרצרים קטנים ו2 תולעים [mealworms] ממה שאני רואה היא אכלה צרצר אחד שבמקרה נכנס למערה שלה, ובמשך הלילה היא אכלה עוד צרצר וגם עשתה את צרכיה באותה פינה. היא לא אכלה את התולעים כי הם נפלו למים שלה. אבל קמתי בבוקר וראיתי בפינת השירותים שלה משהו שנראה כמו צרצר ותולעת חצי מעוכלים! אני לא יודעת אם היא חירבנה אותם [סליחה על הבוטות] חצי מעוכלים או אם היא הקיאה אותם. ביום הראשון היא אכלה 3 תולעים בכיף ואף עשתה את צרכיה בהתאם. יש מצב שהיא אכלה יותר מדיי? אולי היא חולה? אולי התולעים גדולים מדיי בשבילה [הם באורך של הראש שלה בערך, והצרצרים כחצי מהראש שלה]? אולי משהו לא בסדר באוכל שלה? אם מישהו יוכל לענות לי בבקשה אני מאוד אשמח אני לא יודעת מה לעשות :\

naja

New member
זה נשמע כמו הקאה.

יכולות להיות לכך מספר סיבות. אם מדובר בעודף אוכל או בסטרס כתוצאה מהמעבר לבית חדש, זה לא כ"כ נורא. אם מדובר בטפילים פנימים שגרמו להקאה זה כבר לא טוב. את יכולה לקחת אותה לוטרינר שמבין בזוחלים שיערוך לה בדיקה לאיתור הטפילים וטיפול במקרה הצורך, או פשוט להפסיק להאכיל לכמה ימים, לתת לה לעכל את מה שיש לה בבטן ולחזור להאכיל אותה בכמות קטנה יותר של מזון. במידה והיא ממשיכה להקיא לא יהיה מנוס מללכת לוטרינר.

EROTOMANIA

New member
המון תודות!!

אשמע בעצתך ואחפש וטרינר, עד אז אאכיל אותה קצת פחות. שוב תודה.

tesnake

New member
welcom ../images/Emo9.gif לפורום. בקשר לשממית:

אני חושב שלא ראיתי אמצעי חימום בטרריום של שממיתך. הטמ"פ בישראל כרגע נורא נוחה לכל זוחל שהו. בטמ" של מיתחת ל25 מ"צ יש לשממיות בעיה לעכל את המזוןוהן יכולות להקיא. אם הטמ"פ באיזורך נמוכה מ25 מ"צ ביום אז כדאי לרכוש אמצעי חימום נורמאלי. אצלי היו שממיות בייבי שהיו בקופסאות בחדר שהיתה בו טמ"פ של מעט מיטחת ל25 מ"צ ( מזגן שהדלקתי בשביל אינקובטור) והן כולן הקיאו את מזונן . כשהעברתי אותן חזרה ל29 מ"צ הן חזרו לעכל כראוי. יכול להיות שזה זה...

EROTOMANIA

New member
הממ.. אני כבר לא חושבת בצלזיוס

ביום אני שומרת על טמפרטורה של 90 [32 צלזיוס] תודות לbasking light שהנחתי מעל לטרריום ובצד הקריר הטמפרטורה היא בערך 80-85 [27-29 צלזיוס]. בלילה הטמפרטורה יורדת ל 70-75 [21-24 צלזיוס]. הנחתי שאלו טמפרטורות נורמליות לפי מה שקראתי ואמרו לי בחנות... הרגש חופשי לתקן אותי אם החישובים שלי שגוים.

למעלה