שלום

Adari Van Oyen

New member
שלום ../images/Emo13.gif

היי קוראים לי אדרי (adari) אני בת 14 וחצי (אני עולה לכיתה ט) עוד שלושה שבועות בערך אני עוברת להולנד... רציתי לדעת אם יש פה ילדים שגרים בהולנד.. אממ... אני לא יודעת אם להיות שמחה או עצובה ?!?!?!? אני לא דוברת הולנדית והאנגלית שלי לא משהו לפי מה שהבנתי כולם לומדים באותו בית ספר ואין בית ספר יהודי..

MissUnKnown

New member
thats not ture

there is a jewish school in all the big cities. it just depends where you are moving to. there is an international school aswell.

lolypop12

New member
היי

אני לא גרה בהולנד אבל (אני לא יודעת אם זה קשור) אני גם בת 14 וחצי ואני עוברת עוד שבועיים לארצות הברית... לדעתי את צריכה להיות שמחה ואני מקווה שיהיה לך טוב... אני מתייחסת לנסיעה שלי כחוייה ואני חושבת שיהיה לי קצת קשה בהתחלה אבל אני מאוד מקווה שאני אסתדר...וגם את
.. זהו.... בהצלחה

your avi

New member
גם לי הייתה הרגשה כזו בהתחלה...

חשבתי: "זו חוויה", יהיה כיף... עכשיו אני בהתקף נוסטלגיה (עבר רק חודש), ואני אישית מאוד מתגעגעת. אולי כשאני אגיע לבית ספר, אני אכיר אנשים חדשים ויהיה יותר טוב. אבל בינתיים, לא ממש נחמד... אבל ברור שאם הזמן זה יעבור ויהיה לי פה נוח ו"בבית". זה עניין של גישה...

HoTTieKoTTie

New member
הסיפור שלי..

כשעברתי לניו יורק זה היה הדבר הכי נורא בעולם... אני הייתי בדיכאון איזה ארבעה חודשים... אבל אז הכרתי את הצופים הישראלים ונורא התחברתי אליהם... הם גם עזרו לי קצת לצאת מהדיכאון וגם נתנו לי אווירה יותר ישראלית... עשינו כל מה שישראלים עושים, רק בניו יורק... עכשיו אני בארץ בחופשה כבר חודש ומתגעגע אליהם :) אני חי בשני מקומות ויש לי חברים בכל מקום... כל פעם שאני עובר אני מתגעגע לצד השני של העולם... רע לא יוצא מנסיעות כאלה... צריך לבוא בגישה הכי חיובית... וגם אם מתחיל חרא זה תמיד יכול להשתנות...

noni2222

New member
מגניב לך!!!

גרתי שם פעם... והולנדית זאת לא שפה קשה כ"כ ואת תקלטי אותה מהר, סך הכל צריך לדבר להגיד יא וניי(= חחח נו סתם. .אבל השפה קלה לקליטה יחסית.. וגם אם האנגלית שלך לא פרפקט אני בטוחה שאת יודעת לדבר בסיסית.. קחי את זה בקלות, בסך הכל זה ממש כיף והולנד זה מקום מגניב. ואת לא צריכה בצפר יהודי, אני לא יודעת לגבי אחרים אבל אני לומדת בבית ספר רגיל <לא יהודי> והכל בסדר, אין אנטישמיות ומקבלים יפה... בהצלחה!

הייייי

גמני עברתי לפני כמה שבועות לארה"ב.. לא בא לי להיות פסימית.. אבל זה מה שיוצא!... בכולופםן אני עצובה על זה (לפחות עכשיו) ומאוד מתגעגעת. ו... אנגלית.. אין מה לדאוג, גמני לא מבינה כלום, אבל מסתדרת, את יודעת אנגלית בסיסית.. בהצלחה!

למעלה