שלום..

שלום..../images/Emo13.gif

אני מתלבטת מה ללמוד , הכיוון שלי הוא להגיע למחקר בתחום מדעי ההתנהגות, או משהו שקשור לתרבות.אנתרופולוגיה , פסיכולוגיה, סוציולוגיה זה הכיוון.. שאלותיי הן: 1.לגבי תואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה מה אפשר לעשות עם זה אחר כך והאם אפשר על סמך הציונים בתואר הראשון להתקבל לאוניברסיטה רגילה ללימודי תואר שני והאם אפשר לעשות תואר שני למשל באנתרופולוגיה אחרי תואר ראשון בפסיכולוגיה, ומה אפשרויות התעסוקה בכיוון עד שמגיעים למחקר...האם אפשר למשל להמשיך לתואר שני בתקשורת או במשהו שקשור למדעי הרוח ומה אפשר לעשות אם זה אחר כך ...האם באמת יש אפשרויות מחקר..וכו.. 2. לגבי הוראה בבית ספר דמוקרטי איך מגיעים למשהו כזה..?מה בדיוק קורה שם.. יודעת שכתבתי קצת בבילבול.. בכל אופן אשמח לכל אינפורמציה.. תודה מראש..

מה ההבדל מבחינת תעסוקה

בין תואר ראשון בסוציולוגיה למשל ותואר שני באנתרופולוגיה לבין תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני באנתרופולוגיה , האם יש הבדל.?

מדעי ההתנהגות

הרצוי לך ביותר הוא ללמוד שילוב חוגים -פסיכולוגיה וסוציולוגיה, שילוב המכונה בחלק מהמקרים- מדעי ההתנהגות. תואר כזה יאפשר להמשיך לתואר שני הן בפסיכולוגיה, הן בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה. תואר ראשון אין בו די כדי לעבוד במקצועות אלה. פסיכולוג על פי חוק מדינה חייב בתואר שני לפחות. עבודה בתחום המחקרי בכל התחומים תדרוש תואר שני לפחות. קיימות משרות בתחומי המחקר , אבל יש לדעת שמספר מבקשי העבודה עולה על מספר המשרות המוצעות, ולא קל להשיג משרות בתחומי המחקר. ניתן להתקבל לתואר שני בתקשורת אבל תלמידים שאינם בעלי תואר בוגר בתקשורת יחוייבו בשנת השלמה. קבלתם למוסמך תותנה בממוצע ציוניהם בשנת ההשלמה. בי"ס דמקורטי- יש להיות בעל תעודת הוראה ואז להגיש מועמדות כמו לכל בי"ס אחר.

linguini

New member
לגבי תואר שני במדעי הרוח (בלשנות)

אני לא יודע לגבי מקצועות אחרים במדעי הרוח, אבל לפחות לגבי בלשנות אני יכול בוודאות להגיד לך שאפשר לעשות תואר שני אחרי תואר ראשון בפסיכולוגיה- לכל היותר עם קצת השלמות. בבר-אילן אפילו פותחים השנה מסלול מיוחד לתואר שני בבלשנות (במחלקה לאנגלית) לאנשים עם תואר ראשון בפסיכולוגיה, הפרעות בתקשורת ותחומים דומים.

למעלה