שלום

שלום ../images/Emo13.gif

אני חדשה כאן, ורוצה לקרוא באופן קבוע וללמוד.
שאלה: מה אתם מעדיפים, ציור על טאבלט, או באמצעות עכבר? (קראתי קצת והבנתי שרבים מכם מעדיפים את הטאבלט, אבל אם מישהו כאן מצייר עם עכבר אני רוצה לשמוע
) ומי שמצייר בעזרת טאבלט - למה זה עדיף על פני ציור על דף וסריקה בסורק? מצטער אם השאלה מעידה על בורות גמורה, אני רק מתחילה. אני חושבת לקנות טאבלט, ותוהה אם לא יחסר לי סורק בשלב מאוחר יותר. מה אתם אומרים? אשמח לשמוע כמה שיותר דעות, ותודה רבה! שירלי.

טאבלט זה בעיקרון יותר לצביעה

מבחינתי לפחות. אני מצייר עם עיפרון, סורק את הציור, וצובע במחשב.

*GormE*

New member
אפשר לעשות את זה,

אבל צריך להתרגל. רוב המציירים רגילים לצייר על נייר, ולצייר כשהעין על מסך זה אפשרי, אם כי עדיין חסר משהו... עדיף סורק וטאבלט בהישג יד.

מתן בר1

New member
דעתי...

תראי, לגבי צביעה, ברור שעדיף במחשב. הצבעים יוצאים אמיתיים ולא סרוקים ויש לך אפשרות לאפקטים או משחקים בצבע בלי סוף. גם יותר נוח למחוק ולשנות דברים במחשב מאשר... הממ... מחק? :) כמובן שאם את ציירת מוכשרת אין לך צורך במחשב, וסורק, וכל זה... פשוט תתלי את הציור על הקיר! לגבי ציור - גם יותר נוח במחשב, שוב, כי אפשר לציר איזו דמות, וישר במקום לערוך בה שינויים, לעקם פה, ליישר שם, לקצר את הקו הזה בס"מ, ולפתל את ההוא בחמישה פיתולים......... אבל הכל שאלה של מה מתאים לך יותר... אולי עוד תתגעגעי לנייר ולעיפרון.

greeneye

New member
אני מציירת (אמנם לא מקצועי ובעיקר

שטויות) בעכבר, ומתה לטאבלט (ככל הנראה אני אקבל אותו בסביבות חודש-חודשיים מהיום). כיף! בנתיים, אני מסתפקת בעכבר שלא מזיזים, כזה עם גלגלת גולה. מכאיב מעט באצבעות אחרי שימוש ממושך, אבל אני לא מבינה איך יכולתי להסתדר עם עכבר אחר אי פעם.

apathic

New member
עכבר שלא מזיזים...

נקרא חתול - סתם לידע כללי. לא ידעתי שיש אנשים שממש משתמשים בזה. זה ממש לא היה לי נוח אז ויתרתי על התענוג. חוץ מזה שקשה מאוד לצייר ככה, אפילו יותר מאשר עם עכבר. ההבדל המהותי בין ציור בעכבר ובטאבלט, יש שניים כאלה בעצם. אחד - מנסיון, עבודה עם עכבר תעייף לך את היד בצורה שאת לא רוצה להכיר (או מכירה כבר - ואם כן אז תנחומיי) - טאבלט לעומת זאת זה בדיוק כמו לצייר עם כל כלי כתיבה ולכן זה פשוט נוח יותר. כמובן שצריך להתרגל לזה. היתרון השני - בטאבלט ישנה אופציה שנקראת PRESSRE מה שבעצם נותן לך לשלוט על עובי הקו שאותו את מציירת. לחיצה חזקה יותר תייצר קו יותר עבה, לחיצה עדינה יותר - קו דק יותר.. זה מאוד שימושי ואי(!) אפשר לעשות את זה עם עכבר רגיל. חוץ מזה שהקליק של העכבר כבר משגע אותי! אני חייב להשיג טאבלט חדש.. או, הנה טיפ אחד בשבילך - לא לקנות טאבלט של חברה לא ידועה (WACOM ממולצים, דרך אגב) - זה לא משתלם, לעזאזל. כן, שלי לא עובד יותר... :/

leshemAmit

New member
לכל דבר יש יתרון וחסרון

וזה גם מאוד תלוי מה את רוצה לעשות ובאיזה סגנון. אנשים יכולים לבלבל לך עד מחר ותביני רק אחרי שתתנסי. אבל בעיקרון טאבלט פועל ומוחזק כמו עיפרון וגם מושפע מכמה לחץ שאת מפעילה עליו. ככה הוא יכול לעשות קווים יותר ופחות עבים. אצל עכבר את תיהיה חייבת לשנות את עובי הקו בסרגל כלים. וזה יתרון מאוד גדול לטאבלט. העכבר יותר יציב, אם תעזבי אותו הוא ישאר באותה נקודה בעוד שהטאבלט דורש יותר יציבות מאשר מלהחזיק עפרון. ולכן בציורים ווקטורים, כמו בפריהנד, יותר נוח עכבר מאשר טאבלט. השימוש העיקרי שאני עושה בטאבלט זה במה שנוגע לגוונים וצביעה ואור וצל וכו'. זה ממש כמו לעשות הצללה עם עפרון אבל עם אפשרות של צבע ושליטה מאוד גבוהה בעוצמה כי את יכולה לכוון את המברשת או המחק ל-opacity (שקיפות) של 1% וזה כבר מאוד רגיש. וכמובן שהצבעים של המחשב עדיפים במיוחד אם את רוצה לעלות את זה לאינטרנט, להדפיס, לשכפל או מה שלא יהיה. עדיף לצבוע במחשב מאשר לסרוק אותו צבוע. אבל יש משהו בעכבר שלי שאין בכל עכבר שעושה אותו לעדיף על כל טאבלט. יש לו דגדגן והרי תמונת המחשה.

j i m m y

New member
מצטער לאכזב אותך עמית ../images/Emo3.gif

אבל לטאבלט יש יותר מידי יתרונות על העכבר.. כל מה שיגידו כביכול נגד טאבלט של וואקום יהיה סתם תירוץ לשכנע את עצמינו לחסוך ולא לקנות.

leshemAmit

New member
לאכזב אותי... ממה?!

לא מאוכזב. יש לי טאבלט שאני משתמש בו במה שטאבלט נוח טוב בו. ובעכבר אני משתמש במה שעכבר נוח וטוב בו. ועל זה פירטתי. לא אמרתי שלא שווה לקנות טאבלט. מאוד שווה לקנות. אבל החסרון הכי גדול בטאבלט זה שאי אפשר להוריד אחד מקאזה...

מאייר

New member
יש לי חבר ללימודים שהגדיר את זה טוב

טאבלט הוא טכניקה - כלומר, הוא מציע אפשרויות ציור שלא קיימות בעפרון, מכחול, גיר, וכו'. על אף העובדה שניתן לדמות בעזרתו את כלי הציור האלה ואחרים, אי אפשר ממש להשוות את הטאבלט לכלים אלה. העכבר גם הוא טכניקה, ויש לו את היתרונות והחסרונות שלו. אני ממליץ לכל אחד לפחות להתנסות בציור בטאבלט כדי לחוות את הכלי ולהחליט אם להשתמש בו או לא, בכל מקרה זה שווה ערך כמו התנסות בכל דבר אחר מבחינתי.

למעלה