שלום

אמנות לחימה היא עוד סממן תרבותי

אני חושב שהראיה הזאת של "לכל מדינה יש את אמנות הלחימה שלה" היא מעט מוטעית. לכל העמים בהיסטוריה היתה אמנות לחימה. הבאתי לפה לפני כשנתיים קישור למדריך היאבקות מהמאה ה-16, אשר מראה טכניקות דומות להפליא לג'יו ג'יטסו יפני. ההבדל הוא שבחלק מהמקומות בחרו לסמן את אמנויות אלה בדגש תרבותי ספציפי, ובמקומות אחרים הם פשוט היו חלק מהדברים שעושים. זה כמו, לצורך העניין, בישול בפולין ובישול בצרפת. בשניהם אוכלים, ובשניהם אפילו אפשר לאמר שמפתחים מתכונים חדשים, אבל בצרפת יש את התרבות התומכת של זה. כמו שכתבתי בשרשור אחר, אני חושב שלהלחם נלחמו תמיד. יותר מזה - לחימה טקסית בידיים ריקות ליוותה את המין האנושי מאז שהוא קטן מאוד (פאנקרטיון יווני, למשל). זה הרגע ההוא שבו אתה לומד מעבר לצורך המיידי, שלדעתי אתה הופך זאת לאמנות. אמילי, האם את בעצם מבקשת סקירה היסטורית על ההתפתחות של אומנויות הלחימה בעולם?

אנסה למצוא

רק צריך לזכור שחלק לא מבוטל מהסקירות ההיסטוריות הנ"ל מאמינות למיתוסים מכוננים בצורה שלא נאותה למחקר "היסטורי".

משהו בסגנון הזה?

http://www.reidstkd.com/ref/e_martialarts.htm או אולי יותר בכיוון הסקירה של EJMAS? http://ejmas.com/kronos/index.html קיימות גם סקירות ממוקדות יותר, כגון על האבקות בנוביה http://www.homestead.com/wysinger/nubiansport.html או מקורות ריקודים במזרח התיכון http://www.alliancemartialarts.com/tahtib.html וכו'. בקובץ המצורף, למשל, יש סקירה על סין מבעד לעיניים מערביות (בסקירה זו הדגש הוא על הבעיתיות בהסתמכות על מיתוסים לחקר היסטורי, וכן היא מתייחסת לספורט בכלל ולא רק לא"ל).

avshalomat

New member
להרוג נורא מהר את היריב

אה כן ובחורות גם כן מאוד חשוב ומאוד קשור ואפילו טיפה ברצינות אם תדעי מה את רוצה להשיג בבמה שאת עושה, יהיה זה אמנות לחימה או רכיבה על קרפדות ענק, אז תדעי אולי לאן ללכת בברכת מה נהיינו רכים ונדיבים מאז מיבחן סביר במקרו מה.

דפדפי כמה עמודים אחורה(קבלי תאוריה)

בפורום אומניות לחימה קלאסיות אם תדפדפי כמה עמודים אחורה תמצאי סיקור שעשיתי על אומניות לחימה יפניות קוריאניות סיניות ואפילו מערביות..... זה יענה לך על הרבה שאלות ביפן התפתחו המון הסכולות של אומניות לחימה עם דגשים שונים כמו האייקידו קאנדו נינג'יטסו ג'ודו ואחרות שיטה היא בדרך כלל כתוצאה מהתפתחות של צורך כנראה שהיה צורך להגן ואלה שאולי היה להם כושר טבעי ערכו מחקרים על עבודת מפרקים, שהיא מאוד ניכרת באומניות היפניות שיטות כאלה דוגלות בכך שטכניקת מפרק פשוטה תגבר על כוח. וזה יתרון חשוב אצלנו חחחחחחח(היפנים) ברוס לי היה שייך למסדר של אומני לחימה מהרמות הגבוהות ביותר בכל שיטה מאסטר נוכחי יכול לעשות שינויים בהתאם לזמנו הדעה הרווחת ביפן שהוא מת כתוצאה מהתפוצצות צ'י אחרי קיום יחסי מין, שחסמו אצלו נקודות מרידאינים מסויימים, זה מה שבכל מקרה בחורה שחיה שנים במזנרים בסין ומתרגלת טאי צ'י מושבעת סיפרה לי, והיא די אמינה. יש הרבה רוחניות וידע סודי שעומד מאחורי כמה שיטות כמו שיטת הבסיס טאי צ'י שעליה מושתת הקונג פו למשל כשבוחרים אומנות לחימה צריך לשאול קודם מה מחפשים קריירה? קריירה אולימפית? הגנה עצמית? חיזוק הביטחון וההיבט הזכרי באישיות? יש כאלה שעונות על כולן יש כאלה שעל חלקן יש כאלה שדורשות זמן והקדשה שלרוב בני האדם בעולם המערבי פשוט אין. ממליץ לך מאוד לקרוא את המאמר שלי שם באשר לתאוריות, בתרבות סין רווחות שלוש תאוריות בסיסיות להתפתחות אומניות הלחימה אחת טוענת שכל משפחה פתחה אומנות לחימה שלעצמה אלה עברו שינויים עם השנים (זאתי הפשוטה והקלה להבנה) תאוריה אחרות טוענת לפי המיתולוגיה, שבני אלים ירדו מהשמיים ולימדו את הסינים את אומניות הלחימה השונות. אני דוגל באיחוי של התאוריה הראשונה עם השניה אכן היה צורך ללמוד אומניות לחימה כדי להגן בעיקר בתקופת עידן הברזל, שבו הברזל הביא לשגשוג בענף החלקאות מה שפתח דלת למסחר, כשהמסחר המריא החלו להופיע בסין מעמדות המעמדות האלה הקימו צבאות בעזרת הכוח שהיה להן, הם היו שליטי מחוזות היה כאוס בסין באותם ימים, ורק אחרי שנים של מחקרים הסינים הכתירו את הקיסר הראשון בקיצור בתורה שלנו היהדות , מסופר נראה לי בפרק ג' פסוק בנוסח הבא "וירדו בני האלוהים ויקחו להם נשים מכל אשר בחרו וילדו להם בנים ובנות רבים" כמה פסוקים אח"כ "ויחר אף אדוני מאוד, ויאמר לא תדון רוחי באדם לעולם בשגם, כי הוא בשר , ויהיו ימי האדם אחל מאותו היום 120 שנה" אלה פסוקים ששופכים אור על ההתפתחות של המין האנושי בכלל אם זה מצויין בתורה שלנו אי אפשר לשלול את האפשרות שבני אלוהים מהברית הסינית ירדו ולימדו אומניות לחימה. האבות הסינים הנחילו את הידע לילדיהם ולימדו אותו מסורתית משם זה המשיך, עבר שינויים יחסית קטנים, ובמקביל התפתחו שיטות נוספות , ופה אני מדבר על הקונג פו והטאי צ'י מקווה שזה היה הסבר מספק.

רגע, רגע, עצור את הרכבת, תחזיק את

הסוסים, רגע! אני אגיב להודעה שלך לפי ציטוטים ממנה: "ברוס לי היה שייך למסדר של אומני לחימה מהרמות הגבוהות ביותר בכל שיטה" איזה מסדר? אני לא שמעתי עליו, יש לך איזה אתר שמראה את זה? " יש הרבה רוחניות וידע סודי שעומד מאחורי כמה שיטות כמו שיטת הבסיס טאי צ'י שעליה מושתת הקונג פו " לא מדויק עד לא נכון, טאי צ'י זו עוד שיטת לחימה סינית ובוודאי לא הבסיס לכל השאר. בקשר לתאוריה שא"ל הגיעו מבני האלוהים... אני לא יודע מאיפה להתחיל.

הטעות אצלך איש

א הוא הציתות הנכון לא התייחס לרמות הגבוהות בכל שיטה אלה לשיטת הקונג פו ב. הבחורה שסיפרה לי את זה, היא במקרה מאסטרית בטאי צ'י (עם חרב) שחיה בסין עשר שנים במזנר ומדבר כמה ניבים עיקריים בסינית הייתי אומר שבהתחשב בעבר שלה היא קצת יותר מדוייקת ממך ג. בקשר לציתותים שהבאתי זה מתייחס לספר בראשית הציתותים מדוייקים כמעט לחלוטין, אם אני לא טועה איפה שהוא בין פרק ג לפרק ה' , תבדוק טוב ואח"כ תבוא להגיד לי אם סילפתי עובדות. (קפיש?) לגביי עידן הברזל בהיסטורה הסינית אתה יכול למצוא את זה בקלאסיקה הפילוסופית של "ספר הטאו" שתרגם ניסים אמון ד. הטאי צ'י הוא חלק בלתי נפרד ממרבית אומניות הלחימה והוא אומץ אפילו ע"י אומניות לחימה יפניות, ותתפלא לשמוע גם תיאלנדיות הוא אכן מהווה מחנה משותף, ורקע חשוב ללימודי קונג פו. תבדוק ותחזור אבל תבדוק קודם! סיונרה חחחחחחחח

טוני, וואללה

א - הוא הציטוט הנכון, בהתבסס על מה? עוד מעט יתחברו כמה שמבינים קצת יותר בברוס לי, אולי טעיתי, אני מנחש שלא. ב - המאסטרית הנחמדה יכולחה לעשות בדיוק כמו כולם - לנחש. ג - אני מכיר את הציטוטים האלו, ועדיין חושב שהם מופרכים
אבל זו דיעה אישית שלי, יש מיליארדי אנשים בעולם הזה שחושבים שאיפשהו יש משהו חוץ-מציאותי כל יכול ששולט על אופן החיים שלהם ומבצעים פולחנים תחת האמונה הזו. שים לב שלא כתבתי שסילפת עובדות, חבל להמציא. ד - הטאי צ'י הוא לא חלק בלתי נפרד מ: קונג פו ג'וק לאם, ווינג צ'ון, פאק מיי פאי, הונג גאר, לינג שו, הוא לא חלק מאייקידו, ג'ודו, נינג'וטסו וקאזה ארשי ריו. הנה כמה דוגמאות. נאני מו

תראה אני לומד נינג'יטסו

המורה שלי אודי זגה דאן 6 , ואנחנו עושים חימום שכולל חלקים מהטאי צ'י לפני כל אימון(ועוד איזה אלף סאלטות על המיזרונים) חחחחחח ברור שהסינים עושים יותר טאי צ'י אבל אפילו השיאצו היפני מבוסס על הרפואה הסינית, רק שבמקום צ'י הם אומרים קי, ויש להם עוד איזה תאוריה של קיו וג'יצו (החלק הריק והחלק המלא שאליו מפנים את התירגול)

זה שאתה עושה טאי צ'י אצל מורה

מסוים, לא הופך את הטאי-צ'י לחלק מהנינג'וטסו. אני חושב שקצת נהיה לך סלט מכל הדברים שקראת ולמדת, לא כולם מתיישבים יחד.

zoti

New member
איפה בדיוק יש טאי צ'י באמנויות

לחמימה תאילנדיות ? תראה לי ואני מייד מפסיק לעשות מואי תאי.

יש חבל ארץ בתיאלנד

באיזור המקדשים היותר צפוני אם אני לא טועה שעושים טאי צ'י קבוצתי שם, אנחנו בנינג'יטסו משתמשים באלמנטים של טאי צ'י בחימום (ואנחנו עושים אומנות לחימה יפנית) אם תחקור ותבדוק תראה גם שהשיאצו מבוסס הרבה על האוקופנטורה הסינית בקיצור המזרח יש הרבה זרמים שמושפעים מסין זה לא חדש, אבל אתה חושב שבגלל שאתה ישראלי אתה יודע הכל ...... מקווה שאתה לוחם טוב כמו האגו שלך......

zoti

New member
נו שויין.

טאי צ'י זו לא אמנות לחימה תאילנדית. יש גם BJJ בתאילנד וזה עדיין לא עושה אותה לאמנות תאילנדית. בכלל בתאילנד יש הרבה מאד סינים וברור שיש השפעה אבל אתה כתבת על אמנות לחימה תאילנדית וזה לא.

למעלה