שלום,

very dark girl

New member
שלום,../images/Emo13.gif

היי, קוראים לי רחל ואני בת 15 והייתי מגדירה את עצמי לימנית די קיצונית. ו- לא! אני לא מרביצה לחיילים, לא מתכננת לרצוח את אריאל שרון וגם לא שונאת אפחד רק בגלל שהוא לא מסכים איתי. אני בסה"כ ילדה שמנסה להילחם למען הבית ולמען כל מה שאני מאמינה בו. ברגע זה ממש אתם בטח חושבים לעצמכם: "אוי, הנה עוד אחת מהפנאטיות האלו שמשחקת אותה תמימה אבל בעצם הורגת חיילים". למען האמת- אם מישהו היה רושם הודעה דומה לזאת רק מהצד השני גם אני הייתי חושבת ככה.. וזאת הנקודה שלי. בזמן האחרון יש קרע עצום בעם ובמקרה הטוב אנחנו לא על סף מלחמת אחים. בימים כאלו אני חושבת שאנחנו דווקא צריכים להתגבש! כל הציבור הדתי-לאומי-ציוני נלחם בעוז עם ארץ ישראל בעוד הוא כנראה שוכח שארץ ישראל לא שווה כלום בלי עם ישראל. אני מחפשת קבוצה של 5 או 6 חבר'ה מכתב ט' תומכי התנתקות שיבואו ויפגשו עם כמה מאיתנו- מתנגדי התנתקות,דתיים ושיחד נוכל להבין שבעצם אנחנו לא כל כך שונים.. ואולי אפילו לתפור את הקרע בעם.. אפשר ליצור איתי קשר באייסי 215-539-137 או גם במסרים אם בא לכם.. שיהיה לכן יומנעים

חייל זה רצח!

לחיילים יש זכויות זכויות חיילים, זכויות אדם - מאבק אחד כבד חייל: כמה רוע אפשר לבלוע?

ערב רב

New member
אתה מצחיק אותי

כשאני מביע בפורום את העמדה החד משמעית שאין הבדל בין רצח אזרחים לרצח חיילים ע"י טרוריסטים, תמיד קופצים עלי מכל עבר ומסבירים ש"חיילים לגיטימי לרצוח" (נדמה לי שלדור אמירה ברוח זו). אבל פתאום כשמדובר במחאת הציונות המיישבת אז "זכויות חיילים - זכויות אדם". הצביעות הזו מצחיקה למדי. מיותר לציין, כמובן, שלא היה בהודעתה דבר כנגד חיילים..

C a M e L

New member
שלום רחל.../images/Emo140.gif

קודם כל ברוכה הבאה לפורום שלנו. מקווה שתתצטרפי להפרייה ההדדית שאנו מקיימים פה. אני אישית אשמח להיפגש איתך ועם חברייך (למרות גילי המופלג), ואני מאמינה שכמוני עוד רבים מהנוער. אודה לך באם תרשמי פרטים נוספים ומטרות ספציפיות יותר לגבי המפגש עליו את מדברת. יום טוב,
נועה. נ.ב- למען הסר ספק. למרות החששות שרשמת בהודעתך- אני לא חושבת שאת הורגת חיילים או כל אדם באשר הוא

very dark girl

New member
אז ככה,

דבר ראשון, אני שמחה מאוד לראות שאתם לא חושבים שאני איזה פנאטית מטורפת. דבר שני- אני באמת מצטערת שלא ממש הרחבתי בהודעה הראשונה, מטרת המפגש הוא לנסות לשבר דעות קדומות, לתת לעצמנו אפשרות לדבר, בלי צעקות ובלי קללות. אני לא חושבת שזה ישנה הרבה אבל הרבה מאיתנו שמים לב בזמן האחרון שאנחנו נלחמים בכזאת תעוזה על כל סמ' וסמ' בארץ ישראל בעוד אנחנו כנראה שוכחים שארץ ישראל בעצם לא שווה דבר בלי עם ישראל! העם שלנו נמצא היום במצב נורא והרבה שנאה מתפתחת בעיקר אצל הנוער.. בגלל זה המלצתי על מפגש דווקא לצעירים יותר שלא נחשפים בד"כ לצד השני. חשבתי שאתם תנועת נוער של צעירים יותר.. אבל לא נורא, אני חושבת שכולם ישמחו בכל זאת.

נכון, חיילים לגיטימי להרוג

במסגרת מאבק. אני עומד מאחורי האמירה הזאת, אם אתה תוהה, והיא גם מוסכמת על רוב רובה של התקשורת הישראלית, גם החלקים הימניים שבה. מתי לאחרונה קראת בעיתון ש"חייל נרצח במהלך קרב עם מחבלים"?

lior05

New member
...

ליבוביץ טען פעם שאיחוד בעם ומניעת מלחמת אזרחים בטענה של איחוד אתני כזה או אחר הוא תמצית הרעיון הפאשיסטי. אפשר לדבר ולקיים שיחה עם הצד השני אבל כל ניסיון ליצור אחדות מזויפת כזו בעם הוא טעות. כשיש מחלוקת ערכית צריך להגיע להכרעה ולא לטאטא את הבעיה מתחת לשולחן.

ערב רב

New member
צריך להגיע להכרעה או לפשרה?

כשמדובר בשמאל הקיצוני, פחות מכפיה אינו מקובל.

ערב רב

New member
חיילים נרצח בפיגוע התאבדות

בצריפים, בירושלים ובת"א. אז אתה יכול להצטמצם ולומר שאם הפיגוע נעשה נגד מטרה צבאית ובאמצעים קונבנציונלים הוא לגיטימי. שיבושם לך, וכאמור, נקווה שלא תרצח בפיגוע "לגיטימי" שכזה.

קיבלתי את הצמצום.

אם כי אינני מבין מהם "אמצעים קונבנציונליים". מבחינתי, אין כל הבדל בין מתאבד שמתפוצץ על חיילים מפטרלים ללוחם גרילה שיורה עליהם ממארב. זה הרג וזה הרג, בשני המקרים לא מדובר ברצח. אבל כן, פגיעה בחייל בשל היותו אזרח מדינת ישראל, ולא בשל היותו חייל (לדוגמה: פיגוע התאבדות במועדון, בו נהרגים חיילים), הוא רצח לכל דבר, ואני מצטער אם לא הובן כך מהודעתי בנושא.

ערב רב

New member
אתה בעצם מחרחר-מלחמה

אתה יוצר "עולם מלחמה" בו דברים שהיו מזעזעים את אמות-הסיפים בעולמנו הינם נורמה בעולם המעוות שלך. בעולם שלך, לובשי-המדים הם גזע נחות שמותר לעולל לו ככל העולה על רוחך וזה יהיה כשר בעיניך.

Roobie

New member
תבדיל בין הכרה בלגיטימיות להסכמה

גם לא מעט חיילים מסכימים עם הקביעה שפגיעה בחיילים היא לגיטימית. לא שמישהו שש למות פתאום, ומן הסתם גם חייל שמסכים עם הקביעה יגן על עצמו ועל חבריו בעת הצורך ויהיה עצוב באותה מידה אם אחד מחבריו ייפול, אבל מתוך הכרה שמדובר בקרב לגיטימי. כמו שהיה לגיטימי מצד חיילים מצרים לפגוע בחיילים ישראלים ולהיפך במלחמת ששת-הימים או מלחמת יום-כיפור. אתה בעצמך טוען שמדובר במצב לחימה, כך שלחימה מהצד השני כלפי הכוחות המזויינים שלנו היא בהחלט לגיטימית. דרך אגב, ערב רב, אם אתה לא מסכים עם זה אתה רק תגרום בסוף לזה שפיגועים נגד אזרחים יתקבלו כלגיטימיים לחלוטין בכל העולם (ולא, כרגע הם לא) כי ברגע שתשווה בין פגיעה בחיילים של כוח כובש לבין אזרחים תמימים, זה יכול לחלחל לכל העולם - רק שהוא לא חושב את אותו דבר על פגיעה בחיילים.

ערב רב

New member
אני מציע שתנסה להבין אותי

אני רואה באזרחים הישראלים, במדים ובלי מדים, ביש"ע ובשאר הארץ, אנשים שזכותם הטבעית הינה לחיות ולא להרצח בדם קר. פיגוע ההתאבדות בצריפין, לצורך העניין, אינו נתפש בעיני (ואני מעריך שבעיני חלק ניכר מהאוכלוסיה) כחמור פחות משאר פיגוע ההתאבדות. כשחייל חדש ותמים במחסום ארז הכניס ערביה בוכיה (ומצפצפת במכשיר הבידוק) לחדר בידוק ונרצח על-ידיה לא ראיתי בזה לגיטימי ואני מאוד מקווה שגם אתה לא. דווקא בתור חייל הייתי מצפה ממך ולו בשל שיקולי השירדות אישיים לתמוך בעמדתי. מובן מאליו שאני ראוה בכל מלחמות ישראל מלחמות מגן הכרחיות בהן על מנת למנוע טבח המוני באזרחי ישראל נטלו חלקם מדים ורובה ויצאו להגן על עצמם ועל הזולת מפני המרצחים, וחלקם נרצחו תוך כדי מעשה. ממש לא מעניין אותי אם אדם הרואה ברצח חייל לגיטימי ישנה את דעתו על רצח אזרח, זו נבלה וזו טרפה.

ערב רב

New member
לא

מחסום-ארז אינו מחסום ביטחוני אלא מעבר גבול בין שטחי הרש"פ לשטחינו. את רובם מפעילה רשות שדות התעופה. בדיוק כמו הפיגוע במעבר קרני שבו נרצחו אזרחים, או פיגוע בקניון שבו יירצח מאבטח.

ד ר ו ר 1

New member
קרע בעם?

קבוצות מיליטנטיות ספציפיות ממפעל ההתנחלות מממנו את באה הם אלו שיוצרים את "קרע" הזה בעם. אין שום קרע בעם, לפחות לא כזה שאת מתארת, יש רק חבורת אנשים שהיו רגילים לקבל כל הזמן מה שהם רוצים (שטחים, כספים), ופתאום, כשזה הופסק (זמנית) אז הם משתוללים כמו ילדי שמנת מפונקים. ההתנהגות שלכם מביישת אותי כישראלי; האלימות שאתם מחצינים [וכשאני מדבר על אלימות אני מדבר על האלימות שלכם כלפי פלסטינים]. קרע בעם הוא עוד המצאה פרועה של הפאנאטים שבינכם. חשוב לי להדגיש שאני לא מכליל - לא כל המתנחלים הם אלימים ולא כולם מתסיסים ביושרין את החברה, יחד עם זה השהות שלכם מייצרת אלימות, אין ספק בכך. בגללכם מתים עוד ערבים, בגללכם מתים עוד ישראלים, בגללכם יש עוד עניים. את ההרס בעם אתם יוצרים כל עוד אתם נמצאים בהתנחלויות וכל עוד כספי משלם המיסים עוברים לכסכם. דרור.

Fleddermaus

New member
אין קרע בעם

אין קרע בעם, אלא אם כן המתנחלים יחליטו שיהיה קרע בעם. חשוב לציין שקרע בעם הוא כלי תעמולתי דמגוגי המשמש את הימין לנוחותו. אם ההתנתקות הייתה לטובת המתנחלים, לא יהיה שום קרע בעם. מעניין שה"עם" תמיד תומך במתנחלים. העם תמיד איתם, שלא לדבר על אלוהים. יש פה כנראה עם אחר, עם שאנחנו בשמאל לא מודעים אליו, לא חלק ממנו. עם שתומך במלוא מאת אחוזיו במתחלים ובמפעל ההתנחבלות בשטחים הכבושים. מסקנה: אני לא העם. העם הוא לא אני. העם זה הימין, רואים דוגמאות לכך כל הזמן: העם עם גוש קטיף, העם יחליט, והעם עם הגולן. אם אין קרע בין הימנים, אז על איזה קרע בעם מדובר???

למעלה