שלום!

Sweet angel 13

New member
שלום! ../images/Emo13.gif

יש לי שאלה... מאיפה ניתן להוריד תוכנת פסקל ללא תשלום?!

IP yuval

New member
אולי הכוונה למהדר או "קומפיילר"

לשפת פסקל? אם כן, אז פה יש מהדר מצויין שהוא חופשי: http://www.freepascal.org/download.html

Sweet angel 13

New member
אממ...

אין לי מושג למה אתה מתכוון.. ואני ממש לא מבינה בדברים האלו... אני פשוט צריכה פסקל במחשב! אנחנו לומדים בבצפר פסקל.. ואני רוצה להריץ תוכניות אצלי במחשב... אבל בכל אתר שאני מנסה להוריד פסקל- זה בתשלום.. לא מהדר או קומפיילר.. פשוט פסקל! להריץ תוכניות!

galh

New member
איפה לימור לבנת...?!

אני רוצה שהיא תראה את הרמה הלימודית של בתי הספר כיום... או לפחות את הרמה של התלמידים.

galh

New member
לתגובות שלך.

אין לי מושג למה אתה מתכוון.. ואני ממש לא מבינה בדברים האלו... את אמורה ללמוד את הדברים האלו, לא? את צריכה לדעת מה זו שפת תכנות (פסקל במקרה שלך), את צריכה לדעת מה זה מהדר (קומפלייר בלעז) ואת צריכה לעשות אילו תוכנות מאפשרות לך לכתוב ולהריץ תוכנית שנכתבה בפסקל. אני פשוט צריכה פסקל במחשב! אנחנו לומדים בבצפר פסקל.. ואני רוצה להריץ תוכניות אצלי במחשב... אבל בכל אתר שאני מנסה להוריד פסקל- זה בתשלום.. הייתי מצפה מבית הספר שיתן לכם את הכלים והתוכנות שאתם צריכים. פלוס הייתי מצפה מבית הספר להבין שכמעט לכל תלמיד יש מחשב בבית (אני מקווה) וללמד אותם להשתמש בתוכניות חופשיות (ולא מסחריות שלא נתמכות) שעובדות על חלונות או לינוקס ולא על DOS. לא מהדר או קומפיילר.. פשוט פסקל! להריץ תוכניות! מהדר = קומפלייר. פלוס הגישה שלך קצת מעצבנת... קצת נימוס שאת פונה לאנשים לעזרה. אני לא יודע אם זו רק את, או שהאשמה היא בבית הספר והמורים. בגלל זה הייתי יותר כוללני.

Sweet angel 13

New member
סליחה אבל..

אני סה"כ שאלתי שאלה! זה לא עיניינך מה אני לומדת.. או איך אני לומדת!!! אני שאלתי שאלה.. שכנראה אני לא יודעת את התשובה-נכון? אם מפריע לך שלא הסבירו לנו בבית הספר את הדברים האלה אז אל תענה לי על השאלה! ומה כבר אמרתי? שאני פשוט צריכה להריץ תוכניות? סליחה- אבל הגישה שלך היא הרבה יותר מעצבנת..

galh

New member
זה פורום ציבורי במקרה שלא שמת לב.

אני יכול לענות על השאלה שלך (עשיתי את זה!). אני גם יכול לנצל את השאלה שלך בשביל להעביר ביקורת על משהו אחר (וגם את זה עשיתי). מצב מערכת החינוך דווקא כן מעניין אותי (יש אנשים מוזרים באינטרנט, כדאי לך להזהר
). אז שאני רואה מישהוא או מישהיא ששואל שאלה מטופשת מסקרן אותי לדעת היא הבעיה היא באותו בנאדם ספציפית בפרט או במערכת החינוך בכלל.

Sweet angel 13

New member
האם אתה רומז ש...

השאלה שלי מטופשת????
טוב, אז האמת שאתה צודק.
אבל... אני התחלתי ללמוד פסקל רק השנה.. אז אני לא ממש יודעת מה זה מהדר- אבל נכון- אתה יכול לעזור (ותודה על העזרה!) וגם להעביר ביקורת! אבל מה שעשית זאת לא הייתה ביקורת...
אתה כבר התנפלת עלי, על התגובות שלי ועל מערכת החינוך: רק בגלל שאלה אחת! אז.. אם זה כל כך מעניין אותך, אולי פשוט תיהיה שר החינוך וזהו! אבל... אין צורך להתנפל...

galh

New member
אמרתי מפורשות, לא רמזתי. ../images/Emo3.gif

תתקני אותי, אבל השנה התחילה בספטמבר לפני 3 חודשים, לא?
את יודעת מה דרוש בשביל להיות שר החינוך או שגם את זה עדיין לא למדתם? אני לא אסביר כי זה פורום שפות תכנות ולא פורום אזרחות. אני חושב שאני מעדיף להיות מורה, ככה יש סיכוי ללמד כמה תלמידים. אני מתנצל אם פגעתי או התנפלתי עליך אישית. חשבתי שהביקורת שלי יותר כללית ולא מכוונת.

IP yuval

New member
אי איפשר - פסקל זו שפה.

אתם לומדים שפה שקוראים לה פסקל, והמחשב לא מכיר את השפה הזאת. אם את רוצה שהמחשב יריץ תוכנית שעשית בפסקל, תצטריכי תוכנה אחרת שיודעת להמיר משפת פסקל (שאת יודעת) לשפת מכונה (שהמחשב יודע). לתוכנה הזאת קוראים מהדר בעברית. אם את עדיין לא הבנת מה זה מהדר, חשוב שתבקשי מהמורה שלך להסביר את זה. כפי שאמרתי, מהדר מצויין לפסקל אפשר להוריד פה: http://www.freepascal.org/download.html

Sweet angel 13

New member
אהה.. הבנתי..

תודה שהסברת לי! והמורה שלי באמת לא הסבירה לנו על מה זה שפת תכנות.. ומהדר- וכל זה.. היא פשוט התחילה ללמד איך בונים תוכנית- וזהו! אז... לפחות עכשיו אני יודעת.. שוב תודה!

למעלה