שלום...

Red Star

New member
שלום... ../images/Emo13.gif

רציתי לשאול משהו.. הפורום הזה עוסק בטיפול קוגנטיבי דינאמי.. האם הכוונה לשילוב של שני זרמי הפסיכותרפיה, הטיפול הקוגנטיבי והטיפול הפסיכודינמי הצאצא של הפסיכואנליזה? כי הבנתי משרשור שקראתי שמדובר במשהו אחר אולי.. אתם יכולים להבהיר בבקשה את העניין ?

שריד

New member
שלום לך כוכב אדום

הכוונה בקצרה היא דינמי=משתנה. בטיפול הזה הדגש הוא על יכולת ההשתנות של החשיבה. כדי להעמיק יותר אני מזמין אותך לעיין במדור מאמרים וגם בהודעות מומלצות. אגב מאיזה תחום את מגיעה כוככ אדום ? שריד

Red Star

New member
../images/Emo13.gif

לפני הכל, אני זכר, לא נקבה. אודה לך אם תפנה אליי בהתאם
אני בא מתחום האוטודידקטיות, אני כרגע לומד לתואר ראשון בנושא. חחחח
עכשיו ברצינות, אני תלמיד בכיתה י"ב ופעיל פוליטי והוגה דעות בתחומים שונים.. ההורים שלי שניהם פסיכותרפיסטים (מתוקף היותם עובדים סוציאליים) וכבר כמה שנים אני מתעניין בתחום, אני קורא ספרות מקצועית (למשל מאמרים של ההורים וכו'), אתרים בנושא (יש אתרים ממש טובים על תיאוריות אישיות! ועל דברים אחרים גם.. אין, הכל נמצא באינטרנט, זה מדהים.. יש גם אתר שמכיל את הקלאסיקות של הפסיכולוגיה מרוב התחומים, ואני מדבר על ספרים שלמים.. מי צריך אוניברסיטה כשיש את זה??), ואני גם בטיפול כבר 3 שנים.. הרבה מהידע שלי זה משם ומשיחות עם ההורים שלי ועם הפסיכולוגית שלי ועם אחרים.. לא ידעתי שיש סוג כזה של טיפול - טיפול קוגנטיבי-דינמי, כלומר אני לא מתכוון לטיפול שנקרא כך אלא לטיפול המסוים הזה, עם המשמעות שאתה הסברת. כשראיתי שיש פורום שנקרא "טיפול קוגנטיבי דינאמי" מאוד שמחתי, כי אני כבר מזמן חשבתי שצריך לשלב את שני סוגי הטיפול - טיפול פסיכודינמי וטיפול קוגנטיבי - זה נראה לי דבר טבעי ומתבקש. אם כי הייתי משלב גם אלמנטים של טיפול הומניסטי ואקזיסטנציאליסטי.. למשל טכניקת השיקוף הרוג'ריאנית ודו-שיח סוקראטי מלוגותרפיה.. לא משנה.. אניוואי.. שיהיה לך יום נעים
נ.ב. מה שהסברת על טיפול קוגנטיבי-דינמי נראה לי תקף לגבי טיפול קוגנטיבי באשר הוא.. המטרה היא לשנות את דפוסי החשיבה, ומן הסתם זה מבוסס על הרעיון שיש לחשיבה יכולת להשתנות, היא דינמית... אז מה באמת ההבדל בין טיפול קוגנטיבי רגיל וטיפול קוגנטיבי דינמי??

לכוכב אדום

אנסה את כוחי להסביר: גישה הקוגניטיבית דינאמית מתייחסת לרגש ולקוגניציה כשני צדדיו של מטבע שקוף. דרך הקוגניציה אפשר להשפיע על הרגש, ודרך הרגש אפשר להשפיע על הקוגניציה. הרגש הוא המרכיב האנרגטי של הפעולה: מוטיבציה, תחושת יכולת,תחושת משמעות וכו'. המטפל הקוגניטיבי דינאמי יוצר אצל המטופל שינוי בדרך ההסתכלות שלו על הארועים המתרחשים בסביבתו, באמצעות תווך: המטפל נמצא בין המטופל לארועים, וכך מבטיח שהארועים אלה יובנו על ידי המטופל בצורה נכונה. הוא גם נמצא בין המטופל לבין התגובה שלו, ודואג שהיא תהיה רלונטית, ויעילה. כאשר המטופל מגיב אל מול קשיים שהוא נתקל בהם, ב:"לא יכול, לא יודע, קשה לי", תגובה כזו באה מהמקום של הרגש. כשהמטופל, או בעצם כל אדם, מצביע על מקור הקושי, ואיך הוא מצפה שהדברים ישתנו, זה בא מהקוגניטיבי. אנו נוטים בדרך כלל להצביע על זו האחרונה כתגובה היעילה יותר, הקומוניקטיבית יותר, והסיכוי להשתנות דרכה הוא רב יותר.

שריד

New member
אופס ../images/Emo9.gif וגם המשך לדבריה של חיה

שלום לך,אני מבין שאתה בדרך לסיום חובותך האקדמים בתיכון או כבר לאחרי החובות... ובין הגיוס ??? כדי להסביר לך את המשמעות של הטיפול הקוגניטיבי דינמי קודם כל אני אפנה אותך לשרשור שהתחיל עודד, נער שנמצא כמוך בין לבין שהתלבט מה לעשות בצבא מבין מגוון אפשרויות. את השרשור הזה תוכל למצוא בעמוד השער בהודעות מומלצות וגם בקישור הזה החלטה לפני גיוס . מטפל כפי שחיה כתבה המטפל הוא מתווך בין הרגש לקוגניציה גם עודד הבין וחשב רציונלית אך מה שהניע אותו הוא הרגש. אני אוסיף ואומר, שבטיפול הקוגניטיבי דינאמי המטפל הוא אקטיבי, כך תוכל לראות בשרשור מה המליצו הכותבים לעודד לעשות. המטפל יוזם פעילות, תרגילים שונים שמעוררים חשיבה בכיוונים שונים המאפשרים להרחיב את נקודת המבט בצורה שיטתית ( הכלים הבסיסיים והממוקדים הם כלי העשרה של פויירשטיין אבל לא רק...). בסיכום המטרה העיקרית היא הרחבת נקודת המבט שנוגעת לארועים ביום יום. בהצלחה בהמשך ואשמח לדעת אם עכשיו הדברים מעט (והציפיה היא רק למעט ) בורים יותר שריד

כנראה שלא הובנתי נכון

המטפל מתווך בין המטופל לארועים מסביבתו של המטופל, ולא בין הרגש לקוגניציה.

למעלה