שלום

שלום ../images/Emo13.gif

נכנסתי לפורום , ועברתי על המאמרים והקישורים אך לא מצאתי מה שאני מחפשת. אולי תוכלו לעזור לי: אני מחפשת מאמרים וכתבות בעברית בנושא "במה תורמות אומנויות הלחימה למתאמנים". (למשל ריכוז וכו') אודה לכם על כל תשובה.

WhiteBear

New member
בקשה לכתיבת מאמר: "התועלת באימון"

הצעה אחרת שאני מציע, היא להיכנס לבלוגים המומלצים של הפורום (שהם בינתיים זה של זאב אירליך ודוד כפרי). בשניהם יש דיבורים על השיטות שהם מתרגלים, והרבה מילים מעניינות. אולי תימצאי מה שאת מחפשת שם. למיטב זכרוני אין שם מאמר מהסוג ששאלת עליו, אבל הרבה דברים קרובים יש. עוד אתר מומלץ, עם מאמרים על טאי צי, זה: www.taichi.co.il ו www.derech.net ואתר מאמרים נוסף ומומלץ לצורך זה הוא: www.wushu.co.il ובכללי, כל שיטה שתחפשי ותימצאי אתר שלה, תימצאי לרוב באתר השיטה גם מאמר על כמה השיטה הזו מפתחת X ומלמדת Y. ויותר בכללי, אני סקרן לקרוא למה את שואלת. בהצלחה, טל.

WhiteBear

New member
אני אותו אחד ../images/Emo13.gif

ואני עדיין סקרן לקבל תשובה לשאלה שלי. (אבל בלי לחץ כמובן)

MK7

New member
תשובה

תוכלי למצוא מאמרים בספריה של מכון וינגיט אתן לך תשובה ראשונית לגילאי 4.4-6 קצב ,קוארדינציאה,גמישות ,התמדה,ריכוז היתה כתבה לא מזמן בעיתון שפסיכולוגים ממליצים על אומנות לחימה .השאירי אימל אנסה להעביר לך . ואם את רוצה המשך פירוט לפי גלאים שלחי הודעה ואפרט תנסי להתמקד באומנות ספציפית כי לכל אומנות יש את הכיוון שלה לדוגמא קרטה מסורתית משפר את דיוק התנועה קאפוארה קצב AIKI מקנה יכולת להתגונן נגד התקפה אלימה איגרוף תאילנדי/בורמזי חישול הגוף והבאת הגוף לרמת כש"ג גבוה כמובן שבכל שיטה נימצא קצת מכל דבר אך לדוגמא חישול הגוף בקרטה ויכולת הלחימה הם לא כמו באיגרוף תאילנדי .אשמח להוסיף אם אני בכיוון אם לא פרטי

avshalomat

New member
כמו כל יהודי טוה טענה על שאלה...

בשאלה. השאלה היא איזה תועלת: למען האמת זה נורא תלוי יש מקומות שמלמדים לצורך הגנה עצמית, ישנם מקומות כמעין תחליף חדר כושר, ישם גם לקחת בחשבון את הפן החברתי שקיים במקומות שכאלו, תחושת השייכות לקבוצה,לחברה. ישנם מקומות שינסו להכניס ערכים , והמתאמן כמובן יקבל ערכים שיהו שלו שיתנו לו משמעות (או לא) אם תשאלי אותי אז אצלי באופן אישי אלו הם שני דברים. אחד המורה. שתיים הדרך שאליה מוביל המורה המשמעות הפנימית של האימונים (זהו מבחינתי גם תפקידו של המורה, חשיבותו היא לא בהערצת אישיותו אלא יחודיתו בהעברת הדרך הספציפית, דרך אומנות הלחימה)

על רגל אחת

אומנות הלחימה תורמת לכל אחד מה שהוא רוצה לקבל ממנה. הדבר תלוי כמובן באופי השיטה, המתאמן, המורה והאוירה.

למעלה