שלום

תרקדי

New member
שלום ../images/Emo13.gif

שלום לכולכם. לשמחתי או לצערי, עדיין אינני אמא, אך אני מתנדבת בארגון שמטפל בילדים חולי סרטן. לפני כשבוע, הכנסתי לליבי ונפשי, ילד כבן חמש החולה בסרטן גזע המח. ילד מקסים, עם עיניים ושיער בצבע הלילה, שמתפקד כילד רגיל לחלוטין, וחוץ מצלקת לא בולטת בעורף, לא נראה שהוא חולה. כבר שיחקנו בכדור, ציירנו, הרמתי אותו ועשיתי לו "סוס", התחבקנו,(הילד "מאהב" מדהים), ראינו אלבום תמונות, שיחקנו בבצק צבעוני וציירנו על לוח. אני לא בטוחה באם אני בפורום הנכון, אך רציתי לשאול אם יש לכם עוד רעיונות למשחקים (כל רעיון יתקבל בברכה). תודה רבה. :)

שושונת2

New member
כמה רעיונות

להקריא לו סיפורים לשחק משחקי תפקידים (אבא-אמא, מוכר בסופרמרקט, איש שמגיע למוסך...) לבחור סיפור קצר ולהציג אותו אפשר להכין לבד בובות לתיאטרון בובות ולהציג (בתור ילדים הכנו מגלילי נייר טואלט ש"הלבשנו" אותם בשאריות בדים או בניירות צבעוניים) משחקי קופסא, פאזלים ומשחקי הרכבה (מה שזמין היכן שאתם נמצאים) לגזור תמונות מעיתונים צבעוניים ולעשות "קולאז'" כדאי לך לשאול גם בפורום "להיות הורים" - אני בטוחה שתקבלי שם עזרה וכל הכבוד לך על ההתנדבות

אלדורית

New member
למה שלא תשאלי את הילד עצמו?

ילדים, כמו מבוגרים, שונים זה מזה ויש להם העדפות שונות. אני כמעט בטוחה שהילד הזה לא מצפה שתבואי עם לו"ז מפורט ורשימת משחקים. בפעם הראשונה התיידדתם ונשמע שנוצר אמון הדדי. זה בסיס מצוין להמשך: עכשיו אפשר לפנות אליו ולשאול אותו איזה דברים הוא אוהב לעשות, במה הוא מתעניין. אפשר להתחיל למשל מאיזושהי פעילות כמו משחק בבצק--כדי לא ליצור יותר מדי מתח סביב השיחה, ולנסות לפסל ביחד או לחוד דברים שקשורים למה שהוא יציע, ומתוך זה ללמוד לקראת הפעם הבאה: אם את צריכה להביא איתך משהו (אין כוונתי "להפציץ" אותו במתנות יקרות, אבל אפילו משהו כמו מחברת לסיפור שתכתבו ביחד או לציורים משותפים יכולה להיות רעיון נחמד אם תראי שהוא בכיוון).

לאה_מ

New member
ראשית, תבורכי על פעילותך

מצרפת לעצה לראות מה מעניין את הילד, לשאול אותו מה הוא היה רוצה לעשות - כל דבר החל בקריאת ספרים (נשמח להמליץ לך על ספרים נחמדים לגילו - תוכלו אולי להרשם לספריה ולשאול שם ספרים), משחקי קופסה, משחקי כדור, משחקי דמיון, עבודות יצירה, בישול משותף... הכל תלוי בו, ובעצם בשניכם - במה שכיף לכם לעשות יחד. את מוזמנת להציץ גם בשרשור הזה, בו תוכלי למצוא רעיונות לניסויים מעניינים.

תרקדי

New member
תודה רבה לכולכן ../images/Emo24.gif

הרעיונות מקסימים ואני אתחיל ליישם אותם בקרוב. בקשר למתנות קטנות, אז ככה: לפני כל פגישה, אני קונה לו משהו קטן (עד עכשיו בצק צבעוני ולוח קטן עם גיר).לי זה יוצא די בזול ולו זה מסב חיוך, ככה שממש שווה לי. דבר שני, אם אני אשאל אותו מה הוא רוצה לעשות, נראה לי שהוא יגיד לצאת לפארק ולשחק או לשחק בכדור (שזה כמו לזרוק עלי את הכדור ולצחוק). :) אהבתי את הרעיון ואני איישם אותו, למרות שאני מחפשת דברים חדשים, דברים שיגרו אותו, יעניינו אותו, כאלה שעדיין לא עשה ולא ניסה. אהבתי את הרעיון של חילופי תפקידים, ואולי באחד הימים אני אביא אותו אלינו הביתה ונבשל יחד (לא נעים לי להרוס להם את המטבח). :) בכל מקרה, תודה על ההתייחסות ותודה על הרעיונות.

למעלה