שלום

GATINHA

New member
שלום ../images/Emo13.gif

1. אני רוצה "לטהר" את הגוף שלי מרעלים (תרופות ומזון לא בריא) חברה שלי שעוסקת בנושא אמרה שאני צריכה חליטות של תה (?) בלי לאכול 3 ימים ...האמנמ?? 2. כיצד ברפואה הסינית מסדירים את ההורמוים בגוף והמחזור? תודה

freearth10

New member
טיהור הגוף

שלום לך, טיהור הגוף אף פעם לא יכול להתבצע רק ברמה אחת. והרמה התזונתית היא רק מה אנחנו מכניסים לגוף, אבל חשוב לא פחות איך אנחנו מ"עבדים" את מה שנכנס, באיזה כלים אנחנו משתמשים ומה מצבם וכמה כוח, רצון ויכולת יש לנו לעבד את המזון ולטחון אותו דק כך, כך שהפסולת תוכל לצאת ומה שישאר זה רק התזונה הטהורה נטו. ולכן הטיפול ההוליסטי מדבר על טיפול של גוף נפש. אני בזמנו לקחתי כף שמן זית וכף לימון חצי שעה לפני ארוחת הבוקר וזה עזר קצת, לפחות לי. אני כבר 4 שנים מנסה להיטהר ואני עדיין לא "טהורה" אז כשתמצא/י את מילת הקסם - תלחש/י לי אותה?
טיפול של גוף-נפש, כל טיפול שמתאים לך, יתחיל את העבודה! בהצלחה! מאיה

0 אור 0

New member
טיהור

שלום גטינה, ישנן שיטות רבות לטיהור הגוף מרעלים, מהן עדינות יותר ומהן עדינות פחות. השיטה של צום נוזלים (לא תה רגיל כמובן, אלא תה צמחים ומיצי פירות וירקות) הינה אחת השיטות החזקות ביותר, ולכן מומלץ לנקוט בה רק בהשגחה רפואית ובהתאמה אישית לצרכייך על ידי מומחה. אני רוצה להתחבר לדברי מאיה: טיהור הגוף אינו כולל רק את התזונה הנכנסת לפה, אלא כרוך בטיהור הנפש, ובפעילות גופנית ורוחנית משלימה. אני מציעה לך להתחיל דוקא בדברים העדינים יותר: - הפסקת הרגלים מזיקים כמו עישון - שיפור התזונה היומית (ללא התאמה אישית אני יכולה לזרוק רק דברים כלליים כמו הפחתת הסוכר, הקפה והקמח הלבן, הגדלת כמות הפרי והירק וכד') - שתיה מרובה של מים - פעילות גופנית - פעילות רוחנית (חשיבה חיובית, הפטרות מ"רעלים" כמו שנאה וטינה ועוד) בהמשך אם תרגישי צורך לפנות לפתרונות חזקים יותר, כדאי לעשות זאת בליווי והדרכה.

GATINHA

New member
מקבלת

את דבריכם... אני אתחיל בשיפור התזונה היומית כי אני לא שותה ולא מעשנת ועוסקת בפעילות גופנית... לגבי רגשות של שנאה וטינה אני לא יכולה
ניסיתי, אני בנאדם שאו שלוקח דברים באפאתיות או מרגיש אותם חזק מידי... והתקופה האחרונה הייתה רעה. מה לגבי "ארגון וסדר" במחזור? אם אפשר דברים שאני אוכל לעשות בבית כי במשפחה שלי לא מקבלים כ"כ את כל נושא הרפואה המשלימה (הייתי אמורה להתחיל ללמוד רפואה סינית ועשו לי את המוות עד שוויתרתי)

0 אור 0

New member
התפתחות רוחנית

חשבתי אולי להציע לך ספרים. אבל אני מודה , שקשה לי נורא לחשוב על ספר מסויים כרגע - אולי מישהו יכול לתרום פה. חבל שאת לא יכולה ללמוד רפואה משלימה, כי חלק מהעניין הוא גם תהליך אישי שאת עוברת. היום אני במקום אחר לגמרי מהמקום שהייתי לפני שהתחלתי, ועוד יש לי המון לאן לשאוף. אבל אולי את יכולה להגיע למקומות אחרים שעוזרים להתפתחות רוחנית. למשל להצטרף לחוג יוגה עם מורה טוב. מקום שאני מאד אוהבת: פורום טנטרה - מפרסמים שם סיפורים מעוררי מחשבה. כל סיפור פשוט לקח לחיים. שולחת לך אהבה, אור

freearth10

New member
אין דבר העומד בפני הרצון!

היי GATINHA, גם לי עד לא מזמן היה מאוד קשה לסלוח. התרגיל הבא מאוד עזר לי: בסוף כל יום, נסי לחשוב על מה שקרה באותו היום. בחרי בסיטואציה הכי משמעותית. שחזרי אותה שוב בפרטי פרטים. קבלי את עצמך, כך איך שאת, כי זה הטוב ביותר שיכולת לעשות באותה הסיטואציה. קבלי את האחר, כך איך שהוא, נסי להבין למה הוא הגיב איך שהוא הגיב, אולי הוא אפילו פעל מתוך המצוקה שלו.בסך הכל הוא עשה את הכי טוב שהוא יכול היה לעשות. קבלי את המצב כך איך שהוא היה, כי זה היה. וזה עבר. נסי ללמוד מהמצב הזה את הלקח שלך. מה היית רוצה לשנות בפעם הבאה שזה יקרה שוב? איך היית רוצה להתנהג אז? בפעם הבאה שתתקלי לארוע דומה נסי ליישם את החלטותיך. אם לא תצליחי נסי להבין מה מנע ממך מליישם אותם? בהתחלה זה לא קל. אך כמה שתהיי יותר מודעת לטעויות שלך, יהיה לך יותר קל להגיב בהתאם. עם הזמן תראי שבזמן שאת נמצאת בסיטואציה שבה את מאוד כועסת, את מצליחה לסלוח לאחר, כי זה כל מה שהוא יכול לעשות כרגע. שלחי לו את כל האור שיש בך וצפי לשינויים. הם לא יאחרו להגיע. רק אהבה מביאה אהבה
מאיה

אדומה2

New member
קצת על טיהור רעלים ורפואה סינית

1. יש צומות של יוגה שאני יודעת שעובדים יפה, שווה לפנות לפורום יוגה ולשאול על העניין. אפשר גם לפנות למרכזי יוגה (אני יודעת על ת"א, פשוט להסתכל באחד מהמדריכים כמו עכבר העיר ולמצוא שם את דרכי ההתקשרות). 2. ברפואה סינית יש צורך בטיפול אצל מטפל על מנת לטפל בצורה יעילה ולא מזיקה בגוף, על אחת כמה וכמה כשמדובר על דבר כל כךעדין כמו איזון מחזור. עושים זאת על ידי תשאול מקיף, אבחנה מדויקת וטיפול בדיקור וצמחים, או רק על ידי דיקור. אם היית רוצה לקבל עוד מידע את מוזמנת לפנות אליי במסר. בהצלחה, יעל

GATINHA

New member
היי

מאיה- הלוואי והיה מדובר רק על לסלוח לאנשים... התקופה האחרונה הייתה רעה כמעט מכל הבחינות.. למרות שעכשיו העננים מתחילים להתפזר.. אדומה2- חסרה לי התמיכה והאישור מהבית.. יש סיכוי שילכו נגדי אם אפנה לרפואה לא קונבנציונלית... סיפור ארוך
בגלל זה חשבתי שאולי יש איזה משהו שאני יכולה לעשות בהחבא בבית.. ממש לא בא לי לקחת כל חודש את ההורמונים.. אני שונאת כדורים, אני נמנעת מאקמולים למיניהם.. זה עושה לי רע לחשוב על זה בגוף שלי (בגלל זה עכשיו אחרי תקופה של לקיחת הורמונים אני רוצה לנקות את הגוף)

0 אור 0

New member
גטינה ../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif

למרות שאנו לומדים כי הטינה והכעס מזיקים קודם כל לנו, גם אני אתך באותו מקום. יש דברים שעליהם אני לא יכולה לסלוח. אני מנסה להתקדם בדברים הקטנים ביום-יום: למשל אם מישהו עקף אותי בפראות וכמעט הרג אותי על הכביש, אני מנסה להתרכז בנשימה עמוקה ולהירגע ולא בלכעוס על הנהג. אם מישהו נדחף בתור לסופר - אני מפסידה רק כמה דקות בחיים. לא שווה לסחוב בשביל זה רעל בגוף. זה הולך לאט לאט - המודעות עוזרת. תנסי לקרוא פה בפורומים מאמרים של רייקי ושל פורם טנטרה שיעזרו לך בכיוון של חשיבה חיובית -- לגבי ההורמונים: במצב של חוסר איזון הורמונלי יש הדרדרות גדולה של הגוף בכל מיני אספקטים, שחלקם בלתי הפיכים וחלקם מסוכנים. אנא, אם אין באפשרותך בשום אופן להגיע לרפואה המשלימה, אל תפסיקי לקחת הורמונים על דעת עצמך. נסי אולי להחליף את הרופא שלך לרופא אחר שילך אתך בהשקפה על נקיון הגוף מרעלים, ויפחית מינונים או אפילו יוריד לגמרי את הטיפול התרופתי - אך רק לאחר בדיקה והחלטה מקצועית. -- לגבי משפחתך: האם יש משהו שאנחנו יכולים לעזור על מנת לשנות את דעתם, או לשנות את מצבך בתוך המשפחה כך שלא תצטרכי לעזור לעצמך רק בהיחבא?

GATINHA

New member
גצ'י(נ)ה ../images/Emo9.gif

אני מנסה... פשוט שבאותו רגע אני לא ממש חושבת במודע- "אוקיי אני עומדת להתעצבן עכשיו..." זה פשוט קורה. וגם אי אפשר להמנע מרגשות בנוגע למצבים בחיים.. לא? ובתקופה האחרונה ממש מלאתי אחרי הקלישאה "צרות בצרורות"... אז לא החצנתי ואגרתי את זה עד הפיצוץ (אני כמעט תמיד עושה את זה) בנוגע להורמונים..סיימתי עם החלק המגעיל בטיפול.. עכשיו אני צריכה לקחת משהו רק פעם בחודש ובגלל שזה מאחורי אני רוצה לנקות את השאריות.. בזמנו התכתבתי כאן כדי להתייעץ לגבי הלימודים, הגעתי גם להחלטה.. ועכשיו אני הולכת ללמוד "סתם" משהו בבר אילן ("כדי שאני לא אבזבז סתם 4 שנים ואצא בלי תואר")

0 אור 0

New member
כבר נרשמת??

"סתם משהו" בבר אילן יכול להיות לך תקופה מרחיבת אופקים ומהנה, אם תבחרי משהו שמתאים לך. אני לא מכירה את בר אילן אבל באוניברסיטה יש כל כך הרבה תחומים שפותחים לפניך מסלול מהנה ומעשיר. בשבילך זה יכול להיות אומנות או מוסיקה, אולי פיזיותרפיה, פסיכולוגיה, מחשבים או ביוטכנולוגיה. כל מה שמתאים לך ומעניין אותך יפתח לפניך תקופה של גדילה ועושר רוחני. בנוסף, אל תשכחי שבאוניברסיטה יש פעולות העשרה - אני למשל פגשתי את המורה הכי מדהימה ליוגה באוניברסיטה ונשארתי אתה כמה שנים אחר כך. וגם כשתהיי עצמאית בחייך תוכלי לאט לאט להתפתח גם בתחום הרפואה המשלימה. זה תחום שבו בשלות בחיים ולימוד איטי ובהדרגה יכול רק להוסיף ולהפוך אותך למטפלת טובה יותר. אני יכולה להעיד שאישית אני מכירה הרבה מאד מטפלים שהתחילו ללמוד בגיל פחות או יותר מבוגר לאחר שכבר עסקו בתחומים אחרים.

GATINHA

New member
כן כבר נרשמתי

זה גם מה שאני חושבת... באופן עקרוני רציתי ללמוד פיסיותרפיה ובמקביל רפואה סינית (קשה אבל משתלב יופי) אבל אחרי "את צריכה להתמקד רק במשהו אחד שלא יגרע מהשני" ירדתי מזה ונרשמתי למשהו שיש בו יחסית הרבה עבודה (כימיה תרופתית) שיתן לי את השקט שלי ללמוד אח"כ את כל מה שבאמת מעניין אותי... בימים הפתוחים שהייתי לרפואה סינית פגשתי המון רופאים מבתי"ח לשעבר "שערקו" או שסתם באו להעשיר את עצמם

למעלה