שלום!

M e n t a

New member
שלום! ../images/Emo13.gif

אז ככה, אני הילה, לא בדיוק י"ב ניקית, יותר לפני גיוס. סימתי י"ב לפני שנה ואז דחיתי את הצבא בשנה כדי לעשות שנת שירות. מעניין אותי, מישהו מכם חושב על לצאת לשנת שירות?

HoNeYyYy

New member
גם אני סיימתי השנה

איזו שנת שירות את הולכת לעשות? אני לא עושה אבל אבל תאמת אני מתחרטת על זה..

Fandasma

New member
אני עולה לי"ב השנה ואעשה בשנה הבאה

שנת שירות בשומר הצעיר... איפה/באיזו מסגרת עשית את שנת השירות שלך?

חשבתי על זה..

שזה יכול להיות נחמד לעשות שנת שירות. אבל אחותי שיכנעה אותי שלא כדאי בגלל שעד שאני אצא מהצבא כל החברים שלי יהיו משוחררים כבר הרבה זמן... ואני אעשה צבא עם צעירים ממני.. לא שזה כזה נורא, אבל אני אלך על השירות הרגיל..:)

Fandasma

New member
אפשר לחשוב...

השיקול הזה היה הופך למזערי אם היית באמת יודעת על היתרונות של שנת השירות...

איזה קטע...

לא הספקתי להיפרד מהפורום (למרות שגם ככה הנוכחות שלי מעטה) אז ככה.... התחלתי שבוע שעבר את הש"ש, אני עובר עכשיו קורס מדריכי טיולים בראשות הטבע והגנים (ראשות שמורות הטבע בגילגול חדש) ועוד חודשיים אני מתחיל את הש"ש האמיתית, אני הולך להדריך טיולים במצפה רמון. אז אני קצת נוטש את הפורום, למרות שאני אבקר מדי פעם. וזהו, בהצלחה לכל השמיניסטים הישנים והחדשים, כל אחד בדרכו שלו, ליאור גרונדמן אילת

HoNeYyYy

New member
מממ אחותך לא ציינה עובדה חשובה

שקודם כל-בצבא מוצאים הרבה חברים טובים שרוב הסיכויים שתישארי איתם בקשר מאשר עם החברים הישנים שלך,כי אחרי שמסיימים הרבה קשרים מתנתקים ומתחילים כבר חיים חדשים ולא תמיד יש בהם את החברים מהתיכון.. ובקשר לעניין הגיל,זה ממש שטויות,הם סך הכל יהיו צעירים ממך בשנה ובעתיד את תראי שבעתיד יהיו לך חברים עם הפרשי גיל הרבה יותר גדולים..

M e n t a

New member
אז שנת שירות...

שנת שירות זה בערך הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות למען עצמך לפני הצבא. חברים ישתחררו מוקדם יותר? קודם כל, יש לי חברה שהתגיסה בפברואר (אמצע שנת השירות שלי) וחברה שהתגיסה באפריל (לקראת סוף שנת השירות שלי) ואחרי הצבא, לא נישארים עדין אותם החברים. קודם כל יש את האנשים שעברו איתך שנה צפופה מאוד בשנת השירות, ואז את האנשים מהקורס והבסיס בצבא, ומהר מאוד תביני שרק עם החבר/ה הכי הכי את תשארי בקשר וגם אם ממש תתאמצי. לעומת זאת, תחשבי על זה - כמו שזה עכשיו, את מסיימת את י"ב, ופחות או יותר, עם כמה חודשי עבודה באמצע או בלי, את טסה לצבא. ממסגרת למסגרת. מבית חם ומוכר - למערכת נוקשה ומפחידה. שנת השירות נותנת את המרחק מהבית ואת הזמן להתרגל לרעיון ש-זהו זה - את בוגרת, מתחילה לעזוב את הבית, להיות עצמאית. דבר שני, את חיה בדירה עם מלא אנשים בגילך, לילה לילה אתם יחד, מעבירים קטעים על היום, עושים יציאות קומונה, מדברים עד השעות הקטנות. אלו חברויות שנשארות. שלא לדבר על החוויות שבפנימייה, בבי"ס או איפה שלא תעשי את השירות. הילדים/ הנוער שתעבדי איתם! הם שווים הכל! שומעת "ילדי פנימיה"/ "ילדי מצוקה" ונבהלת? ילדים זהב, אבל אחרי שהם נפגעו כל כך הרבה בחיים, צריך לעבוד קצת יותר קשה כדי להתקרב, וכשזה קורה - ההרגשה לשני הצדדים היא מדהימה. אני מוכנה לפרט יותר על כל תחום שתרצו... תגידו פשוט מה מעניין אותכם... (אני מתגיסת ב-10/9 למורה חיילת)

Fandasma

New member
אפשר לדעת איפה עשית את שנת השירות

שלך?? זתומרת באיזו מסגרת...תנועת נוער?

M e n t a

New member
עשיתי את שנת השרות

מתוך תנועת נוער - קבוצות הבחירה. זו תנועה קטנה, לא כל כך מכירים אותה. שנת השירות שלי היתה בפנימית הדסים, שם עבדתי עם ילדים מא'-ח' וגם הדרכתי קבוצה של כיתה י' בתנועה.

למעלה