איך למדתי אספרנטו!../images/Emo124.gif
נדב אהלן! Bonvenon! העתקתי והדבקתי את התשובה שעניתי בעמוד הקודם של הפורום ל"ירח עצוב". אתה יכול למצוא אותה שם תחת אותה הכותרת עם בונוס: שתי הודעות מתחתיה יש תרגום לאספרנטו של אחד משירי טולקין... מה שגורם לי לחשוב, שמגניב לחשוב על אספרנטו כשפת אלפים או משהו... ונעבור להודעתי: אני התחלתי את המסע לאספרנטו באינטרנט, בקורס שמצאתי והורדתי. אחר כך התחלתי לפגוש אנשים שמדברים את השפה הזו: בהתחלה קצת בארץ אבל הזינוק הגדול שלי היה כשנסעתי בקיץ שעבר לצרפת לקונגרס בינלאומי של צעירים דוברי אספרנטו. היו בערך 400, בעיקר מאירופה,וזה היה מדהים, תוך שבוע למדתי לדבר!!! זה היה פשוט לא מנומס לדבר שפה אחרת... ובתרגום סימולטני, לבקשתך: Mi komencigxis mia vojo al esperanto en la inter-reto, en ret-kurso. poste mi komencis renkonti homojn kiuj parolas tiu-cxi lingvo: unue iomete en israelo sed miagranda lipo estis kiam mi vojajis last-somere al la Internacia Junulara kongreso en fanco. estis kvazau 400, cxefe de europo, kaj gxi estis mirinda, dum semajno mi lernis paroli! gxi estis simple ne polata paroli alia lingvo... לגבי אנשים שחיים באספרנטו אז יש פרופסור די צעיר לאסטרונומיה באוניברסיטת תל אביב, עמרי ונדל, שדיבר עם בנותיו באספרנטו מאז שנולדו! לפני חודשיים הייתי בחו"ל והייתי צריך מקום להתארח- באינטרנט מצאתי אספרנטיסטים בקימברידג´ (אנגליה) ובבורנה (הולנד) שארחו אותי בביתם (בחינם וכמובן- באספרנטו) אני אומר לך- זאת קהילה חיה ונושמת ומדברת!