שלום!

nadavwexler

New member
שלום! ../images/Emo13.gif

למדתי קצת אספרנטו ורציתי לדעת על פעילויות שמתרחשות בארץ... וגם לדעת איך תרגלתם אספרנטו לרמה של דיבור שוטף... תודה, נדב.

תגובה לנדב

שלום נדב, נקבלך בשמחה בין שורותינו. ומכיוון שאתה נער, תוכל לפנות ישירות לאחד מהצעירים הפעילים, סרגיי: [email protected]

nadavwexler

New member
תודה! ../images/Emo13.gif

(ואם הייתי נערה.....?
) מה אני אמור לכתוב לו?

EldadoS

New member
פעילויות של הצעירים ../images/Emo24.gif

שלום נדב, נשמח אם תצטרף לפעילויות שלנו. בדרך כלל, אנחנו נפגשים בתל-אביב, במרכז ביכורי העתים (מול בית מפעל הפיס). לגבי שאלתך, מה אתה אמור לכתוב לסרגיי - נו, אני מניח שדבר ראשון יכול להיות האי-מייל שלך
, ואח"כ - שאלות שיש לך, שעליהן הוא בוודאי ישמח לענות. דרך אגב, מתי למדת אספרנטו? באיזה אופן? וכיצד הגעת לפורום שלנו? להשתמע, אלדד נ.ב. !Bonvenon ("ברוכים הבאים")

nadavwexler

New member
תל אביב זה טוב! ../images/Emo13.gif

האמת שהדרך שלי היא נורא מוזרה.... אני מאוד אוהב את הספרים של טולקין והגעתי לאתר ללימוד קווניה (למי שלא מכיר, שפתם של ה elves.... לא משנה..
) ומשם איכשהו הגעתי לעוד אתרים על שפות מורכבות (נו, שכחתי את המינוח המדויק.... בנויות או משו כזה...) ואז הגעתי לקורס ללמידת אספרנטו והגעתי לשיעור השמיני... ואז הפסקתי ללמוד... (כי אין לי זמן וזה..
) ולפורום הגעתי במקרה היום כי ראיתי אותו בין הפורומים...
זהו! נדב נ.ב. כן, אני יודע את זה כבר...

איך למדתי אספרנטו!../images/Emo124.gif

נדב אהלן! Bonvenon! העתקתי והדבקתי את התשובה שעניתי בעמוד הקודם של הפורום ל"ירח עצוב". אתה יכול למצוא אותה שם תחת אותה הכותרת עם בונוס: שתי הודעות מתחתיה יש תרגום לאספרנטו של אחד משירי טולקין... מה שגורם לי לחשוב, שמגניב לחשוב על אספרנטו כשפת אלפים או משהו... ונעבור להודעתי: אני התחלתי את המסע לאספרנטו באינטרנט, בקורס שמצאתי והורדתי. אחר כך התחלתי לפגוש אנשים שמדברים את השפה הזו: בהתחלה קצת בארץ אבל הזינוק הגדול שלי היה כשנסעתי בקיץ שעבר לצרפת לקונגרס בינלאומי של צעירים דוברי אספרנטו. היו בערך 400, בעיקר מאירופה,וזה היה מדהים, תוך שבוע למדתי לדבר!!! זה היה פשוט לא מנומס לדבר שפה אחרת... ובתרגום סימולטני, לבקשתך: Mi komencigxis mia vojo al esperanto en la inter-reto, en ret-kurso. poste mi komencis renkonti homojn kiuj parolas tiu-cxi lingvo: unue iomete en israelo sed miagranda lipo estis kiam mi vojajis last-somere al la Internacia Junulara kongreso en fanco. estis kvazau 400, cxefe de europo, kaj gxi estis mirinda, dum semajno mi lernis paroli! gxi estis simple ne polata paroli alia lingvo... לגבי אנשים שחיים באספרנטו אז יש פרופסור די צעיר לאסטרונומיה באוניברסיטת תל אביב, עמרי ונדל, שדיבר עם בנותיו באספרנטו מאז שנולדו! לפני חודשיים הייתי בחו"ל והייתי צריך מקום להתארח- באינטרנט מצאתי אספרנטיסטים בקימברידג´ (אנגליה) ובבורנה (הולנד) שארחו אותי בביתם (בחינם וכמובן- באספרנטו) אני אומר לך- זאת קהילה חיה ונושמת ומדברת!

interDist

New member
תיקון - לגבי שיר

רק תיקון אחד קטן להודעתו של ה"אזרח" - השיר אינו תרגום, אלא יצירה מקורית של אחד מהטולקיניסטים, הכתובה באספרנטו מלחתחילה, בסגנונו של טולקין. אולי יום אחד נוכל לקרוא אותה גם בעברית
בינתיים, אני מציע לך לקרוא את השיר בקול, בדרמטיות - יוצא מאוד יפה!

amri

New member
מתל אביב לירושלים

אזרח יקר, למען הדיוק: "..אנשים שחיים באספרנטו אז יש פרופסור די צעיר לאסטרונומיה באוניברסיטת תל אביב, עמרי ונדל, שדיבר עם בנותיו באספרנטו מאז שנולדו!" אולי על "צעיר" ניתן להתווכח (טלי עוד מעט הולכת לצבא) אבל אני נמצא באוניברסיטה העברית בירושלים. פרט לזה השאר נכון (א´ מאז שנולדו וכו´). אגב, אני הגעתי לא´ בצורה דומה לשלך: למדתי בהתכתבות, באתי לפגישות בארץ, אבל מה שבאמת תפס אותי היה כנס א´ בינלאומי!

EldadoS

New member
ירושלים, למידה בהתכתבות...

היי עמרי, ויתרתי על התיקונים שאתה עשית לעיל (בעיקר - ירושלים במקום ת"א) - הנחתי שאי דיוקים קטנים אלה יבואו על תיקונם באחת ההודעות הקרובות. שמחתי מאוד על הודעתך - לא הייתי מודע, משום מה, לכך שגם אתה למדת בהתכתבות, כמוני. אני למדתי אצל יוסי ב-Koresponda Kurso. האם אתה למדת אצל ענת? אלדד

amri

New member
אספרנטו בהתכתבות - כבר 30 שנה

אלדד, כפי שניחשת אכן למדתי אצל ענת, כמדומני שהייתי הבוגר השני של הקורס בהתכתבות (הראשון היה דויד) - וזה היה בתחילת 1973, לפני 30 שנה! אופס, איך שהזמן עובר...

EldadoS

New member
יפה יפה ../images/Emo8.gif

ואני למדתי משהו כמו ארבע שנים אחריך, אצל Jochjo. אבל אתה למדת "מפי הגבורה", לא כן? מה היה חלקה של ענת בקורס בהתכתבות? האם היא כתבה את כולו? האם גם למשה בן-פורת היה חלק בחיבורו?

ההסטוריה של הקורס בהתכתבות

הקורס נכתב רק ע"י ענת זיידמן, לפני כשלושים שנים. אני עשיתי הגהות והערתי הערות, אך למעשה לא הוספתי הרבה. לאחר כמה שנים עמרי הוסיף כמה דפי השלמה ושיפר את הקורס. במושגים של היום הקורס כבר אינו נחשב טוב... עדיף ללמוד באינטרנט, כנראה. הבעייה היא שמי שאינו מוכשר במיוחד לשפות, מתקשה ללמוד גם באינטרנט והוא זקוק לקורס פרונטלי. אני יודע שעכשיו "יקפצו" כמה חברה´ שלמדו באינטרנט או אחרים שלמדו לבדם באמצעות ספר ללימוד עצמי, ויגידו שאני טועה ושאפשר ללמוד גם בדרכים אלה. זה נכון, אבל הם כנראה מוכשרים במיוחד...

זיו חן

New member
הצעה לפרופסור עמרי

Kara Chieliranto (Skywalker Ni ja ne partoprenas en la mondfama filmserio de George Lucas, sed estus agrable iel celebri la tridekjarighon de nia esperantisteco ghuste piede de Mecada dum nia januara semajnfino. Se vi havas ideojn freshajn kiel fari tion, sen esti shablonaj kaj enuigaj, pluigu ilin al mia privata retposhtadreso. Ghojigu nin la chiam pli firmighanta fakto ke Eo ja praktike havas certigitan estontecon en Israelo. Ziv Hhen = David Shamgar.

הצעה לעמרי ודוד

Vi povas festi kaj celebri la datrevenon de la lernado de la verda lingvo en Mecada per duopa saltado el la pinto de la monto en la fundon de la Morta Maro. כמובן שהכל בצחוק כי אני אוהב אתכם... בים המוות צריך לחיות!

Lolth

New member
גם אני הייתי בטוחה..

..שאתה באוניברסיטת תל אביב. מי אחראי על המידע השגוי הזה?

Lolth

New member
שלום, נדב!

תגיע ביום שלישי הקרוב לבית ביכורי העיתים ואני אישית מאוד-מאוד אשמח להכיר אותך, כי גם אני טולקינאית כבר 10 שנים, אז יהיה לנו על מה לדבר

nadavwexler

New member
שמתי לב שבכלל הקהילות די קרובות...

ובכלל, גם טולקין היה אספרנטיסט!

Lolth

New member
באמת?

לא ידעתי.... וזה גם לא נראה לי הגיוני, היות והוא המציא שפות משלו, כולל קווניה. אני יודעת רק בהריסון היה אספרנטיסט ותמך ברעיון בכל הספרים שלו, אבל על טולקין אני שומעת בפעם הראשונה.

nadavwexler

New member
אולי קצת הגזמתי... ../images/Emo4.gif

אבל אני יודע שהוא ידע אספרנטו... וגם שהוא היה בלשן (אני לא זוכר אם חובב או לא...) והמציא לפחות 10 שפות ובכלל מערך שפות שקשורות אחת לשניה במשפחה וכדומה... וכמובן גם ארץ ומיתולוגיה... אבל זה לא שייך לפה!
ושאלה שדווקא כן קשורה לפה... אני לא זוכר איך קוראים לאותיות! האם לכל אות מתווספת i או e...? נדב

למעלה