שלום!

גן כתום

New member
שלום! ../images/Emo13.gif

החלום שלי מאז ומתמיד היה ללמוד אדריכלות. לפני כמה ימים, קיבלתי את החוברת הסברה על העתודה וראיתי שיש שם אפשרות ללמוד את זה. אבל... זה נראה לי נורא קשה להתקבל, ופסיכומטרי עדיין לא עשיתי (ומה יקרה אם אני אקבל נמוך?!...
), ודרך איזה מסלול כדאי לי ללכת? כי לפי מה שהבנתי רק ´עתידים´ מוכן לקבל את המקצוע בעדיפות ראשונה. ומה זה בכלל עדיפות ראשונה?! מה הסיכויים שאני אתקבל?! טוב... אני קצת מבולבלת... אני בטוחה שעניתם על מליון ואחת הודעות כאלו... אבל... תרגיעו אותי בבקשה... אני רק רוצה לדעת קצת יותר על הנושא, על המסלולים ועל הקבלה. ואם למישהו יש מושג קלוש לגבי עתודאים שלמדו אדריכלות אני אשמח לשמוע. המון המון תודה... כבר מעכשיו... רק בקשה אחת אחרונה- אל תורידו את ההודעה הזאת לתחתית העמוד!

שמש27

New member
אם הייתי הטסטר שלך, הייתי שם לך...

בבבבבבברררררקקקקסססססססס !!! מה שנקרא: HOLD IT !
שלום, וברוכה הבאה. ראשית, קבלי
. לפני שאענה על שאלותיך, אני מאד ממליץ לך לקרוא לפחות עמוד-שניים בפורום, היו בשלושה ימים אחרונים המון-המון הודעות בסגנון שלך, עם מבחר של תשובות -תתחילי מזה. חוץ מזה, יש לנו גם (קצת) מאמרים, ויש גם בשורת הטאג-ליין מיני תרגימא. כשתסיימי את כל זה (הרבה שיעורי בית אני נותן, מה ?
) - אני מאמין שהשאלות שלך יהיו יותר ממוקדות. ולסיום החלק הכללי, אני יכול להגיד לך בשיא היושר, שאל לך לסמוך על מה שתשמעי בפורום בלבד. עליך מוטלת החובה לעשות מחקר יסודי ומעמיק, כולל שיחות עם עתודאים, וסטודנטים ואדריכלים - כדי לקבל תמונה עד כמה שיותר כוללת. וכדי לא להשיב את פניך ריקם לגמרי, הנה קצת תשובות: 1. קשה להתקבל ? נכון ולא נכון. תמיד כדאי להתאמץ להשיג את הנתונים הכי טובים שאפשר, ואח"כ נעזור לך להעריך למה תוכלי להתקבל ולמה לא. 2. "עתידים" זה לא מסלול בעתודה. לאדריכלות אין מסלולים בעתודה (כמו "פסגות", למשל) אלא רק בעתודה ה"רגילה". "עתידים" זה פרוייקט ליווי לעתודאים בדחיית שירות. אולי התכוונת ש"עתידים" יעזרו לקבלה שלך לאדריכלות - לי לא ידוע על זה. ו.. אל דאגה ! בימים הקרובים יענו לך הרבה אנשים, אולי חלקם גם מאדריכלות. בכל אופן, הישארי כאן, ותוכלי ללמוד די הרבה. לילה טוב !

גן כתום

New member
../images/Emo20.gif

קראתי הכל... גם את האתר ´עולים על מדים´, אני די עייפה, אבל בכל זאת... אחרי שקראתי, החלטתי ללכת על זה. אני אשלח טפסים ובנתיים אבדוק אפשרויות אחרות בצה"ל. שאלה בקשר לטפסים- אני צריכה לשלוח את הטפסים לעתודה האקדמאית וגם לשלוח טופס נפרד לתוכנית ´עתידים´. נכון? ובקשר לפסיכומטרי, יש עוד מועדים לפני אפריל- 1.12.02
אין מצב שאני אספיק... 10.2.03
אם אני אנסה... כדאי? 14-15.4.03
מועד אחרון... אם אני אעשה בפברואר, והתוצאות ישלחו לצבא, ואני ארצה לעשות שוב באפריל- אני אוכל? וזהו... למדתי המון... תודה
אחותי מכירה מישהי שכרגע סיימה לימודי ארכיטקטורה ועושה עכשיו קורס קצינות, אז אני אדבר איתה. ואלך לחקור עוד אנשים... ולכל אלה שחושבים שאני עושה טעות איומה: זה החלום שלי כבר מאז שהייתי ילדה ללמוד אדריכלות. התכוונתי לעשות צבא בצורה פשוטה ביותר, לסיים, ללכת לאוניברסיטה, ללמוד, ולחפש עבודה. אז למה בכל זאת עתודה? ככה... זאת הדרך שאני אוכל ללמוד ישר עוד כשהחומר בראש ואני כבר בשוונג (למי יש כוח ללכת לחזור לספסל אחרי 3 שנים שלא נגעת במחברת?) הצבא יכול לעזור לי בעיניין הכספי (לא שזה הסיבה העיקרית, זה סתם פלוס, שאני לא מסתמכת על כך שאני אשיג אותו...) ובקשר לעבודה- הבעיה באדריכלות היא ש- אין עבודה! חברות לוקחות רק מי שבעל ניסיון. וכאן מתחיל מעגל קסמים: לא מקבלים אדם לעבודה כי אין לו ניסיון, אין לו ניסיון כי לא קיבלו אותו אף פעם לעבודה מהסיבה שלא מקבלים אדם בלי ניסיון לעבודה... אבל יש כמה דרכים לצאת מהמעגל קסמים הזה: *לקפוץ מהחלון (לא מומלץ בהחלט...) *ויטמין P, כמו שקוראים לזה בפורום מתגייסים, או בעברית- פרוטקציה. *עתודה- המקום היחיד שמקבלים אותך בלי ומשחררים אותך עם. אחרי 5 שנים של ניסיון במקצוע בצבא (וגם אם המקצוע לא הכי קשור- זה עדיין נראה יפה בקורות חיים), יהיה לי העדפה על פני אלו ה´טריים מאוניברסיטאות´. ואל תגידו שזה בולשיט- כי בדקתי. אז בהצלחה לי, ולכל מי שחושב כמוני (וגם למי שלא), אני בנתיים הולכת לנסות להתקבל לכל חור מטופח בצה"ל (אם יש כאלו...) תודה לשמש, שגרם לי להמשיך לחשוב...
עיצות/הצעות/תגובות/מכות (נראה אותך גבר?!) יתקבלו בברכה...

mickeym

New member
קודם כל ברוכה הבאה... ../images/Emo39.gif

נחמד לראות מישהי כל כך החלטית שיודעת בדיוק מה היא רוצה... למרות זאת, חשוב שתביני כי בעתודה לא הכל וורוד (למרות שלפי החוברת זה כן משתמע- ראיי את השרשור הארוך למטה....) גם באדריכלות את תלויה בכישרון וגם קצת במזל, שבו בדיוק מתי שתצטרכי לעבוד לא יהיו פרויקטים משתמעותיים. (בניגוד אגב, למה שקורה עכשיו ששוק הבניה נמצא על הפנים ואילו צה"ל בונה מבנים במיליארדי שקלים) אז אני מאחל לך רק הצלחה.... בנוגע לפסיכומטרי, זה לא כל כך נורא.. אני למדתי בזמנו תוך שבועיים וחצי למבחן עם ספר של אנקורי והוצאתי יופי של ציון.... אין שום סיבה שאם תתחילי ללמוד בהדרגה עכשיו, שלא תצליחי בפברואר אבל בכל מקרה תמיד תוכלי לגשת שוב באפריל, ואז שוב יישלחו הציונים שלך לצבא מקווה שעזרתי... מיקי

גן כתום

New member
תודה ../images/Emo142.gif

באמת עשו את החוברת מצועצעת מדי... אנשים יכולים לטעות ולחשוב שהכל וורוד, אבל קראתי הרבה מאמרים בשחור לבן (
) ודיברתי עם אנשים ו... לדעתי, יש יתרונות ויש חסרונות, כמובן, כמו בכל דבר, השאלה היא מה אתה מוכן להקריב/לסבול למען העתיד שלך? הווה מבטיח ועתיד מסריח או להיפך? (וכמובן שאני מדברת בהקצנה, אל תתנפלו עליי...) ובקשר לפסיכומטרי, נראה לי שרק מהלחץ אני לא אצליח, בדיוק כמו בגרות במתמטיקה... תודה על התמיכה!
(אנשים נחמדים יש פה...)

שמש27

New member
עוד משהו קטן... ותיקון

ראשית התיקון למייקי: נראה לי שיש איזושהיא תקופה שאי אפשר לגשת לפסיכומטרי אחרי ביצוע מבחן אחד - אולי חצי שנה או משהו כזה... תבררי את זה, כי זה אומר שלא תוכלי לגשת לפברואר וגם לאפריל. שנית, בדבריך הנבונים הזכרתי לי את ההודעה שלי מאתמול... תבדקי אם את מתאימה
בהצלחה מכל ה
!

Gal-Mo0D

New member
משך הזמן בין הבחינות ../images/Emo70.gif

הוא 6 חודשים. משמע - רק נבחני אוקטובר (אני! 690) יוכלו לגשת למועד האחרון שנחשב לעתודה באפריל. אם תעשי בפברואר תוכלי לעשות את הבחינה שוב רק באוגוסט.

J3di

New member
נדמה לי שצריך חצי שנה

בין פסיכומטרי לפסיכומטרי אז אם את עושה בפברואר את לא יכולה לעשות באפריל
אבל לא נורא תשקיעי פשוט למועד הראשון ותקבלי ציון טוב

rodsh

New member
יופי../images/Emo70.gif../images/Emo24.gif

אני נורא שמח! תל השומר לפי דעתי זקוק בדחיפות לכמה אדריכלים ואדריכליות! תלמדי ואז אני מציע קודם כל לפוצץ! לא להשאיר כלום! ואז לבנות שם הכל מחדש! עם שלטים שאנשים נחמדים וחמודים לא ילכו שם לאיבוד.... לעשות עמדות יפות לש.ג. ולשים כמה כאלה בכל פינה כי אחרת זה נורא קשה למצוא שם משהו. ואם אפשר את מדור עתודה לשים ממש ליד השאר וגם להעביר את השקלית (שקמית לשעבר) לידו. זה נורא חשוב! ודרך אגב! מי שמשרת בבקו"ם אז זה בסיס קליטה ומיון ולא בסיס קומנדו מוצנח יא מתלהבים! תתחילו להיות נחמדים כי אנחנו עתודאים!
בהצלחה לך! יופי שאת יודעת מה את בדיוק רוצה... כמוני...

למעלה