שלום..

Mich 4

New member
שלום.. ../images/Emo13.gif

אני מקווה שהגעתי למקום הנכון עם השאלה שלי.. לאחרונה התחלתי דיאטה של 1200 קלוריות, הולך לא רע.
מידי פעם אני עושה ריצות ארוכות בים, של 50 דקות עד שעה גג, כשאני עושה את הריצות האלה כדאי לי באותו יום לעלות ל-1500 קלוריות? הבנתי שאני שורפת בסביבות ה-450-500 קלוריות בריצה.. מה דעתכם?

תשובה

שלום, בעקרון אם את מפצה על הפעילות הגופנית בהשלמת הקלוריות אז לא עשית בזה יותר מדי כי אחת המטרות של הפעילות הגופנית זה ליצור הפרש קלורי. אם הירידה במשקל מאוד משביעה רצון את יכולה לנסות להוסיף 100-200 קלוריות באותו יום של פעילות. בברכה נטלי

Mich 4

New member
קודם תודה על התשובה ../images/Emo13.gif

אבל לא לגמרי הבנתי, כרגע הירידה היא איטית, בערך חצי קילו בשבוע. אחרי ריצה אני בדרך כלל אוכלת כוס פייבר 1 ויוגורט 200 מ"ל 1.5 אחוז. נניח ואני לא מרוצה מהירידה, ובהתחשב ממחשבונים שמסתובבים באינטרנט (הגובה שלי הוא 1.63, משקל 58, ואני רצה בערך במהירות 8.5-9 קמ"ש) יוצא מהשריפת קלוריות שאני ב800-700 קלוריות אם אני בתפריט 1200 קלוריות לאותו יום, כלומר בגרעון... לא כדאי להכניס עוד מנה של פחמימה וחלבון כדי שהשריר לא יתפרק? זה לא שאני אחר כך הולכת ואוכלת שוקולד, אני פוחדת לפגוע בגוף.

זה לא מדע מדוייק

שברגע שרצת כך וכך, שרפת מיד כך וכך קלוריות ואת בגירעון והשריר מתפרק. רוב הדיאטות שמבוססות על 1200 לוןקחות בחשבון שהבנאדם מתאמן, ואם הדיאטה שלך היא מספיק טובה וכוללת מה שהגוף צריך ההתעמלות הזאת לא תהיה מה שתגרום לשריר להתפרק, בניגוד לאם תעלי באוכל שזה יגרום לעלייה במשקל. אם היית רצה מרתונים סדרתית היית צריכה להעלות את הקלוריות, אבל כרגע סתם חבל לאכול יותר כשבעצם את רצה על מנת להוריד במשקל. קחי בחשבון שהמשקל שלך הוא מצויין לגובה, ככה שלגוף שלך אין שום סיבה לרדת במשקל ומן הסתם הוא מנסה להאחז במה שיש לו ולא לשחרר בקלות.

למעלה