שלום

AlonPe

New member
שלום ../images/Emo13.gif

חדש פה. קוראים לי אלון, ואני בעצמי אדריכל, אבל עכשיו אני פה בתור 'קליינט' שבונה בית, אשמח לקבל עצות ורעיונות! הבית נבנה ב-מעוז ציון (ה-קאסטל), באחד הרחובות הקיצוניים, הפונים לעמק בית זית. בתור התחלה, מצרף תמונה של הנוף שיישקף (בע"ה) מהסלון שלנו!

AlonPe

New member
הבית נבנה

במסגרת 'קבוצת בנייה'. בפרויקט ארבע דירות. לא אני תכננתי את הבניין, אלא האדריכל של הקבוצה. המגרש יחסית צר וארוך (בערך 15X40 מ') ומשופע, בצד הצר העליון הרחוב, בצד התחתון - תחילת המדרון לכיוון עמק בית זית. משני הצדדים - בתי שכנים. ככה שהפרויקט נבנה בצורה של מדורגים (מצורף חתך) הבית שלנו הוא השני מלמטה (דירה מס' 2 במפלס 2.00- )

AlonPe

New member
הבית שלנו -

כל ארבעת הדירות הן בשטח של כ-120 מ"ר. בחזית ה-"אחורית" (דרומית) מרפסת אל הנוף. כל "חדרי הארונות" וה-"מזווים" הם לצורך שטחי שירות...
השאלה שלי נוגעת בעיקר לאיזור הציבורי - היו כבר כלמני תכנונים, אבל עכשיו אני כבר לא בטוח!
התכנית שמצרף כאן, היא התכנית הבסיסית, הראשונית, לא מפורטת. אשמח לקבל הצעות/הערות/רעיונות. בתודה מראש - אלון.

אישית, לא אוהב שהמטבח בתוך הסלון.

זה לא אסטתי. הבית צר וארוך, אני מבין שזה מכורח הנסיבות. תיכנון קליל וסטנדרטי לדירה של קבלן מצוי. אם אפשר להפריד את המטבח מהסלון זה יהיה מעולה. ע"פ הפנג שואי, חיבור הטבח לשטח המחיה יוצר בעיות כגון: השמנה, בעיות עיכול, בעיות מעיים וקיבה. אולקוס וכו'. לרוב הדיירים כבר נמצאים במצב בעייתי, הם לא מודעים לו ומתכננים בית כפי שהם פחות או יותר רגילים. ללא שינויים קיצוניים. זו דעתי, מקווה שהיא תתן לך רעיון כלשהו. שרון דרורי

fireman

New member
כל המזווים וחדרי הארונות פשוט איומים

סלח לי שאני בוטה אבל זה גרוע מאוד ששליש מגודל חדר שהוא במילא לא גדול במיוחד הולך לצורך של חדר ארונות. היות והמטרה היא כפי שכתבת לצורך שטחי שירות הייתי מציע לבנות את כל המחיצות האלה גם לחדר הארונות וגם למזווה מגבס כך שלאחר טופס 4 תוכלו לפרק את הכל ולנצל את השטח כראות עיניכם. המחסן כביסה לטעמי גדול בלי שום פרופורציות והייתי גונב ממנו כמה סנטימטרים לטובת רוחב החדר הסמוך, ללא ספק שם הם יהיו יעילים ומנוצלים טוב יותר. בהצלחה.

למעלה