שלום

sunset*

New member
שלום ../images/Emo13.gif

טוב...מקווה שלא תסקלו אותי באבנים..אממ השאלה שלי היא.. איך מנקים?
אני קצת נבוכה להגיד שאין לי מושג.. אוטוטו אני שוכרת דירה...ואין לי מושג מאיפה מתחילים. תמיד היתה לנו עוזרת.. קראתי גם במאמרים של הפורום וברחבי הנט ויצאתי די מבולבלת.. מישהו יוכל לעשות קצת סדר?
ממה כדאי להתחיל כשמנקים את הבית? איך מנקים שרותים ובאילו חומרים? מתי משתמשים במסיר שומנים? איך משחררים סתימות? אמממ לגבי שטיפת רצפה.. ראיתי שיש כלמיני עזרים היום, מעבר למגב וסחבה.. אשמח אם מישהו יוכל להמליץ.. אה, עוד דבר..אני לא מצליחה לקפל בגדים בצורה נורמלית.. למישהו יש טיפ? תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור
וסליחה על הבורות...

goanin

New member
הפורום גדוש במידע הזה..

יש בעמוד הקישורים ובטאגליינס מספיק חומר לקריאש של שבוע. בניהול הבית השוטף שלך את בטח תתקלי בעניינים ספציפיים.

sunset*

New member
תודה רבה..

תודה על התגובה.. כפי שכתבתי בהודעה-קראתי כבר..
קיוויתי שיש אולי המלצות..שיוכלו לעשות לי קצת סדר בראש.. לפעמים מרב עודף מידע קשה לסנן
אני יודעת שלכל אחד יש המלצות שונות..ושאצטרך לראות מה מתאים לי יותר ומה פחות. בכל זאת אשמח ואני מקווה שאתה מרשה לי לשאול שאלה אחת.. מאיפה כדאי להתחיל? אם למשל יש חומרים שמשרים אותם, אז אולי כדאי להתחיל איתם.. ואם יש טיפים נוספים מה כדאי להשאיר לסוף הניקיון..

כך אני עושה

יש לי הרבה חתולים בבית כך שהנקיון הוא קצת מורכב: מורידה מצעים, אוספת בגדים שזקוקים לכביסה ונשכחו בחדר שינה ומפעילה מכונת כביסה בהתאם לצבע ומה שיש לכבס, קודם כל. מנקה את האבק בכל הבית, איפה שצריך עם סמרטוט יבש ואיפה שצריך עם סמרטוט לח. שואבת את כל מה שצריך - ספות (שטיחים - לי אין), מתקני גירוד של החתולים וכו' מרימה כל מה שאפשר עוברת עם מטאטא על כל הרצפות מנקה את השירותים עם חומר שמיועד לכך ובעזרת המברשת של השירותים ושמה בסוף עוד מהחומר ש"יעמוד" קצת באסלה (עד להורדת המים הבאה...) מרוקנת את כל הפחים הקטנים בבית (בסוף הנקיון שמים שקיות חדשות בהם) ממלאה שני דליים עם מים פושרים וחומר לניקוי רצפות ספונג'ה (חצי בית עם דלי אחד וחצי עם הדלי השני) מחכה שיתייבש ומסדרת הכל חזרה. במשך השבוע ובהתאם לצורך, מנקה אמבטיות וכיורים עם אקונומיקה בעזרת ספוגית כלים. שוטפת כלים תמיד ברגע הראשון שאני יכולה וסה"כ משתדלת לשמור על בית נקי (שלא יעלה על גדותיו סל הכביסה, הכיור, ערמות כבסים נקיים וכו') לשטיפת הרצפה אני משתמשת במגב הגומי האדום שהוא גם מטאטא (נוח מאד לאיסוף שיער החתולים). קיפול כביסה - למדתי לקפל מאמא שלי, שאצלה הכל נראה כמו בחנות, אבל קצת קשה להסביר בכתב איך עושים זאת (את מוזמנת לעבור אצלי קורס זריז אם בא לך :))) לא מסובך, פשוט צריך להתחיל וזה זורם, לפחות מהנסיון שלי. ולא להזניח - הבית עלול בקלות להגיע למצב מייאש אם מזניחים. אני מנקה פעם בשבוע לפחות (לפעמים אם יש צורך, מעבירה מגב בסלון ובמטבח בעיקר, היכן שיש הרבה תנועה). בעקרון משתמשת בעיקר באקונומיקה ובנוזל הרצפות לנקיון וגם מרבה להשתמש במגבונים על דברים קטנים (מתגי חשמל, מסגרות של תמונות וכדו') ובנוזל חלונות הכחול. לגבי סתימות - בד"כ אבקת סודה קאוסטית ומים רותחים פותרים את העניין ואם לא - איש מקצוע. במסיר שומנים צריך להשתמש בנקיון סירים או תבניות מלוכלים במיוחד ובנקיון התנור מלכלוך כבד.

sunset*

New member
ואוווווו תודה רבה !!! ../images/Emo13.gif

קודם כל תודה ענקית על התגובה הארוכה והמושקעת!
מעריכה מאוד! אז נראה אם הבנתי נכון.. מצעים+בגדים לכביסה.. אבק-ריהיטים וספות.. שירותים ואבמטיה+חומר .. פחים לרוקן.. אממ בספונג'ה-איך אני מנגבת את המים ששפכתי? עם מגב מוציאה את כל המים או סופגת עם הסחבה? או שלא לשפוך כ"כ הרבה מים?
כלים אני אשטוף כל יום.. לגבי קיפול כביסה..נראה לי שאני אנסה להשתמש בטיפ שמצאתי בטאגליינס..קישור ליוטיוב עם הסבר וקרטון
אממ כמה זמן בערך כל הניקיון הזה לוקח לך? (ברור שזה תלוי בגודל הבית, רהיטים וכו').

לא לשפוך מים!!!

זה הורס את הרגליים של הרהיטים :) לשים סמרטוט סחוט חלקית על המגב ולשטוף. אם צריך, לעבור שוב אח"כ עם סמרטוט סחוט טוב. יש לי דירה של 75 מטר בערך וזה לוקח לי בערך 5 שעות (אבל זה בגלל הלכלוך הרב מהחתולים והפסקות סיגריה/מחשב/טלפון שאני עושה כל חצי שעה) לגבי הקיפול - תסתכלי על מוכרות בחנויות כשהן מסדרות את הבגדים, לשים לב לזה יכול לעזור. אני מקפלת בגדים על המיטה וזה נוח (צריך משטח לקיפול) אם את יכולה להזיז רהיטים ולנקות מתחת, זה מצויין. בכל נקיון אני מזיזה את הספה. פעם בכמה נקיונות אני גם מזיזה את המקרר ואת המכונת כביסה (שעומדת על מתקן שהוא בסיס כזה שניתן להזיז)

sunset*

New member
../images/Emo6.gif

תודה..זה היה סייג חשוב..סמרטוט סחוט חלקית.. ואו 5 שעות..אממ ולי בהתחלה כשאין לי ניסיון..בטח יקח יותר
גם אני מאלה שנוטים להפסקות..רק התחלתי לארוז..וכל שעה ככה..הפסקה.. טוב, בהתחלה יהיה לי קצת קשה וארוך, עם הזמן אתקתק את זה.. לכלוך מחתולים אין לי.. מקווה שבעתיד יהיה לי לכלוך מכלב
ניסיתי להתסכל גם על העוזרת, שהיא מקפלת כמו חיילים ולקפל איתה..כנראה יש לי שתי ידיים שמאליות בנושא הזה.. אני אאמץ את שיטת הקרטון :) תודה רבה לך, עזרת לי המון!

Dulyi

New member
מתחשק לי לענות, אפשר? ../images/Emo13.gif

טוב, אז לפעמים אני קוראת סמויה כאן ועכשיו דווקא התחשק לי לענות גם... **רקע: אני והשותפה לי סטודנטיות שלא נמצאות יותר מדי בבית מצד אחד ומצד שני אין לנו יותר מדי זמן. **ניקיון קבוע: שוטפים את הבית אחת לשבועיים (לצערי בגלל האבק המדברי הנוראי נאלצות לשפוך מיים וזה אכן הורס את רגלי העץ של רהיטים - מעלים את מה שאפשר על דברים אחרים) ומעבר לזה שוטפים כלים כל הזמן - מקפידות לא להשאיר כלים בכיור בכלל, על מנת למנוע ברחשים למניהם וריחות נוראיים. לזבל יש לנו פח גדול ודואגות ברגע שמתמלא לשים שקית חדשה והראשונה שיוצאת לוקחת לפח הגדול את זאת התמלאה. שירותים אני שוטפת אחת לשבוע (כולל שירותים, אמבטיה וכיורים). את הכיור של המטבח מנקה בממוצע פעמים שלוש בשבוע לפי מידת הלכלוך שצבר - לא נותנת לו להיות שחור. אבק שתינו לא מתות על לנקות, לכן לצערי קצת מזניחות, אבל כשבא השוונג עם מטלית לחה או לחילופין עם מגבונים לחים אני עוברת על כל הדברים שבהם בעיקר רואים (טלויזיה, שידות וכאלה) בגלל שאנחנו במדבר זה חוזר אחרי 20 דק' - מבאס נורא! את הכיריים אני מקפידה להחזיק מבריקות ולכן מנקה ישר אחרי כל שימוש שמלכלכך. חלונות לא מנקות בכלל בשל מתקפת יונים בשנתיים האחרונות שלא מאפשרת לנו לנקות ועד שעבר מנקים זה חוזר לעצמו אחרי יום - אז ויתרנו על המלחמה. **חומרי ניקוי ושימוש: לרצפה או נוזל ניקוי ריחני שבמבצע או שאת אג'קס כי הוא ממש מבריק ומחליק את הרצפה, לכיור המטבח שצריך ניקיון רציני אקונומיקה, לשירותים/כיורים חומר ניקוי כללי - מה שיש במצבע לרוב זה של סנו, לשירותים בפנים חומר עם פקק בזוית מה שיש במבצע (בדר"כ אחד ירוק), לכיריים ולכל הכלים שצוברים שמן כבד או לכלוך כבד עם מסיר שומנים קר (בצבע לבן בלי אקונומיקה - מעולה!!!) ולרוב את הכיריים מנגבת מזה עם נייר סופג. לפעמים אם יש לכלוך קל יכולה גם עם תרסיס של חלונות. ביום ביום, סבון כלים פשוט לשטוף כלים אבל אם יש משהו יותר רציני אז מסיר שומנים נוזלי או למקרים קשים את המסיר שומנים קר (נותנת לו לעמוד). מראות ולפעמים חלונות עם תרסיס לחלונות כחול. משתמשים בסמרטוטים הצבעוניים האלה לכל הבית מחליפים בתדירות גבוהה. יש גם סמרטוט לבית אבל הוא רק למקרים ספציפיים כי לצערי נשתמשות בשיטת לשפוך מים (ניקיון עם סמרטוט לא מספיק טוב כאן). יש לי כמה חומרי ניקוי יותר חזקים שצברתי עם הזמן ומשמשים למקרי לכלוך קשים/מתקפת ניקיון שלי ואז משתמש לפי צורך. ** קיפול כביסה: אין לנו כאן מכונה אז כל אחת מכבסת אצל ההורים שלה. אישית, אני נורא אוהבת לעשות כביסה מקפלת ישר כשיוצא מהמכונה ומכניסה לתיק. לדעתי השיטה עם הקרטון נורא יפה אבל ממש ממש איטית ותבאס אותך לאורך זמן כי היא גוזלת הרבה זמן. תנסי לאלתר קיפול שיתאים לך, מוכנה לנסות להסביר 2 שיטות אם תרצי (רק תבקשי
) ** כללית: לדעתי תתחילי ברכישת 4/5 חומרי ניקוי בסיסית מכל סוג (רצפה, נוזל כללי, נוזל לשירותים, נוזל לחלונות, סבון כלים פשוט +אחד חזק) ואחכ תתחילי להבין מה מתאים לך ומה נוח לך. יש מוצרים שעושים אחלה עבודה אבל הם יקרים משמעותית ולפעמים לא שווה להשקיע אם את לא אדם שמלכלך ואין גורמי לכלוך כבדים (ילדים/חיות) ואז אפשר להסתפק במשהו יותר פשוט. בסופו של דבר, אין תורה אחת וכל אחד עושה מה שמתאים ונוח לו, וכך גם את תגלי מה נוח לך. בהצלחה רבה. סורי על האורך, אבל רק עכשיו קלטתי שלהחזיק את הבית הזה, זה בהחלט גוזל פעילות

sunset*

New member
בטח שאפשר ../images/Emo13.gif

תודה רבה על התגובה המושקעת.. גם אני כאן סמויה "ויצאתי לאור"...
לוקחת איתי את הטיפים :) אני ארוקן כל יום-יומיים את הזבל בדרך החוצה..ואשטוף כלים כל יום.. שירותים אחת לשבוע לפחות, ספונג'ה אני אתחיל פעם בשבוע ונראה איך יהיה.. אני חוזרת בד"כ אחה"צ-ערב הביתה וגם אני רב הזמן לא בבית.. ואו אני מנסה לדמיין את הבלאגן עם החול..נראה לי באמת סבל..באסה
לקחתי את ההמלצות לגבי חומרי הניקיון, גם משרשורים אחרים..אני אתחיל עם בסיסיים
אני אראה אם הריח נעים לי ואם הם באמת מנקים כמו שרוצה.. תודה רבה רבה!

Dulyi

New member
גם אני התחלתי משבוע ../images/Emo13.gif

האמת, שיש שבועות לחוצים שאפילו לצערי אחת ל-3 שבועות שוטפות. אבל, זה כי בעיקר אנחנו לא פה והחלונות סגורים אז הכל נשאר עוד נקי ולפעמים גם רייחני..

המלצות לנקיון

שירותים בכל בוקר כשאת נכנסת לצחצח שיניים שופכים חומר לאסלה כשאת מסיימת לצחצח שיניים את מעבירה וויש על השירותים ומורידה מים את הכיור של המקלחת את שוטפת היטב לאחר הציחצוח שיניים כך השירותים תמיד נשארים נקיים ולא צריך לעשות משהו דרסטי אחת לשבוע כנ"ל לגבי הכיור והשיש מוודאת שהוא תמיד נקי לפני שאת הולכת לישון וכך גם השולחנות של הבית יהיה לך קל יותר לשמור על זה

מיקולוש

New member
בנוגע לפחי הזבל

בכל שטיפה אני מנקה גם אותם באמבטיה עם הנוזל לאסלות, או עם אבקת נקיון כלשהי. ככה הם ידיפו ריח טוב.

המלצה לגבי השטיפה

שפיכת מים מרובים הורסת גם את הרצפות פשוט מאוד לטאטא פעמיים לפני השטיפה לשטוף עם שני דליים אחת מים וסבון ואחד מים נקיים לכל דלי הסמרטוט שלו

אגסית3

New member
בקשר לכביסה

יש איזה מתקן פלסטיק שעוזר לקפל חולצות כמו בחנות בשניות. ראיתי איפשהו באינטרנט - נסי בגוגל. בהצלחה

אגסית3

New member
ועוד משהו..

מצעים- לקפל את כל הסט,ולהכניס בתוך ציפה של הכרית ככה מסודר בארון ולא צריך לחפש. בגדי ילדים (אם יש)- לוקחים את החולצה באיזור של הצוואר שמים את המכנסיים כשהם מקופלים לשניים (כלומר רגל לרגל) מצמידים את השרוולים של החולצה ומקפלים לחצי.ככה חוסכים מקום ןזמן חיפושים.

sunset*

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

אני אחפש את המתקן בגוגל.. מצעים זה באמת חכם...לא יהיה בלאגן מה שייך לאיזה סט ויתפוס פחות מקום... ילדים עדיין לא אקטואלי
תודה רבה על הטיפים :)

sunset*

New member
אה..

דלי אחד עם מים וסבון...ואח"כ להעביר שוב סמרטוט עם מים נקיים.. תודה רבה, עשית לי סדר בראש

וודאי תחשבי על זה שהמים עם הסון מתלכלים

ואז את מעבירה ליכלוך שוב על הנקיון דבר שני תשימי קצת חומץ במים הנקיים ישמור לך על הברק

למעלה