מתחשק לי לענות, אפשר? ../images/Emo13.gif
טוב, אז לפעמים אני קוראת סמויה כאן ועכשיו דווקא התחשק לי לענות גם... **רקע: אני והשותפה לי סטודנטיות שלא נמצאות יותר מדי בבית מצד אחד ומצד שני אין לנו יותר מדי זמן. **ניקיון קבוע: שוטפים את הבית אחת לשבועיים (לצערי בגלל האבק המדברי הנוראי נאלצות לשפוך מיים וזה אכן הורס את רגלי העץ של רהיטים - מעלים את מה שאפשר על דברים אחרים) ומעבר לזה שוטפים כלים כל הזמן - מקפידות לא להשאיר כלים בכיור בכלל, על מנת למנוע ברחשים למניהם וריחות נוראיים. לזבל יש לנו פח גדול ודואגות ברגע שמתמלא לשים שקית חדשה והראשונה שיוצאת לוקחת לפח הגדול את זאת התמלאה. שירותים אני שוטפת אחת לשבוע (כולל שירותים, אמבטיה וכיורים). את הכיור של המטבח מנקה בממוצע פעמים שלוש בשבוע לפי מידת הלכלוך שצבר - לא נותנת לו להיות שחור. אבק שתינו לא מתות על לנקות, לכן לצערי קצת מזניחות, אבל כשבא השוונג עם מטלית לחה או לחילופין עם מגבונים לחים אני עוברת על כל הדברים שבהם בעיקר רואים (טלויזיה, שידות וכאלה) בגלל שאנחנו במדבר זה חוזר אחרי 20 דק' - מבאס נורא! את הכיריים אני מקפידה להחזיק מבריקות ולכן מנקה ישר אחרי כל שימוש שמלכלכך. חלונות לא מנקות בכלל בשל מתקפת יונים בשנתיים האחרונות שלא מאפשרת לנו לנקות ועד שעבר מנקים זה חוזר לעצמו אחרי יום - אז ויתרנו על המלחמה. **חומרי ניקוי ושימוש: לרצפה או נוזל ניקוי ריחני שבמבצע או שאת אג'קס כי הוא ממש מבריק ומחליק את הרצפה, לכיור המטבח שצריך ניקיון רציני אקונומיקה, לשירותים/כיורים חומר ניקוי כללי - מה שיש במצבע לרוב זה של סנו, לשירותים בפנים חומר עם פקק בזוית מה שיש במבצע (בדר"כ אחד ירוק), לכיריים ולכל הכלים שצוברים שמן כבד או לכלוך כבד עם מסיר שומנים קר (בצבע לבן בלי אקונומיקה - מעולה!!!) ולרוב את הכיריים מנגבת מזה עם נייר סופג. לפעמים אם יש לכלוך קל יכולה גם עם תרסיס של חלונות. ביום ביום, סבון כלים פשוט לשטוף כלים אבל אם יש משהו יותר רציני אז מסיר שומנים נוזלי או למקרים קשים את המסיר שומנים קר (נותנת לו לעמוד). מראות ולפעמים חלונות עם תרסיס לחלונות כחול. משתמשים בסמרטוטים הצבעוניים האלה לכל הבית מחליפים בתדירות גבוהה. יש גם סמרטוט לבית אבל הוא רק למקרים ספציפיים כי לצערי נשתמשות בשיטת לשפוך מים (ניקיון עם סמרטוט לא מספיק טוב כאן). יש לי כמה חומרי ניקוי יותר חזקים שצברתי עם הזמן ומשמשים למקרי לכלוך קשים/מתקפת ניקיון שלי ואז משתמש לפי צורך. ** קיפול כביסה: אין לנו כאן מכונה אז כל אחת מכבסת אצל ההורים שלה. אישית, אני נורא אוהבת לעשות כביסה מקפלת ישר כשיוצא מהמכונה ומכניסה לתיק. לדעתי השיטה עם הקרטון נורא יפה אבל ממש ממש איטית ותבאס אותך לאורך זמן כי היא גוזלת הרבה זמן. תנסי לאלתר קיפול שיתאים לך, מוכנה לנסות להסביר 2 שיטות אם תרצי (רק תבקשי
) ** כללית: לדעתי תתחילי ברכישת 4/5 חומרי ניקוי בסיסית מכל סוג (רצפה, נוזל כללי, נוזל לשירותים, נוזל לחלונות, סבון כלים פשוט +אחד חזק) ואחכ תתחילי להבין מה מתאים לך ומה נוח לך. יש מוצרים שעושים אחלה עבודה אבל הם יקרים משמעותית ולפעמים לא שווה להשקיע אם את לא אדם שמלכלך ואין גורמי לכלוך כבדים (ילדים/חיות) ואז אפשר להסתפק במשהו יותר פשוט. בסופו של דבר, אין תורה אחת וכל אחד עושה מה שמתאים ונוח לו, וכך גם את תגלי מה נוח לך. בהצלחה רבה. סורי על האורך, אבל רק עכשיו קלטתי שלהחזיק את הבית הזה, זה בהחלט גוזל פעילות