שלום

שלום ../images/Emo13.gif

קודם כל אני חייבת לציין שהפורום שלכם מקסים, אמנם לא יוצא לי לבשל או לאפות הרבה אבל אני בהחלט נמצאת פה מדי פעם ומנסה ליישם כלמיני רעיונות ומתכונים שאני רואה, אז באמת תודה רבה
דבר שני, בא לי להכין עוגה לשבת ובשבתות האחרונות אני כל הזמן מכינה את אותן עוגות (שזה אחלה, אבל צריך גיוון...). בקיצור, אם יש הצעות לעוגה קלה להכנה (רצוי בחושה או לפחות לא מסובכת יותר מדי), אבל לא עוגה כושית רגילה או עוגת מייפל- אני אשמח ממש. המון תודה ושבת של שלום!

ניקי ב

New member
עוגת שיש תפוז

עוגת שיש תפוז - ניקי ב מצרכים: 3 ביצים מופרדות 300 ג כוס סוכר (כוס וחצי) 210 ג' קמח תופח (כוס וחצי) קורט מלח חצי כוס שמן כוס מיץ תפוזים כף גדושה שוקולית אופן ההכנה: להקציף את הביצים עם הסוכר להוסיף חלמונים אחד אחד. להוסיף את המיץ תפוזים. חצי מהקמח ואת המלח. להוסיף את השמן ואת שארית הקמח. להוציא שליש מהבלילה לקערה נפרדת להוסיף את השוקולית לערבב לתערובת אחידה. ליצוק את התערובת הלבנה לתבנית,להוסיף את תערובת השוקולד, לערבב מעט בשביל יצירת צורות. חום בינוני - 45 דקות הערות: תבנית 24 ניקי

Y A E L I 37

New member
ניקי העוגה נראית מרשימה ביותר../images/Emo47.gif

כל הכבוד. זה תבנית סיליקון?

אילנית12

New member
רולדה כמו בקונדיטורה

אומנם לא בחושה אבל קלה להכנה. גלילה/רולדה/ מקור התמונה:אילנית, עוגה שתמיד קוצרת מחמאות, וכולם בטוחים שקניתי. גלילה/רולדה,מתכון יסודי. לחמם את התנור לחום גבוה. הכמות לרולדה אחת,תבנית גדולה של התנור. זהירות הרולדה נאפת מהר,עלולה להשרף. החומרים: 4 חלבונים 2/3 סוכר 4 חלמונים 1 כף מיץ לימון 1 כף תמצית ווניל כף1 קליפה לימון מגוררת קורט מלח. 2/3 כוס קמח רגיל. הוראות הכנה.: להקציף את החלבונים עם הסוכר, לבחוש היטב בנפרד,את ה4 חלמונים,המיץ לימון,הווניל,הקליפת לימון,והמלח. להוסיף אותם לקצף החלבונים בתנועות עטיפה. להוסיף לתערובת בשתיים שלוש פעמים את הקמח.לערבב היטב. לשים ניר אפיה משומן,לצקת את הבצק לתבנית,לשטחו במרית גומי,עד לגובה של 1 עד 1וחצי ס"מ. לאפות בחום גבוה כ10 דקות. העוגה מוכנה כאשר ציבעה זהוב והיא רכה למגע. להפוך את העוגה החמה על מגבת נקיה,להסיר את הניר ,לגלגל את העוגה בעודה חמה בעזרת המגבת לגלילה וכך לקררה. לאחר שהגלילה התקררה,לפתוח אותה ,ולמלות אותה. אפשר לגוון את טעם הגלילה יש להשתמש ברבע כוס קמח,בתוספת חצי אגוזים טחונים. המילוי שלי אילנית: חבילה פודינג ווניל,חבילה שמנת מתוקה+ כוס חלב. ריבה אדומה.. ועוד מילוי::קצפת+פירות משומרים מסוננים מהמיץ. מרחתי בעדינות ריבה,ועל זה הוספתי את הקצפת.ומעל העוגה מרחתי מעט חלק מהקצפת ו גירדתי שוקולד מריר. מעל העוגה טעים חבל"ז. זה ניראה ארוך אבל תוך 20 דקות כבר היתה לי עוגה. מקור:נירה שויאר

Y A E L I 37

New member
את משהו את ../images/Emo57.gif

אני תמיד אוהבת לראות את הרולדה הזו... אחחחחחח שווה לחטוא למענה . באמת נראת קנויה ומרשימה אבל, אם את מכינה אז בטוח שזה יראה כך כ"כ אסתטי. יישר כח אילנית.

עוגת קוקוס של פירגה אני כל פעם משנה

אותה היום עשיתי עם מיץ תפוזים וכוס מים שתצא פרווה, מידי פעם אני מוסיפה גם שוקולד ציפ'ס היא יוצאת נהדרת.................וקלה ושתי דקות עבודה עוגת קוקוס פשוטה 2 תבניות אינגליש קייק או תבניות אחרות. אפשר להכין את העוגה עם שוקולד צ'יפס (לא חובה)–--------העוגה בחושה מקור:פירגה בקערה גדולה: 2 כוסות קוקוס 2 כוסות חלב(ניתן להמרה במים לפרווה) 3 כוסות קמח שקית אבקת אפיה וניל לטעם כוס שמן 3 ביצים טרופות במזלג 4\\3 1 כוסות סוכר אפשר עד 2 כוסות לערבב בכף עץ לתערובת אחידה לצקת את הבלילה שבקערה לתבנית משומנת (2 אינגליש קייק גדולות,או כל תבנית אחרת בגודל 26 או מלבנית) לבדוק בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה ובמידה ועדיין לא מוכנה להמשיך לאפות. להכניס לאפיה בחום 175 כ-40 דקות או יותר לפי הצורך. לאבק באבקת סוכר או להגיש עם סירופ שוקולד/מייפל אפשר להכין סירופ:לא חובה 4\\1 כוס מיץ תפוזים 2 כפות סוכר לחמם מעט ולצקת חם על העוגה לפזר קוקוס. אם העוגה משחימה מדי אחרי 30 דקות יש לכסותה בניר כסף עד תום האפיה. בבקשה

pirge

New member
עוגת שיש בחושה בנגיעות שוקולד מריר

עוגת שיש בחושה עם שוקולדהו pirge / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 13:56 | 22/02/07 עוגת שיש משוקולד במאמרים זו עוגה לבנה פשוטה ובחושה "שהתעשרה" עם תוספת של 2 חפיסות שוקולד מריר. הלכתי על המהיר והבחוש . ללא הקצפות . מקור:פירגה לשים בקערה: 2\\1 כוס שמן קנולה 3 ביצים כוס סוכר 2\\1 כוס מיץ\\חלב וניל \\ רום לטעם\\קליפת תפוז 2\\1 2 כוסות קמח תופח לערבב לצקת 4\\3 מהבלילה לתבנית משומנת מספר 24 עגולה—וליישר. ליתר להוסיף: 2 חפיסות (200 גרם) שוקולד מריר שהומסו במיקרוגל (לא הוספתי כלום) רק לשים לב לא לשרוף. כל דקה הוצאתי לבדוק . לערבב ולצקת על הבלילה הלבנה ליישר את הבלילה השחורה על הלבנה . עם קיסם עץ לעשות 2 או 3 ערבובים קלילים וזהו..... אפשר לנעוץ כמה חצאי אגוזים. לאפות בחום 175 כ-40 דקות. לא להשחים את העוגה שיהיה צבע חום בהיר לבדוק בשיטת הקיסם. אפשר לפזר אבקת סוכר או שוקולית. תהנו.

pirge

New member
יש לי המון עוגות בחושות בצירוף תמונות

בקישורים. נכנסים לקישורים (למעלה בדף יש סרגל) ויורדים לאות ס ס פרים של חברי הפורום שם בין כל הספרים שלי תראי את ספר העוגות הבחושות. מקווה שתכיני ותהני

pirge

New member
עוגת אגוזים מיוחדת בשוקולד-בחושה

עוגה בחושה הפוכה- מלוז ושוקולדו pirge ו 16:00 | 10/07/05 עוגת שוקולד \אגוזי לוז הפוכה טעימה מאד--בהמלצה pirge עוגה בחושה---- רטובה נימוחה משוקולד\לוז -----הפוכה. פירגה. 2 חבילות חמאה - ס"ה 200 גרם \ אפשר מזולה 6 ביצים ש ל מ ו ת כוס וחצי סוכר כוס וחצי קמח רגיל (ל א ת ו פ ח .....) 200 גרם שוקולד מריר מגורר על מגררת גסה 3 כפות קוניאק 150 ג' אבקת סוכר 150 ג' אגוזי לוז (עגולים) לא מלוחים - שיהיו קלויים.... מערבבים בקערה: סוכר , חמאה, ביצים אחת אחרי השניה לבחוש אחרי כל ביצה, מוסיפים שוקולד מגורר וקמח. יוצקים לתבנית משומנת 27X33 אופים בחום 175 כ-45 דקות. מיד כשהעוגה מוכנה הופכים אותה על מגבת יבשה אם העוגה מתעקשת לצאת, מניחים על התבנית ההפוכה מגבת רטובה והעוגה תצא בקלות. לקרר מעט. לערבב בכוס : 3 כפות קוניאק 150 ג' אבקת סוכר - יוצא ממרח כמו מרקם של טחינה. מורחים על פני כל העוגה בעזרת כף. מפזרים באופן שווה את האגוזים ולוחצים אותם מעט פנימה לתוך העוגה .רק מעט. חותכים ושמים בספלוני ניר. הנימוחות של העוגה והטעמים הנפלאים שמתמזגים בה --- משאירים טעם של עוד. מנסיון---- כלום--אבל כלום--- לא נשאר ליום המחרת. תהנו

למעלה