שלום

שמחה83

New member
שלום ../images/Emo13.gif

אני מחפשת את המקום שבו רבינו כתב שיש אנשים שלומדים תורה ומתפללים שנים רבות, ונראה שהם עוסקים בעבודת ה', ובעצם בפנימיות הם עדיין לא התחילו. מישהו יודע איפה זה כתוב? תודה רבה

נראה לי שתורה ס' אם לזה כיוונת..מצורף הקטע

[ו] וּפְקִידוּת עֲקָרוֹת, נַעֲשֶׂה עַל - יְדֵי שֶׁמְּעוֹרְרִין אֶת בְּנֵי אָדָם מִשְּׁנָתָם. כִּי יֵשׁ בְּנֵי אָדָם שֶׁיְּשֵׁנִים אֶת יְמֵיהֶם, וְאַף שֶׁנִּדְמֶה לְהָעוֹלָם שֶׁהֵם עוֹבְדִים אֶת הַשֵּׁם, וְעוֹסְקִים בְּתוֹרָה וּבִתְפִלָּה, אַף עַל פִּי כֵן כָּל עֲבוֹדָתָם אֵין לְהַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ נַחַת מֵהֶם. כִּי נִשְׁאָר כָּל עֲבוֹדָתָם לְמַטָּה, וְאֵין יָכוֹל לְהִתְרוֹמֵם וּלְהִתְעַלּוֹת לְמַעְלָה. כִּי עִקַּר הַחִיּוּת הוּא הַשֵֹּכֶל, כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב (קֹהֶלֶת ז): "הַחָכְמָה תְּחַיֶּה אֶת בָּעָלֶיהָ". וּכְשֶׁהָעֲבוֹדָה הִיא עִם שֵׂכֶל, מְשִׂימִין בָּהּ חִיּוּת שֶׁתּוּכַל לְהִתְעַלּוֹת. אֲבָל כְּשֶׁנּוֹפֵל לִבְחִינַת מֹחִין דְּקַטְנוּת, בְּחִינַת שֵׁנָה, אֵין יָכוֹל לְהִתְעַלּוֹת לְמַעְלָה: אם צריכה עזרה אני מוכן לנסות.

שמחה83

New member
תודה,

נראה לי שזה זה. זה כתוב בעוד מקום? כי זכור לי שהנוסח היה טיפה שונה, אבל אולי הזיכרון מתעתע בי...

לעניות דעתי לא - אם כי עבודת השם שאינה נכונה

מתוארת גם באמירות כאלו או אחרות בהם לדוגמה רבינו אומר שמי שלא בא מתוך אמת אז הוא תמיד מסביב לעניין וגם אז למעשה אין לבורא יתברך נחת מאיתנו כי העבודה היא בבחינת מס שפתיים בשביל לרצות אותו והוא לא צריך את זה (תורה מט) : [ב] וְזֶה בְּחִינַת (דְּבָרִים י"א): "וּלְעָבְדוֹ בְּכָל לְבַבְכֶם", 'אֵיזֶהוּ עֲבוֹדָה שֶׁבַּלֵּב זֶה תְּפִלָּה' (תַּעֲנִית ב). כִּי תְּפִלָּה בְּחִינַת מַלְכוּת דָּוִד, כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב (תְּהִלִּים ק"ט): "וַאֲנִי תְּפִלָּה". וְעִקַּר הַתְּפִלָּה תָּלוּי בַּלֵּב, שֶׁיָּשִׂים כָּל לִבּוֹ עָלֶיהָ. שֶׁלֹּא יִהְיֶה בִּבְחִינַת (יְשַׁעְיָה כ"ט): "בִּשְׂפָתָם כִּבְּדוּנִי וְלִבָּם רִחַק מִמֶּנִּי". כִּי תְּפִלָּה שֶׁבַּלֵּב, הִיא בְּחִינַת הִתְגַּלּוּת מַלְכוּתוֹ, בְּתוֹךְ הֶחָלָל הַפָּנוּי, בְּתוֹךְ הַמִּדּוֹת, בְּתוֹךְ הָעוֹלָמוֹת: וכו' וכו'

למעלה