שלום

שלום ../images/Emo13.gif

אני בת שירות לאומי, שלקראת שנה הבאה חוזרת בע"ה לגור בבית (לשירות לאומי שנה שניה). וזה הסיפור- אני גרה בחדר הנוכחי שלי בבית כבר בערך 7 שנים, ומטבע הדברים הצטברו בו כל מיני דברים... אני גם בנאדם נוסטלגי ומאוד מאוד סנטימנטלי, ככה שממש קשה לי לזרוק כל מיני דברים שלפעמים הם באמת שטות מוחלטת
בכל מקרה, לקראת החזרה למגורים בחדר הזה אני רוצה לסדר אותו, לשנות, אולי להיפטר מדברים- אבל אין לי מושג איך להתחיל. עיקר הבעיות אלו המגירות- אני מנסה שיהיו לי מגירות של נושאים שונים, למשל, יש לי מגירה של דברי יצירה (שבאמת כוללת הכל ומתבלגנת בתוך עצמה), יש לי מגירה של יומנים וספרי זכרונות משנים עברו, מגירה של כל הדברים של מקום השירות שלי השנה וכו'... יש מגירות שמכילות גם הרבה דברים לא קשורים שפשוט אין לי לב לזרוק. עוד דברו אלו המדפים- יש לי מדף עם כל ספרי הלימוד מהתיכון, שחלק מהם אני מתכננת למכור ואז אמור להתפנות מקום אבל חלק גם להשאיר (כי אלו ספרים שאפשר להשתמש בהם בעתיד)- ומצד שני לא רוצה להשאיר אותם על המדף בחדר.. מה לעשות איתם? עוד דבר- יש לי שידה קטנה שצמודה למיטה, ויש עליה 3 בובות חרסינה (נו, מהיפות האלה עם השמלות המפוארות :]). מצד אחד אני מאוהבת בבובות האלה, אבל מצד שני השידה נראית קצת ריקה כי הבובות לא מונחות על בד יפה או משהו, אלא פשוט ככה על השידה (השידה לבנה). אפשר לשדרג את זה איכשהו? ועוד דבר- הארון שלי בחדר ענק, באמת עצום (הוא עבר עליי מהחדר של ההורים כשעברנו לבית הנוכחי) ומכיל חות מהבגדים שלי גם הרבה בגדים (ולא בגדים..) של המשפחה. איך אפשר לייעל אותו? כלומר, שיהיה יותר מסודר בתוכו? ואני לא מדברת על סידור הבגדים, כי הם כן מסודרים... אלא אולי בכלל, טיפים לאיחסון דברים בארונות וכאלה... נראה לי שזהו, אם יהיה עוד- אוסיף. המון תודה מראש ובכלל, אחלה פורום יש לכם פה

פעם ראיתי תוכנית טלויזיה "בלאגן"

בנושא-סידור בית. הייתה שם מישהי שגם אגרה שנים כל מיני דברים-כי הם יקרים לה. מה שהציעו לה לעשות זה לשמור רק כמה פריטים וכל היתר לזרוק. אני יודעת שזה מאוד קשה (כי גם אני שומרת המון שתויות מלפני המון שנים) אבל ככה שומרים על הסדר. תבחרי רק כמה הכי מיוחדים,כל היתר תזרקי.אם את לא יכולה-תבקשי ממישהו לעשות את זה במקומך. לגבי הבגדים-תעברי בגד-בגד,כל מה שלא לבשת שנה-לפח.גם לא חייבים לפח (אני,אישית, לא מסוגלת לזרוק דברים)-אפשר לתרום.בכל עיר יש מקום שאפשר לתרום אליו את הבגדים (ולא רק).זה גם מעשה טוב-כה תעזרי למישהו שאין לו. לגבי השידה-את יכולה לקנות איזה בד יפה (בחניות בדים זה עולה כלום כסף) או איזה מפית יפה-וככה תשדרגי את המראה. דברים שאת לא רוצה/אין בהם שימוש-תפרדי מהם.מי כמוני יודעת כמה זה קשה (יש לי יומנים מלפני יותר מ-10 שנה). אבל אם את רוצה סדר-הגיע זמן להיפרד

מוסיפה ../images/Emo219.gif

לגבי הדברים הנוסטלגיים, אני גם הייתי כזאת פעם, מה שלי עזר זה להבין שהדברים האלה זה לא אני (לדוגמא כל מיני דברים מהתנועה שקיבלתי שמתארים אותי באור טוב) אני זה בפנים והדברים הטובים הם בתוכי, אני לא זקוקה להם... אני משחררת אותם... ובסביבה נקיה ומסודרת ועם כמה שפחות חפצים אני יכולה לחשוב יותר טוב ולהתנהל יותר טוב בהצלחה

למעלה