שלום

Zoharrr

New member
שלום../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

אז נתחיל ממהתחלה, אני מקווה שהמקום זה פה ולא בפורום סטודנטים האחר,פשוט פה נראה לי נחמד יותר... קוראים לי זוהר,אני בת 19,מאפרת. לפני כמה ימים נרשמתי והתקלבתי(לפי האתר לפחות) ללימודי סוציולוגיה,אנתרופולוגיה ותולמדות האומנות באוני' העיברית בירושלים. ומעבר לעובדה שהתקבלתי, אין לי מושג מאיפה מתחילים!!
מה קונים(אני צריכה רשימת ציוד כמו בביצפר
) מה קורה עם ספרי לימודי,אני מניחה שאני אמורה לקבל שמות מהאוני' ולקנות איפשהו? והכי חשוב - מגורים. אני דיי חייבת לעבור לי-ם... לא אכפת לי לא לגור במרכז העיר. ממש לא אכפת לי,הייתי מעדיפה לגור קרוב לאוני'. ויש לי כלב. גדול,בהיר,מתוק ומחונך בן 9 חודשים שהייתי מאוד רוצה לקחת איתי. אבל איפה מוצאים לעזאזל בעל בית בי-ם שיסכים להכניס כלב,ועוד גדול? למיטב ידעתי ירושלמים הם לא כמו תל אביבים בענייני כלבים. ואיפה מוצאים 2 שותפים/ות שאוהבים כלבים? ובכלל,כולם אומרים לי שותפות שותפות שותפות - מה עושים אם אני לא בידיוק בחורה שבחורות נוטות לחבב? שותפים זה לא מתכון לצרות לא פחות? לא גרתי לבד לפני זה... בקיצור אני קצת אבודה... ואני צריכה עזרה. אני אפילו לא חושבת שהייתי אי פעם באוני' בהר הצופים D: ולסיום,תמונה של הבונבון שלי...

אז ככה..

מזל טוב על הקבלה. אין "רשימת ציוד". תביאי איתך קלסר/מחברת וכמה עטים. מרקרים הם חובה לכל סטודנט. לאט לאט תראי מה מתאים לך מבחינת ציוד משרדי. יש כאלה שאוהבים מחברות, יש כאלה שקלסרים ויש כאלה שמעדיפים בכלל לפטופ. אגב, לפטופ הוא לא חובה. אפשר להסתדר גם בלעדיו יפה מאוד. לגבי מגורים - חשוב שתדעי שזו באמת בעיה להכנס עם חיית מחמד, למרות שיש דירות שיש בהן חתולים וכלבים. אבל זו באמת תהיה בעיה למצוא שותפים שיסכימו לגור עם כלב,על כל המשתמע מכך. במעונות אגב, אסור להחזיק חיות מחמד. אם את מחפשת קרבה לאוני', מומלצת בחום הגבעה הצרפתית. אבל שימי לב שמחירי הדירות ממש עלו בשנים האחרונות ויש ביקוש גדול, אז אני באופן אישי הייתי עוברת לעיר, אם לא מפריעות לך נסיעות באוטובוסים (30 דק' בממוצע לכל כיוון). סתם שתדעי, שהרחובות במרכז ירושלים (אפשר להוריד רשימה שלהם מהאתר של "הרשות לפיתוח י-ם") הם אזורי מלגה, ומי שגר ברחובות האלה מקבל מענק של 5,000 ש"ח לשנה. אבל גם המחירים הם בהתאם בגלל המיקום. ולגבי הקמפוס עצמו- אל תדאגי. תלמדי להסתדר בו תוך שבוע לכל היותר. אבל אם יש לך איזה יום פנוי, תבואי לעשות סיור. למה לא.

ועוד משהו

לגבי שותפים- אף אחד לא מחפש בהם את החברים הכי טובים שלו. אם יש כימיה וזה יוצא מעבר, מה טוב. אבל אם את בנאדם נורמלי, נקי, מסודר ולא מרעיש, לא צריכה להיות בעיה לגור איתך. לגבי העניין של "לא בחורה של בנות", זה בסדר. אתן לא תשבו ותצבעו ציפורניים אחת לשנייה. כל עוד לא תגנבי להן את החבר, נראה לי שיהיה בסדר.

Zoharrr

New member
אוקיי,תודה רבה רבה!!!!

עזרת לי מאוד! ועכשיו רק נשאר למצוא דירה ושותפים :/

yaeli008

New member
היי זוהר :)

כמה הערות. *לגבי מגורים - יד2, הומלס ודומיו. תחרשי עליהם. -להעביר בין המכרים שאת מחפשת דירה. לא תאמיני איך זה מצליח. -תתלי שלטים על לוחות מודעות, ספסלים, עמודי חשמל וכו שאת מחפשת דירה באיזור הנ"ל [ נניח את מחפשת ברחביה , אז תפרסמי שם, וכו] *לשבת עם כל החשבונות בנק העדכניים שלך ולוודא שיש בידך סכום מספק להתנהלות נוחה מבחינה כספית. להיותך סטו' זה בכלל לא זול. עשרות אלפי שקלים בשנה. יש בפורום סטו' השכן שרשור בנושא. *לגבי ציוד-קודם כדאי למצוא דירה ומשם להתגלגל :) ציוד לימודי- זה באמת כלום. בחרת מקצועות הומניים משמע מלבד קלסרים /מחברות - לפי נוחויותך וכמה כלי כתיבה- את לא צריכה כלום. *לגבי הכלב- זה רחוק ממני אךף שנות אור. מקווה שזה ייסתדר. *ממליצה לך להציץ גם בפורום "יוצאים מהבית" בהצלחה חמודה!

למעלה