שלום

m i r u s h i

New member
שלום../images/Emo13.gif../images/Emo108.gif

תכירו את שוּשוּ
זכר,בן 6 וחצי :] לפני שבוע בערך הוא גירד את הראש עם הרגל האחורית ושרט את עצמו מעט ליד האוזן הימנית. משהו קטנטן,לא קריטי. שמתי לו טיפת יוד כדי לחטא [מוזר,אבל כן.
] ,תוך פחות מיממה הפצע נסגר והתייבש. עד כאן הכל טוב ויפה. אבל החתלתול המשוגע הזה כל הזמן מתגרד שם והפצע נפתח שוב ושוב. [ויש לו שם כבר קרחת פיצית.] איך לעזאזל אני גורמת לו לעזוב את הפצע? [לא הגיוני,אני יודעת. אבל מסכנצ'יק. >:] שבוע נפלא

מה שאת מתארת יכול לנבוע משתי סיבות

1. או שהוא באמת משוגע ומגרד לעצמו פצע סתמי בלי להתחשב ברגשות שלך. 2. מה שיותר סביר - הגרוד הראשון שגרם לפציעה לא נפסק לכן הוא ממשיך לגרד שם ולא נותן למקום להחלים אלא אפילו פוצע את עצמו יותר. זה מאד נפוץ, וזה אומר שהוא צריך לפגוש וטרינר. הוטרינר, מצדו, צריך לעשות מספר דברים: א. לבדוק את החתול ולראות מה מתאים לגרום לבעיה זו. ב. לטפל בגורם הבעיה הראשוני - בהתאם לממצאי הבדיקה. ג. לטפל נגד הגרוד - עד שהטיפול נגד הגורם הראשוני יפעל חשוב למנוע את הגרוד ואת זה עושים עם תרופות מרגיעות (במשחה או בכדורים - יש כל מיני אופציות). (אני מקוה שאלה תראה את ההודעה הזאת - זה בשבילה) ד. אם יש צורך, אפשר לשים לו צוארון נגד גרוד (זה לא במקום הטיפול - זה אם יש צורך בנוסף לזה.)

m i r u s h i

New member
קודם כל,תודה רבה על התשובה:)../images/Emo108.gif

הייתי שולחת אותו לוטרינר מוקדם יותר אם הייתה לי האפשרות.. אבל המשוגע [בזה אין ספק. הוא באמת משוגע.] פוחד בדיוק כמוני מרופאים. לפני שלקחנו אותו לסירוס,אבא שלי ניסה להכניס אותו לכלוב והחתול פשוט התפרע ותקף את הרגל של אבי באכזריות. היינו צריכים לקבוע מועד אחר לסירוס ולסמם אותו עם כדור שהוטרנירית הביאה בשביל להכניס אותו לכלוב.. אולי נחזור על זה עוד פעם.. ושוב,תודה על התשובה

for no one

New member
שזה אחלה רעיון אבל

כמו שכתב ד``ר ארז הבעיה המקורית שגרמה לגרד עדיין קיימת וצריך לטפל בה. חוצמיזה זה לא פייר להשאיר את החתול עם הגרד ולא לאפשר לא להתגרד

paziti1

New member
כשהחתול שלי התגרד כך...

ופצע עצמו ליד האוזן, הסתבר כי משהו הפריע לו בתוך האוזן= קרדיות! ובגלל שהוא לא יכול לגרד מבפנים הוא חזר ופצע עצמו באותו מקום. הטיפול היה שתי זריקות (לא זוכרת את הפרש הזמנים בינהן) שעזרו להפטר מהקרדיות. מומלץ בכל מקרה שוטרינר יראה, כמו שכבר אמרו לך.

paziti1

New member
התבלבלתי ../images/Emo13.gif

התכוונתי לאקריות אוזניים (ולא קרדיות...)

למעלה