שלום
(+שאלה)

שלום ../images/Emo13.gif (+שאלה)

קוראים לי נטע, אני בת 17 ואפשר לומר שאני חדשה בפורום (עד עכשיו הייתי קוראת פסיבית) אני רוקדת בלט קלאסי 4 שנים, מודרני 3 שנים ו-9 שנים ג'אז און אנד אוף. שאלתי היא כזאת- באמצע כיתה י' (עכשיו אני בי"ב) התחלתי לעלות על פוינט. בי"א פרשתי מהקלאסי לשנה ועכשיו חזרתי. לצערי, שיעורי הפוינט הפסיקו. למרות זאת, אני לא רוצה לזרוק את נעלי הפוינט לעזאזל אלא לתרגל קצת בבית. למישהו יש תרגילים בסיסיים להציע לי? (אני בקושי זוכרת את התרגילים מהשיעור ולרוב אני מוצאת את עצמי פשוט עושה פלייה רלווה במשך המון זמן) תודה!

dancer14

New member
אני מבקש ממך אל תעשי../images/Emo140.gif

זה מאודד מאודד מסוכן אם שנה שלמה לא רקדת ידידה שלי טליה לא רקדה בערך 10 חודשים בלי הנעליים ותירגלה בבית בלי שום פיקוח ומה שנוצר זה שהיא עשתה תרגילים בלא ידיעה אם היא עושה אותם נכון ועכשיו יש לה בעיות בגב ובפדיום ויכול להיות שהיא תצטרך לעשות ניתוח ברגל ימין שלה פליז פליזסז אל תעשי את זה לעצמך! חבל

אני כבר פחות או יותר בכושר

אחרי חודשיים של אימונים. חוצמזה, אני רוצה להתחיל מהתחלה עם תרגילים ממש בסיסיים, אני לא מצפה לעשות דאבל פירואט.

צודקת בהחלט! :]

בנוסף את יכולה להחליק על הרצפה!! :] קיצר לא כדאי...אוי סילי מי מפתאום כדאי, אסור!! עדיף לומר חבל על הנעלים מאשר שתיהי חלילה וחס נכה... חוצמזה שאת יכולה ללכת לשיעורים נוספים שבהם יש שיעורי פויינט מה שלא יהיה אל תעשי את זה

הנה כמה טיפים-בלי אחריות

בעצם קחי אחד-אבל רק אחד: אשפה-זה תרגיל מצויין לאימון טכניקת עלייה. מעמידה ראשונה לראשונה,משניה לשניה,מחמישית לחמישית,אח"כ מחמישית לשניה בהחלפה וכו'... תזכרי שאת צריכה לפתוח את שתי הרגליים באותה השניה,ולנסות לעשות בלאנס ברלווה ורק ברגע האחרון לסגור-זה נורא מחזק. יש עוד תרגיל מצויין: תעמדי בעמידה ראשונה ותעליה פשוט לרלווה,אבל אל תעלי בבום לרלווה,תנסי לחלק את כף הרגל ולעלות בשלבים-קודם העקב,אח"כ הקשת,אח"כ רלווה,אח"כ קצות האצבעות...ואת הירידה גם תעשי בשלבים,יענו הפוך,קודם אצבעות אח"כ רלווה,אח"כ קשת ,אח"כ עקב. אני מניחה וכמעט בטוחה שהקרסול שלך לא חזק מספיק לכן לא מומלץ לעשות תרגילים שהם one-to-one...יענו בלי כל מני רלווה על רגל אחת או חלילה קפיצות,אפילו לא קטנות. אל תעשי נסיונות של פירואטים.

amitush26

New member
../images/Emo187.gif../images/Emo45.gif

ראסמי.. פשוט צריך לדעת מה הגבול של לעשות תרגילים על פוינט בלי מורה.

י ר ד נ י

New member
עדיין,

היא לא מומחית והיא לא למדה בשום מקום וגם אם היא תרגיש שהכל בסדר ובכלל לא כואב לה יכול להיות שהיא מזיקה לעצמה. אף אחד פה לא מומחה להגיד לך מה את צריכה לעשות. תתיעצי עם המורה שלך-רק היא יודעת מה טוב לך ואיך הגוף שלך עלול להגיב לתרגול פרטי בבית.

dancer14

New member
../images/Emo140.gifהיא היתכוונה לזה ש...

נעלי פוינט יכולות להחליק בצורה מאוד רגישה... ונילה אחת יכולה לגרות משהו בפרט על ריצפת בטון!!!

רקדנית1

New member
נצל"ש

בסטודיו שאני רוקדת בו יש ריצפת פרקט מאוד חלקה... כשאני עולה אל נעלי פוינט נגיד בפוזיציה ראשונה לאט לאט הרגליים מחליקות ומגיעות למצב של עמידה שניה. אני לא יודעת מה לעשות. אניוכל שאר הבנות בחוג שלי לא יודעות מה לעשות על מנת למנוע את ההחלקה. אם מישהו מכם ניתקל בבעיה זו ויודע איך אפשר לפתור אותה אני אשמח אם הוא יעזור
בתודה מראש: רקדנית1.

norco22

New member
אני אנסה לענות

יכול להיות שהבעיה היא בחומר שאיתו שוטפים את הרצפה, או שהפרקט חדש ולכן הוא מתנהג ככה [חלק]. זה מזכיר לי איזה הופעה שהייתה ללהקה שאני בה בברשוב [עיר ברומניה] זו הייתה חרא במה ומחליקה ברמות מטורפות !! עד כדי כך שפחדנו לרקוד עליה ממש. אז שטפנו את הבמה במים עם קולה וכשהקולה התייבשה בשמש הרצפה נהייתה ממש דביקה וככה רקדנו.

בלאט

בכלליות,צריך לשטוף את העולם באלכוהול . לא לסמוך עלי,אבל אני כמעט בטוחה שזה מה שעושים,תבררו. יש שרף גרגרים שמוחצ'ים עם השפיץ של הנעל וזה מצויין אפשר גם להרטיב קצת את הסוליה

רקדנית1

New member
את יודעת אולי איפה אפשר

לקנות את שרף הגרגירים הזה? זה נראה לי יהיה הפיתרון היחיד ממה שהצעתם כי לשטוף את האולם בקולה או באלכוהול בחיים לא ירשו לנו(אנחנו רוקדות באולמות של היכל התרבות). ותודה לכל העונים

leiny85

New member
קוראים לו RESIN באנגלית...

ואין לי מושג איפה קונים... אצלנו תמיד הייתה שקית גדולה בארון בחדר של מנהלת הסטודיו/רכזת המגמה... כל פעם לוקחים איזה כמה אבנים, שמים בתוך ארגז עץ/קרטון (פחות מומלץ) - מפוררים (דורכים כמה פעמים) ולא מחליקים לפחות בכמה דקות הקרובות... הייתי מכורה לחומר הזה... הרצפות אצלנו היו פרקט ח-ל-ק כ"כ... (הייתי מבקרת בארגז הזה בערך בין כל תרגיל באמצע)

שרף

בכל חנות עשה זאת בעצמך... הום סנטר או אייס... זה שרף מוקשה... זה מגיע בחבילות ענקיות וצריך פשוט לשבור מזה חתיחות... מומלץ ביותר לשמור במקום סגור הרמטית למה זה מלכלך ברמות מטורפות וזה דביק!

למעלה