שלום
+שאלה...

Padme Amidala

New member
שלום ../images/Emo13.gif +שאלה...

היי לכולם.
אני התחלתי לקרוא את "פרחים בעליית הגג", ועשיתי כאן חיפוש קצר וקראתי את הדיון שלכם על כל סדרת הספרים, ויש משהו שלא ברור לי. כשדיברתי עם אחותי על הסדרה, היא אמרה לי שיש 5 ספרים בסדרה- פרחים בעליית הגג, 3 המשכים, וסיפורה של הסבתא, שזה הכי קיצוני בסדרה (אני רק בתחילת הראשון כמו שהזכרתי, אז לא רציתי לקלקל לעצמי יותר מידי). בכל מקרה, בדיון שלכם על הספר הזכרתם קרוב ל-20 ספרים מאותה הסדרה! אז מישהו יודע כמה ספרים בדיוק יש בסדרה הזאת? תודה מראש.
ועוד דבר קטן- אם עוד לא קראתם, תקראו את "מעשים של אמונה" של אריק סגל. ספר פשוט מהמם.

אז ככה

אכן חמישה ספרים בסדרה: לפי סדר כרונולוגי: 1. גן הצללים (זה הסיפור של הסבתא. ממליצה לקרוא אותו אחרי פרחים בעליית הגג, כי הוא רלוונטי לספר פרחים הצמיחו קוצים) 2. פרחים בעליית הגג 3. עלי כותרת עפים ברוח 4. פרחים הצמיחו קוצים 5. פרחים נבלו קמלו כל שאר הספרים שהוזכרו הם מסדרות אחרות, אבל הם מאד מאד דומים לספרי פרחים בעליית הגג. אני לא אגיד לך מה כל כך דומה בהם כדי לא לקלקל לך את החווייה של קריאת סדרת פרחים בעליית הגג, אבל אחרי שתסיימי אותם, אני מוכנה להגיד לך.

Padme Amidala

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

אבל גן הצללים לא יצא אחרי 4 הספרים על הילדים? שמעתי גם שכדאי לקרוא אותו אחריהם, כי אז זה באמת מקבל עוד תפניות מפתיעות...

אולי באמת עדיף לשמור אותו לסוף.

אני קראתי אותו אחרי הארבעה, וכן, לדעתי הוא יצא אחריהם.

Arana

Well-known member
מנהל
גם לידיעתי "צללים" יצא אחרון

ואני מסכימה שעדיף לקרוא אותו בסוף, לאחר כל הארבעה (למרות שכרונולוגית הוא ממוקם ראשון), מכיוון שיש בו פרט מהותי שיכול לקלקל קצת את "פרחים בעליית הגג". כמו כן, לדעתי אחרי שקוראים את כל הסדרה ואיך שהילדים הושפעו מהתנהגותה של הסבתא לאורך כל חייהם, "צללים" מאפשר לראות את כל הסדרה באור שונה לאחר שקוראים את סיפורה.

למעלה