שלום!

Inner Smile1

New member
שלום!

נעים מאוד לכולן, קוראים לי דנה ובחמישי האחרון קיבלתי הצעת נישואים בזמן חופשה בצפון..
היה מרגש ומהמם, הייתי באופוריה כל הסופ"ש... בהיי ממש.
ואז.... חזרנו הביתה ולמציאות.. התחילו השאלות והלחץ... מתי החתונה? איפה? כדאי שתזדרזו...

אימאל'ה!

מאיפה מתחילים?
הוא מהמרכז, אני מהדרום... גרים יחד בבאר שבע. אני רוצה חתונה קטנה, הוא לא ממש...הדבר היחידי שאנחנו בערך מסכימים עליו הוא התאריך.. כנראה באוקטובר.

מה עושים? מה השלבים? האם זה נכון לסגור אולם, צלם ודי ג'יי עכשיו ורק ביוני להמשיך להתעסק עם השאר?

העיקר שיהיה במזל טוב :)
תודה!

פרילי 86

New member
משקיעים זמן להחליט מה רוצים

הי.
מזל טוב!

במקומכם, אני הייתי לוקחת את הזמן ומשקיעה עוד מחשבה מה בדיוק אתם רוצים.
זה בדיוק מה שאנחנו עושים (גם לא אמרנו לאף אחד במשך איזה חודשיים, עד שהיינו מוכנים נפשית), ואז העמדנו חזית מאוד ברורה מול המשפחה (וגם מול עצמנו מידיי פעם- לא, אני לא חייבת פנסים קטנים בצורת ורדים...).
גם אצלי יש עוד זמן, מתחתנים בספטמבר, אבל כרגע לפחות זה נראה שכל העסק הולך בדיוק לכיוון עליו החלטנו בהתחלה, מקסימום 20 אורחים יותר מהרעיון המקורי, ואולי 10 אלף ש"ח יותר ממה שחשבתי לפני שבאמת צללתי למחירים בעולם הזה (ברור שחייבים גם להישאר עם איזה מידה של גמישות).
ממה שאני קוראת כאן על כלות אחרות, אם לא תעשו את זה, יש סיכוי יותר ממוצלח שבאוקטובר את תמצאי את עצמך בשמלה שאמא שלך חלמה עליה, כל החברים של אבא שלו מהעבודה, באולם כשאת בכלל רצית גן, עם צלם וידאו ב9 אלף ש"ח, כשאולי את בכלל היית מעדיפה לשים 9 אלף בפרחים או בירח דבש...
בקיצור, זה עולם מלא באפשרויות, וכולם דוחפים לאנשהו- אז תדעו לאן אתם רוצים לדחוף :)

ואחרי כל זה- שוב מזל טוב :)

ronitvas

New member
יופי של תשובה

חשוב מאוד מאוד לעשות תיאום ציפיות אחד עם השני!
זה ימנע הרבה ויכוחים בעתיד
וכמובן לעמוד איתנים מאחורי ההחלטות ואם משנים (וזה בסדר לשנות. במהלך הארגונים והתכנונים דברים משתנים והפרספקטיבה משתנה) - הכל ביחד!!!

m a y a n a

New member
תיאום ציפיות - מה חשוב להחליט לפני שמספרים

למשפחות?

אשמח לפירוט :)

pipidi

New member
כמה נקודות

סכמו בינכם על מה אתם תהיו מוכנים להתפשר ועל מה לך, עד איפה בעצם תתנו למשפחות ובכלל למתוח את הגבולות שלכם.

כדאי מאד להחליט מראש על גודל האירוע - האם הוא יהיה קטן במיוחד למשל עד 100 איש או שאתם מוכנים לאפשר להורים להזמין את כל מי שלא נעים להם ממנו.

גבולות גזרה: איפה המקום ואיזה סוג מקום זה יהיה, גן? אולם+גן? אולם? טבע?

האם יש ביג נו נו מבחינתכם - להקה/ריקודים/בשר/ברכות וסרטונים מביכים מהמשפחה? או שאתם זורמים עם הכל?

תשלום: מי יממן את האירוע? תקציב מוערך? מימון הורים- חצי-חצי - או מתנה עם סכום הידוע לכל אחד מכם בלי שההורים של הצד השני יודעים.

מוזיקה: פחות קריטי בשלב הזה, אך רב הזוגות גם יודעים פחות או יותר מה ירצו או מוכנים יהיו לשים למען המשפחות.

נראה לי שזהו פחות או יותר... מבחינת הדברים החשובים.

פרילי 86

New member
מוסיפה

אחת הנקודות שלנו הייתה הכי חשובה- הטקס.
איזה מין טקס אתם רוצים? אולי זה ברור- טקס אורתודוקסי, אולי זה לא הכי ברור- קונסרבטיבי, רפורמי, אזרחי...
אני לדוגמה פשוט לא מוכנה שמישהו יקנה אותי, ולכן אנחנו מתכננים טקס רפורמי. באופן כללי, אנחנו גם לא מאמינים באלוהים אלא רואים ביהדות תרבות ומסורת, וברור שלא סתם גדלנו כך, אז זה התקבל מצויין בקרב המשפחות.
כמו שאמרו לפני- שבו ותחשבו- מה חשוב לכם? ועל מה אפשר להתפשר.
מזל טוב :)

Lia78

New member
ועוד ממש קצת

תקציב - בהמשך לנושא התשלום. חשוב לעשות קצת סקר שוק, לראות מה המחירים המקובלים ולהגיע לתקציב שנראה בעיניכם הגיוני לחתונה. (הדגש הוא על בעיניכם
)

תאריך - מה פחות או יותר (או בדיוק) הזמן שאתם רוצים להתחתן בו. ואם יש יום מועדף (אני למשל רציתי שישי בצהריים ואי אפשר היה להזיז אותי מזה, לעומת זאת רצינו להתחתן במאי ונתחתן במרץ)

כשרות - של האוכל ושל האולם

אני חושבת שחשוב גם לבדוק מה הדברים היותר חשובים לכם בחתונה.
יש מי שהאוכל הוא במקום הראשון ויש מי שמוותר מראש ומסמן את המוזיקה ולהפך. איפה יותר חשוב לכם להשקיע משאבים ואיפה פחות
אפילו לרשום את הכל ולהזכר בזה כשנכנסים לסחרור של ההכנות כשכל אחד שתפגשו יביע את דעתו...

למעלה