שלום! htc tytn לעומת N95

tikva13

New member
שלום! htc tytn לעומת N95

התכוונתי לקנות השבוע את ה-htc tytn, אבל אני מתלבט, סוף חודש אמור לצאת N-95 אז משהו יודע מה עדיף? האם אפשר לעשות השוואה בניהם? (לא להתיחס ל -GPS כי כבר יש לי את המקלט בלוטוס) אודה לכם אם תוכלו לעזור לי לבחור את המכשיר הנכון

zetatron

New member
זה כמו להשוות בין סירה לאוטו

הנוקיה הוא מכשיר טלפון. הוא אמנן מהמשוכללים שיש בתחומו וכמיטב המסורת של נוקיה - האיכות שלו תהיה מעולה. הTYTN הוא מחשב כף יד משולב טלפון. מה שאומר שהוא יותר גדול, בעל הרבה יותר אפשרויות, פתוח להרבה יותר תוכנות צד שלישי. אבל מצד שני - אני לא מכיר מישהו שמסתובב עם הTYTN בכיס באותה קלות כמו טלפון רגיל... אז כך או כך, חזרנו לנקודת המוצא - הכל שאלה של הצרכים שלך.

amitp

New member
לא מסכים

הנוקיה הוא מחשב כף יד בדיוק כמו הtytn, הוא פשוט מריץ מערכת הפעלה שונה (symbian). למערכות ההפעלה הללו אוסף תוכנות שונה, אולם אני לא מכיר משהו שלא ניתן ליישם על הנוקיה וניתן על הטייטן או להפך, למרות שיש דברים שחלק עושים יותר טוב (אופציות הגלישה ברשת בסימביאן טובה משמעותית מזאת של הפוקט, תוכנת הניווט הסלולרית טובה משמעותית מiGO [למרות שניתנת להתקנה גם על tytn] ועוד). אחרי שגיליתי את הpapyrus לסימביאן אני לא חושב שיש משהו שלא ניתן לביצוע עם סימביאן. לTytn יש מסך מגע, שזה יתרון כPDA אולם חסרון כטלפון (הוא גם גדול יותר). הנוקיה קטן יותר והוא smartphone (בלי מסך מגע). האופיס המובנה איתו מסורס לעומת זה של הטייטן אולם ניתן להרחבה (או החלפה...), הוא כולל GPS, מצלמה טובה בהרבה מזו של הטייטן וטוב משמעותית בתור טלפון. אישית - אני ממתין לסדרת הultimate של Imate או לנוקיה n82, אם אכן יגיע. לגבי של tikva - זה אכן תלוי בצרכים. מכיוון שיש קצת פחות תוכנות לסימביאן רצוי לדעת מהם הצרכים לפני שמחליטים.

AYELET1

New member
אני דווקא כן מסכימה עם זטא

חוסר מסך המגע vut הבדל מהותי. ולא דיברתם על המקלדת של הטייטן - qwerty בעוד שזו של הנוקיה היא מקלדת טלפונים טיפוסית

zetatron

New member
אחד ההבדלים בתור התחלה הוא כמות התוכנות

ולא פחות חשוב - סביבת הפיתוח. כנס לכל חנות גאג'טים בארץ ותראה כמה תוכנות הם מחזיקים לפוקט PC וכמה לסימביאן. אני לא מזלזל באיכות של נוקיה ובתור טלפון נטו, הוא ללא ספק יותר טוב ויותר יציב. אבל למי שמחפש יותר מSEND ו-END, הWINDOWS MOBILE מציע יותר.

tikva13

New member
תודה חברה! עזרתם. עוד שאלה אחד

בוקר טוב! עזרתם לי. החלטתי בסוף ללכת על טייטן כי לדעתי אתרונון עולים על חסרונות: יש לא מסך מגע, מקלדת, מערכת הפעלה וינדואוס מוביל 5, מה שלדעתי מאפשר יותר תוכנות התקנה אחרות, אני חושב שגם בתור נגן מוזיקה ווידאו הוא לא רע בכלל. נכון שלנוקיה יש מצלצה טובה מאוד אבל זה עדין לא תחליף למצלמות רגילות, אם הולכים לארוע או משהו כזה עדין צריך לקחת מצלמה רגילה(כלומר מצלמה דיגיטלית), לגבי עובי ההבדל כולו מילימטר אחד: 113X58X22 לטייטן ו-99x 53 x 21 לנוקיה. נכון שנוקיה קומפקטית יותר אבל לא הבדל משמעותי והכי חשוב, אני שולח יותר הודעות מאשר מדבר (אני כבד שמיעה) לדעתי מסך מגע ומקלדת אמורים לעשות את זה הרבה יותר קל עכשיו כמה שאלות השאלות: מה הכוונה חיסרון כטלפון? הוא לא מתפקד כטלפון כמו שרציך? עושה ביעות? איך אני שולך הודעות SMS , בתור פלאפון רגיל או דרך אינטרנט? (תסלחו לי על הבורות, פשוט אף פעם לא התעסקתי עם מכשיר כזה) האם זה משנה איפה אני קונה? בחנות רגילה או ברשת אורנג'? האם בעתיד הקרוב אמור לצאת מכשיר יותר טוב מטייטן ששווה לחכות? שוב פעם, אני מודה לכם מראש!

2cookie

New member
היתרון של WM5 על סימביאן מבחינת מבחר

התוכנות הוא ברור. בעוד שסימביאן משנה כל הזמן רזולוציות, מעבדים וגירסאות, WM נשארת צמודה למפרט אחיד ולכן גם תוכנות שפותחו ב-2000 יעבדו על מכשירים מ-2007, ולהיפך, מכשירים משנת 2000 יכולים להריץ לא מעט תוכנות חדשות. לגבי המצלמה, אתה לא מבין עד כמה זו שבנוקיה טובה. היא כל כך טובה שהיא מצמצמת משמעותית את הצורך במצלמה רגילה. למרות זאת, אני לא חושב שכדאי להתפשר על מערכת ההפעלה, מסך המגע והמקלדת בשביל המצלמה. הנוקיה גם לא קטן בהרבה כמו שאומרים כאן. למעשה הוא כבד מאד ומזכיר את ה-TYTN במימדים. כטלפון ה-TYTN מצוין, אין איתו שום בעיה. אתה שולח SMS דרך תוכנת ההודעות, אין שום קשר לאינטרנט. משנה איפה אתה קונה מבחינת המחיר והאחריות: בחנות לא תקבל אחריות טובה כמו שתקבל מאורנג', ומצד שני המכשיר יהיה זול יותר. בעתיד הקרוב אמור לצאת הקייזר שהוא לא טוב בהרבה, בעיקר בגלל שכבר אפשר לשדרג את ה-TYTN ל-WM6. הקייזר מציע מבנה חדשני יותר, אבל לא בהכרח שימושי יותר. הטושיבה G900 הוא מכשיר חדשני באמת, עם מימדים שמזכירים את הטייטן אבל מצלמה טובה יותר (3 מגהפיקסל), מסך טוב פי כמה (800*480 פיקסלים לעומת 320*240) וקורא טביעות אצבע. אני לא יודע עד כמה כדאי לחכות לו, כי לא ברור מתי יושק במערב וכמה יעלה.

2cookie

New member
אולי הנביגייטור טובה יותר מ-iGo

אבל היא גם יקרה הרבה יותר, תוך חצי שנה של שימוש אתה מגיע לעלות של IGO חוקית משומשת. איך מסך מגע הוא חיסרון כטלפון? WM5 לא משאירה הרבה שימושים לסטיילוס גם ככה, אם לא רוצים להשתמש בו. האופיס המובנה ב-N95 לא שימושי לכתיבה כמו ב-TYTN, בגלל המגבלה של המקלדת ב-N95. מה גם שמקלדת חיצונית לא תתמוך בעברית בסימביאן. בתור טלפון, יש ל-N95 כמה יתרונות על ה-TYTN אבל יש גם חסרונות. הזיהוי הקולי בסימביאן מזעזע, ולמרות שהממשק של הטלפון טוב יותר, קשה להגיד שיש משהו שחסר ב-TYTN אולי חוץ מהקלטת שיחות, וגם את זה אפשר לפתור. חיסרון שנרשם לנוקיה הוא תוכנת ה-PC SUITE הבעייתית והמזעזעת, הרבה פחות יציבה וטובה מאקטיב סינק. לצערי נצטרך לחכות זמן רב למכשירי ה-ULTIMATE, יעברו חודשים עד שניתן יהיה לרכוש אותם.

AYELET1

New member
בערך. אין מקלדת חומרה ב-701 ויש לו בעיית

קישוריות BT (יש ניתוקים). זה מפריע כשאתה בטלפון עם אוזניית BT לגבי המקלדת, לטעמי יותר נח לכתוב במקלדת וירטואלית ע"ג מסך מגע מאשר במקלדת טלפונים מעצבנת (שם יש 10 מקשים חלהכלל ביחד)

2cookie

New member
לא, רחוק מזה

ה-A701 הוא לא מכשיר דור שלישי, ולכן הגלישה בו איטית. בנוסף יש לו מצלמה גרועה מאד (המצלמות ב-JASJAM וב-N95 טובות הרבה יותר) ומסך חיוור, והחוסר במקלדת משמעותי מדי (אני עדיין מעדיף מקלדת נומרית עם T9 על גבי מקלדת וירטואלית ומסך מגע). אם אתה רוצה מכשיר שדומה ל-A701 ועדיין מנצח את ה-N95, כדאי לחכות ל-ETEN X800 שמזכיר את מימדי ה-N95, ולמרות שאין לו מקלדת הוא מצויד במסך VGA, דור שלישי ו-GPS מובנה.

גיל2002

New member
ההתלבטות שלי היא

בממיו יש מענה ל GPS מצויין ויש לי את התוכנות ניוט כבר. הבעיה המרכבית שלו מבחינתי היא התקלה עם חיבור אוזניות והשניה היא שהמצלמה שלו ממש על הפנים. מעבר לN95 יחיב אותי ברכישת תוכנות ניוט חדשות

2cookie

New member
ל-N95 מקבלים תוכנה בחינם

הבעיה היא שיש תשלום חודשי של 40 שקל או משהו כזה. לגבי המיו, אין הבדל בין הניווט איתו לבין הניווט עם JASJAM לכן אני לא מבין למה אתה נעול דווקא על ה-A701.

גיל2002

New member
לי כיום יש כבר מיו 701

ולכן ההתלבטות היא האם לעבור ל N95. המגבלה היחידה מבחינתי היא תוכנות הניוט שכיום לא קימות בארץ לנוקיה (שהמפות במכשיר) ובנוסף הצורך לרכוש מחדש את התוכנות.

2cookie

New member
לדעתי- לא לעבור

אני חושב שתתגעגע למסך המגע. כשעוברים למכשיר בלי מסך מגע יש תחושה שהוא מסורבל ושהשימוש בו הרבה פחות נוח, מהסיבה הפשוטה שאולי אתה רואה משהו על המסך אבל לוקח לך לא מעט לחיצות להגיע אליו. מעבר לזה, המכשירים שמחכים מעבר לפינה מעניינים מאד (Ultimate, טושיבה G900 ו-ETEN X800)

amitp

New member
קוקי...

מכיוון שאנחנו גולשים מן הנושא של פותח השרשור המקורי אולי כדאי שנמשיך בשרשור נפרד. ובכל זאת מעניין אותי איך היתה הבגרות במתמטיקה
: 1. חצי שנה של שימוש בנביגייטור כפול 20 ש"ח לחודש = 120 ש"ח. בפעם האחרונה שבדקתי תוכנות iGO משומשות נמכרו בסביבות ה700 ש"ח (הרי לתוכנה אין בלאי) שזה בערך 3 שנות שימוש, בלי להחשיב עדכוני מפות שהם בתשלום בiGO וחינם מן הסתם בנביגייטור. חוץ מזה עוד מעט אמורה לצאת גרסת iGO לסימביאן. TOMTOM ושות' כבר יש. 2. מסך מגע הוא חיסרון כטלפון משום ש: א- אני צריך לדאוג מפני שריטות כשאני זורק אותו לכיס, ב- בכל המשולבים עם מסך מגע שראיתי עד כה (כולל אלה בעלי המקלדת) החיוג היה הרבה יותר מציק מאשר בסמרטפונים משום הדגש על מסך המגע. 3. האופיס בTytn שימושי לכתיבה? זו פעם ראשונה שאני שומע על זה... (ניתן זה משהו אחד, שימושי?). ולמה אתה מניח שמקלדת חיצונית לא תתמוך בעברית? 4. הזיהוי הקולי? לTytn יש זיהוי קולי מובנה? לא זכור לי (אבל אולי אני טועה)- למיטב זכרוני אתה צריך להתקין תוכנה בשביל זה... גם לסימביאן יש כמה תוכנות צד שלישי שמאפשרות זיהוי קולי טוב ויעיל... 5. "חיסרון שנרשם לנוקיה הוא תוכנת ה-PC SUITE הבעייתית והמזעזעת, הרבה פחות יציבה וטובה מאקטיב סינק" - תגיד, אתה השתמשת פעם במכשיר סימביאני? משום שהPC SUITE הוא היתרון כמעט הכי גדול שלהם... כל כך הרבה יותר טובה מהדרעק הזה שנקרא AS... סינכרון דרך BT, שלקח לי בAS בערך רבע שעה להגדיר (כPOWER USER) הוגדר תוך חצי דקה בשימוש הראשון שלי בחיים בPS, לדוגמא. ללא בעיות עם העברית שחצי מהפורום נתקל בהן ושאר מרעין בישין. בקיצור - זה פשוט עובד... ורצוי להזכיר גם את העובדה כי בניגוד לפוקט בכלל אין צורך בPS על מנת להתקין תוכנות או לסנכרן - העתק את קובץ הSIS למכשיר, הפעל אותו והתוכנה תתקין את עצמה, כך שאני מתקין היום את כל התוכנות ישר מהWEB, מה שאי אפשר לעשות עם הפוקט, ומסנכרן דרך הEXCHANGE וה-PUSH MAIL. לגבי מבחר התוכנות לסימביאן - מה אפשר לעשות בפוקט ואי אפשר בסימביאן? למעט דבר אחד, שהוא באמת מטופש - אין דבר כזה PLUG INs למסך הTODAY במכשירי סימביאן. למה? ככה...

amitp

New member
הבהרה - גם בפוקט ניתן לסנכרן דרך הרשת אולם לא

ניתן בחלק גדול מן המקרים להתקין כך תוכנות (למעט הבודדות שמגיעות כקבצי CAB).

2cookie

New member
הבגרות ביום שלישי

1. גם אני וגם אתה טועים מסתבר. הייתי בטוח שהנביגייטור עולה 39 בחודש, אולי זה ככה במירס או בפלאפון. בכל מקרה, iGo משומשת ניתן להשיג ב-300 שקל בערך. על iGo לסימביאן יש הרבה דיבורים ומעט מאד קורה, וחוץ מזה אף אחד לא אמר שהמפות יבואו על כרטיס ולא יהיה תשלום חודשי גם שם. תצוגת תלת מימד הנביגייטור לא נותנת, וזמני ההמתנה שלה גם עם רשת ה-EVDO ארוכים מדי לטעמי (טעינת מפות, חישוב המסלול וכו') 2. אם אתה חושש משריטות תדביק מגן מסך. בכל מכשירי ה-PPC PHONE EDITION ניתן להתקין קובץ CAB קטן שהעלתי כבר לפורום, שגורם לכך שבלחיצה על מקשי הספרות הוירטואליים בחיוג תקבל פידבק בצורת רטט. נוח מאד ונוח ממש כמו חיוג עם מקלדת אמיתית. 3. כי אין. ניסית פעם לחבר מקלדת חיצונית למכשיר סימביאן? שלא נדבר על מכשירי סימביאן שהמקלדת הפנימית שלהם לא נתמכת (כל מכשירי UIQ). 4. כן ויש אפילו כפתור מיוחד. אם התוכנה המובנית לא טובה בעיניך, אפשר להחליף אותה בזו של מייקרוסופט וקיימות לפחות עוד שתיים שמוכרות לי. לגבי התוכנות בסימביאן, השאלה היא אם הן מאפשרות הקלטת תוויות במקום להתחכם ולדרוש מבטא אנגלי. 5. N73, אני מקבל הרבה טלפונים מחברים בגלל בעיות עם התוכנה הזו. ולא, אף פעם לא היתה לי בעיה עם העברית ב-AS, ואצלי זה "פשוט עובד". מבחינתי העברת קבצי ה-SIS ושיטוט בתפריטי הסימביאן (האיטיים) כדי להתקין תוכנה הם תהליך די מציק. למה להתאמץ כשתוכנת הסנכרון יכולה לעשות הכל בעצמה? למה לגשת לאתר אינטרנט עם דפדפן נייד, מסך קטן שאיננו מסך מגע ומקלדת נומרית וכל זה כדי להתקין תוכנה? יש לך כל כך הרבה זמן מיותר? אני יכול להתקין תוכנות לפוקט ישירות מהאינטרנט כי לא מעט מהן (למעשה רוב התוכנות שאני מתקין אחרי HR) מגיעות עם קובץ CAB, אבל אני עושה את זה רק לעיתים נדירות. על מה אפשר ואי אפשר לעשות אני לא מתווכח. אין לי מכשיר סימביאן משלי ואני לא בקיא במבחר התוכנות לסימביאן. אבל כן חיפשתי מספר פעמים תוכנות למכשירים והסתבכתי, בעיקר בגלל שיש כל כך הרבה מכשירים ומעבדים ורזולוציות וחוסר תאימות בתוך הפלטפורמה עצמה. מבחינתי גם אם יש דבר שהפוקט וה-N73 לדוגמא עושים, הפוקט יעשה אותו טוב יותר עם מסך המגע שלו. בעיקר משחקים ותוכנות עריכת תמונה, אבל לא רק. לחכות לטעינת מפות (גם עם רשת ה-EVDO) זה לא כל כך נעים, ולא כל כך קל להביט במפה בנביגייטור כך שהניווט מבחינתי בפוקט עשוי להיות יעיל יותר גם אם הוא לא מחשב מסלולים טוב כמו בנביגייטור. אם אני עדיין רוצה אותה, אני יכול להשתמש בה. דוגמא אחת היא שהרבה יותר קל לי לנווט הביתה עם iGo- כשאני מקליד כתובת מדויקת, תוכנות הניווט לא יודעות איפה הכניסה לחניה. עם iGo אני פשוט מקיש על המסך ומתקן את זה.

tikva13

New member
האם משהו יודע...

האם משהו יודע שבעיקבות השקת המכשירים החדשים באורנג' בשבוע הבא המחירים של המכשירים אחרים כגון טייטן אמורים לרדת? האם שווה לחכות לעוד שבוע שבועים? מתי אמור לצאת מכשיר טריניטי? כמו שציינתי קודם החלטתי ללכת על טייטן בגלל המקלדת, בגלל הקושי שלי בשמיעה אני מעדיף משהו עם מקלדת כי זה אמור להקל בהרבה לשלוח את ההודעות אני שוב מודה לכל החברה על ההסברים מעניינים, אני רואה שיש פה הרבה חילוקי דעות. אני מניח שבסוף הכל ענין של טעם ותלוי גם בצרכים של כל המשתמש

למעלה