שלום! 3 שאלות....

שלום! 3 שאלות....

איך סופרים ביפנית עד 10? איך כותבים ביפנית?מימין לשמאל, מלמעלה למטה.? והאם אתם יכןלים לתת לי קישור למידע על המסטר מס אוימה היפני שהמציא את סגנון הקיוקושין בקארטה. תודה!

furrball

New member
תשובה

ביפנית כותבים משמאל לימין, או מלמעלה למטה בעמודות המסודרות מימין לשמאל. ביפנית יש הרבה דרכים לספור, תלוי מה אתה סופר (זה תחום שלם בדקדוק השפה), אבל הספירה הסידורית הפשוטה היא להלן (לחלק מהספרות יש יותר ממילה אחת) 一 二 三 四 五 六 七 八 九 十 ichi ni san yon/shi go roku shichi/nana hachi kyuu/ku juu כמעת כל שמות המספרים האלה באו מסינית יחד עם האותיות המייצגות אותן. ספירה סידורית יותר נדירה ביפנית מורכבת ממילים יפניות מקוריות: hitotsu futatsu mittsu yottsu itsutsu mu(t)tsu nanatsu ya(t)tsu kokonotsu too לגבי שאלה שלישית לא יודע. למה שלא תנסה בגוגל?

neko

New member
מס אויאמה... הוא היה הורג שוורים

באגרוף אחד כדי להוכיח כמה הקראטה שלו "חזק". בחור סימפטי

tzuru

New member
מדובר באגדה....

האגדה על מס אויאמה שתקף אותו שור שברח מגן חיות או מקרקס או מכלא או לא יודע מאיפה (משהוא כזה בכל אופן) והשור הזועם התנפל על קבוצת עוברי אורח תמימים ומס אויאמה זינק לפניהם ונתן לו אגרוף בין העיניים שגמר את הסיפור וכך הוא הציל עיירה שלמה משור חופשי ומסוכן... אני מקווה שלא שברתי לך מיטוס על מס אויאמה (ואם כן, לא נורא) בתכלס הוא היה אדם מאוד סימפטי... שבוע טוב צור

CountDust

New member
לא רוצה לשבור מיתוס אבל...

אמנם את הסיפור על השור שתקף ועל הצלת העיירה השלמה לא שמעתי - אבל סיפור ההאבקות עם השור הוא דווקא אמיתי

neko

New member
קראתי שמדובר יותר על אזור 100

שוורים. הוא הדגים את יכולותיו בהרבה מקומות שונים.

limmay

New member
סתם שאלה...

מאיפה אתם יודעים את כל זה. איפה לומדים?

limmay

New member
אופס שרשור לא נכון..^^; נהנודה

>< הייתי בטוחה שזה כאן><

limmay

New member
><...בעצם זה כן השרשור..^^' נהנודה

עובר עליי משו זה מה שבטוח...-_-' אז בכל מקרה.. מאיפה אתם יודעים יפנית!? גמני רוצה.

לגבי הכתיבה

אם אני לא טועה כזה בשורות אז זה משמאל לימין כמו אנגלית כשזה עמודות זה מימין לשמאל כמו עברית וערבית ובמאנגה זה מימין לשמאל כמונו

GnomeBubble

New member
כשסדר העמודות מימין לשמאל

ונראה לי שגם השאלה הזאת נענית ב-FAQ. וזה קצת מוזר כי זאת שאלה שרק ישראלים שואלים, ומצד שני היא מאוד במקום.

נכון, אני זוכרת איך הופתעתי

כשפתחתי ספר ביפנית והוא נפתח כמו בעברית... יש לי שאלה: מישהו יודע אם אפשר לכתוב בIME מלמעלה למטה, או שבמחשב זה רק משמאל לימין?

למעלה