שלום 1

הניסוח של השאלה לא ברור

הניסוח של השאלה לא ברור .
למה אתה משווה את הלימודים באיטליה? לישראל? לארה"ב ?להולנד? לצכיה? להונגריה? לקנדה?
האם אתה דובר איטלקית? האם באפשרותך הכלכלית והמקצועית ללמוד במקומות אחרים?
ההמלצה שלי היא ללמוד בישראל. הרמה גבוהה, העלות סבירה, לומדים את המחלות שקיימות בארץ ונשארים קרובים הביתה..
אבל לפני שמחליטים היכן ללמוד צריך להחליט האם ללמוד וטריניריה אבל זה כבר סיפור אחר.... האם שאלת את עצמך באמת למה אתה רוצה להיות וטרינר ?
עמיחי

תשובותיי

האופציה של איטליה התווספה לי בזמן האחרון משום שהבנתי שזה משתלם יותר מבחינה כלכלית ותנאי קבלה נמוכים יותר ,
הבנתי שיש מכינה שעוזרת לגבי השפה וההכנות ללימודים
מנגד גם קראתי שלמשל אם משווים איטליה וצ'כיה אז יוצר עדיף צ'כיה
אני חיילת משוחררת שתלויה ברוב שכר הלימודים במילגה

ההחלטה ללמוד וטרינריה נובעת מהאהבה הגדולה לבעלי חיים מאז שאני זוכרת את עצמי
רכיבה על סוסים מגיל קטן וכיום מאמנת רכיבה
כל חיי אני סובבת בעלי חיים ובכל פעם שאני זוכרת שנשאלתי מה אני רוצה להיות כשאהיה גדוהל זאת הייתה התשובה
אז האם וטרינריה ? בהחלט כן .
קיימת עוד בעיה שמבחינה אידיאולוגית אני לא מסכיהמ עם הרדמות בעלי חיים אבל אולי אני אבין שזה לטובה

איטליה והמלצה

לפני שאת נכנסת למסלול לא קל, לא משנה אם בארץ או בחו"ל, כדאי לנסות להכיר את המקצוע על המורכבות שבו.
לצערי מידי יום אנחנו עומדים בפני דילמות כלכליות ומוסריות לא פשוטות, ואין ספק שזה מכביד על שגרת העבודה. זה לא רק האם להרדים כלב או לא.
אני ממליץ לנסות לבלות קצת זמן במרפאה, אולי אפילו בכמה (יש הבדלי גישות בין רופאים), לנשום את הדברים ולראות אם זה אכן מה שאת רוצה.
שלא יהיה ספק - אני מרוצה מאוד, אבל התמונה היא אחרת ממה שדמיינתי כילד (לטוב ולרע, כמו כל דבר בחיים).

הלימודים באיטליה לא נחשבים קשים במיוחד. אני לא יודע מה הרמה, ואני מניח שיש הבדל בין אנשים ובין אוניברסיטאות. נתקלתי בכל הרמות של רופאים שלמדו שם.
צריך ללמוד איטלקית, אבל לא תהיי הראשונה לעשות זאת.
אם הבנתי נכון - מבנה הלימודים הוא כזה שאם אין לך משמעת עצמית גבוהה את בקלות יכולה להימרח ללימודים הנמשכים שנים רבות, כי המערכת מאפשרת את זה (אני מכיר כמה שמרחו את הלימודים על פני 10 שנים) אולי יש בזה גם יתרון, אבל אני רואה בכל בהחלט חיסרון.
בהצלחה בכל מקרה,
אסף

אני משיבה לשניכם ..

אז ככה ,
בנוגע לדילמה שהצגתי האם להרדים זה היה רק להדגיש שזה באמת מבין הדבירם שכרגע עומדים בפני בתור בעיה .
ברור לי שזה מקצוע לא פשוט, אגב אני לא חושבת כבר על פתיחת מרפאה משל עצמי יותר מרתקת אותי העבודה עם חיות גדולות יותר .. כמו למשל התמחות בסוסים, סוסי ספורט ובתחום שאני עוסקת בו .
כן ניסיתי למצוא מרפאות שיקבלו אותי אבל נתקלתי בזה שיש כבר בחורה שם ולא צריכים או שבכלל לא צריכים לפני ששאלו אותי אם אני סטודנטית אפילו .
אבל כן , זה רעיון מצוין לנסות אולי עוד להכנס יותר לתחום הזה בתור עזרה מהצד להבין יותר ולחוות יותר .
אז תודה רבה ד"ר אסף ירום עזרת לי מאוד !

ברור לי מאוד שעיקר העבודה היא עם האנשים , וזה דורש יחסי אנוש טובים
זה מקצוע מורכב אין מה לעשות זה עדיין רפואה
אבל מכל הלב אני יודעת שאני ארגיש פספוס אם אני לא יעשה את זה
בשבילי לפחות זה תחושת סיפוק עצומה
שכן אני מתכוונת לפתח את זה לכיוון קצת שונה מחיות בית

זה קצת נשמע כאילו אני מתגוננת אבל אני מבינה את זה שאתם מראים לי את הצדדים הפחות ורודים בעבודה הזאת זה פתח לי את העיניים לזויות שונות
ובאמת אני יקח את ההמלצות שלכם הלאה כי אין חכם כבעל נסיון כמובן ואולי אני בעצמי צריכה להתנסות ולהתערבב במקצוע קצת יותר
בכלל לא חפרת להפך חיכיתי לתגובה שלך ד"ר עמיחי מורשת , אני מודה לשניכם מאוד.
למרות שזה נראה שאתם מנסים לשכנע אותי לרדת מזה.. אבל אני מבינה את העניין שאתם שמים לי הכל על השולחן.
שיהיה ערב מהנה! :)

זוית אחרת

אני לא רוצה לדכא אותך אבל אני רוצה לתת לך זוית ראייה נוספת וקצת אחרת.

עיקר העבודה של הוטרינר היא עם בני אדם . ברור שמי שהולך לעסוק ברפואת חיות צריך לאהוב בע"ח. אבל החיות מגיעות רק בצמוד לבעליהן. מגיעים אלינו לטיפול עם בעלי חיים כל סוגי בני האדם . כדי להצליח לטפל בבעלי החיים חייבים לאהוב גם בני אדם באשר הם ולתקשר איתם היטב. אחרת אי אפשר לטפל בבעלי החיים שלהם.

מי שממש אוהב כסף לא הולך לעבוד דווקא בבנק.(אגב ....גם לא כוטרינר..)
מי שאוהב מחשבים לאו דוקא פותח חנות לתיקונם.
מי שאוהב בעלי חיים לא חייב להיות וטרינר. הוא יכול לעבוד בכל מקצוע שהוא יהיה טוב בו ובשעות הפנאי לגדל בעלי חיים כאוות נפשו.

אחרי כל החפירה הזאת אני מפנה אותך לתשובתו של אסף. תתנחלי במרפאה וטרינרית עמוסה (אחת או שתיים) כאסיסטנטית וכפקידת קבלה. תכירי ותתקשרי עם כל סוגי האנשים ותכירי את עקרונות המקצוע את הדילמות הבלתי אפשריות וגם את הסיפוק העצום ואז תחליטי אם זה הכיוון.
אני עדיין ממליץ על ישראל לצורך הלימוד עצמו. יש גם מסלול של עתודה אקדמאית שמאפשר ללמוד על חשבון הצבא.
בהצלחה!
עמיחי

למעלה