שלום...תכירו...

makeupket

New member
שלום...תכירו...

זה מושון
פרסי מעורב (לדעתי מעורב עם אנגורה) עין כחולה ועין ירוקה. אימצנו (יותר נכון קנינו) אותו לפני כחודש וחצי מחנות חיות בבת ים. בכלוב הוא היה יחד עם עוד חתולה בדיוק כמוהו - לבנה, עין כחולה ועין ירוקה. אבל קטנה ממנו בהרבה !! ממש פיצית. מושון היה נראה ענק לידה. המוכרים טענו שהיא אחותו ושהם בני שנה והם גדלו ביחד בבית של רוסים שחזרו למוסקווה או משהו ונאלצו להפרד מהם. המוכרים עשו מאמצים לשכנע אותנו לקנות אותם ביחד ועשו לנו "דיל". ניסיתי לשכנע את דודה שלי שתאמץ אותה כי כאב לי להשאיר אותה שם. לא הלך לי. מושון כבש את ליבו של בעלי והחלטנו לקחת אותו. קנינו גם כלוב ,אוכל וחול ועוד כמה דברים. אני טענתי שמושון לא נראה בן שנה לא במראה ולא התנהגות (וגם לא לפי השיניים). לקחתי אותו לבדיקה כללית אצל הויטרינרית שלנו והיא צחקה ואמרה שלהערכתה הוא בן 4 בערך.... זה לא שלא היינו מאמצים אותו,אבל למה לשקר ? לפני כשבוע וחצי דודה שלי מתקשרת אלי ומבשרת לי שהיא הייתה בחנות וקנתה את החתולה הלבנה (אחות של מושון) והיא ממש כבשה אותה. לדודה שלי נאמר שהיא בת שנה ו- 4 חודשים. דודה שלי לקחה את החתולה לבדיקה ומסתבר שהיא בכלל בת 6 + !! ושיש סיכוי שהיא האמא של מושון... כולי זעמתי על המוכרים השקרנים, מה גם שהחתולה הייתה במצב לא משהו בכלל. נפלה בבית מדהים לשמחתי ! זה הכל, אנחנו מאוהבים קשות במושון

YGIM

New member
מושון מדהים

וכל הכבוד לכם על שקניתם אותו. לדעתי זה אפילו סוג של אימוץ, כי הם כן נחשבים חתולים שנטשו אותם... לא יאומן איזה אנשים רעים יש בעולם. מה שעצוב לי זה שנאלצתם לשלם לאנשים שהם גם א. מעודדים סחר בבעלי חיים (ואני לא בטוחה שזה בכלל חוקי למכור חתולים בחנות חיות, אבל תקנו אותי אם אני טועה) ב. רמאים. פעם הבאה כשאתם שומעים מישהו שמעוניין לאמץ חתול, כדאי שתפנו אותו לעמותה או בתי אומנה - שם הסיכוים שישקרו לכם פחותים (לדעתי) והכסף שיבקשו מכם ילך לתרומה עבור חתולים אחרים ולא לכיסים של נוכלים רמאים. תהנו המון ממושון ואמא/אחות שלו

makeupket

New member
תודה רבה :)))

באמת נוכלים,אבל העיקר שמושון שלנו והחתולה השניה זכו בבתים חמים ! (שאגב היא מעוקרת)

liran610

New member
חתולים וכלבים בחנויות

היי אני כל הזמן רואה כלבים וחתולים בחנויות לחיות לפעמים אני רואה גזעיים ולפעמים חתולים שנראים כמו חתולי רחוב. נראה לי שאם זה לא היה חוקי אז לא הייתי רואה הרבה חנויות מוכרות מישהו באמת יכול להגיד אם זה חוקי?

makeupket

New member
הם יחפשו לעשות כסף גם מג'וק מהביוב...

לדעתי זה לא משנה אם קונים את החתול בחנות או מאמצים מעמותות שהרי בשני המקרים מדובר בבעל חיים חסר בית. זה לא שיותר טוב לו בתוך כלוב בחנות חיות חנוקה. קנינו או אימצנו בחינם - הצלנו בעל חיים ...

dimitrygo

Active member
מנהל
תראי, זה לא כ"כ פשוט. מצד אחד ברור שזו הצלת

חיים. מצד שני זה מעודד את בעל החנות ומי שמביא לו גורים (אני יודע שזה לא המקרה שלך אבל גורים זה המקרה הנפוץ) להמשיך להרביע חיות ולמכור אותן. אז נכון שלקנות את הגורים מחנות זה כאילו להציל אותם מחיים אומללים בתוך הכלוב. אבל בעוד חצי שנה יהיו בכלוב הזה גורים חדשים מאותה החתולה ורק בגלל שבעל החנות יודע שהוא יצליח למכור אותם ולהרוויח עליהם כסף. כנע"ל לגבי בעלים של החתולה.

חוקי אולי כן, מוסרי בטח שלא

אני לא קונה שום דבר בחנויות שמוכרת בעלי חיים. עוד לא ראיתי חנות אחת שמחזיקה אותם בתנאים ראויים, לרוב זה כלוב צפוף, קטן, מטונף. ליד הבית שלי יש חנות שמחזיקה גורי חתולים, ארנבונים וכיו"ב - בחוץ על המדרכה, גם בחום הכי לוהט של אוגוסט. גור בחנות לרוב הופרד מהשגר מוקדם מדי ואח"כ גם גודל בלי חשיפה מתאימה. אין מצב שאני אתרום מכספי לתעשייה הדוחה הזו...

meedas

New member
זה חוקי ברוב הארץ

אם כי יש כל מני כללים לגבי תנאי האחזקה, שלדעתי לא מעט חנויות לא עומדות בהם וממשיכות למכור רק כי אין אכיפה מספקת לא קונים כלבים וחתולים בחנות, ובטח שלא קונים מחנות שמוכרת חיות. ועוד משהו - אין דבר כזה "חתול שנראה גזעי". חתול גזעי רק אם יש לו תעודות שמעידות על הגזעיות שלו, ואת לא תמצאי כאלה בחנויות כי מגדלים רציניים לא מוכרים ככה את הגורים. רק לפני יומיים ראיתי גור סיאמי פרוותי מהמם ברחוב (הוא ברח, אחרת הייתי מנסה לאסוף אותו ולמצוא לו בית)... מי שרוצה חתול שנראה גזעי יכול למצוא כאלו ברחוב בלי סוף, ובטח בעמותות השונות. רק צריך לפקוח עיניים ולהסתכל מסביב

liran610

New member
לי בבלוק יש כמה שנראים גזעיים

הם פשוט מהממים ואם הם היו רוצים הם היו יכולים לבוא אלי ולהתפנק, אבל הם פחדנים מאוד . רק מייללים כדי לקבל אוכל , יותר מזה בורחים ממני, חבל .

zukik

New member
כל הכבוד לכם

היצלתם חתול שכנראה לא היה יכול לשרוד בחוץ ישר כך ..... אולי כדאי לפרסם את שם החנות למען ידעו שמה שמספרים שם לא בדיוק תואם את המציאות יחד עם זאת יתכן ובעלי החנות בעצמם לא ידעו את האמת .....

makeupket

New member
אני לא יודעת אם הם לא ידעו את האמת בגלל ש....

לנו הם אמרו ששניהם בני שנה. ולדודה שלי (חודש אחרי) הם אמרו שהחתולה בת שנה וארבעה חודשים. שנית, אני לא חושבת שמותר לי לומר פה את שם החנות....מי שרוצה אומר לה\לו בפרטי.

למעלה