שלום! שתי שאלות:

snirk

New member
שלום! שתי שאלות:

1. אני לומד מדעי החיים בבר אילן, והשבוע התחלנו את פרק האבולוציה שילווה אותנו כל הסמסטר. האם לדעתכם יש כאן חומרים שיוכלו לעזור לי בלימודים (סיכומים, מאמרים וכו'? 2. אני רואה את הסדרה heroes - שבה מדובר על אבולוציה של בני אדם, שמקבלים יכולות אחרות.. ולא יכלתי שלא להתהות... האם האבולוציה שלנו נפסקה? האם יש עדויות לאבולוציה שלנו כיום? לקראת מה המין האנושי הולך?

Blackpanter1י

New member
כן...

האבולוציה המקרו-אית קיימת רק בתבן שבין אוזנייך
ואוזני חברי התאוות שלך...

Blackpanter1י

New member
תקבל פרס עלית על זה חחח

פשוט רציתי להראות שכל להתנהג כמו גוברנור...

Caligola

New member
1. אתה יכול להסתכל בקישורים ובמאמרי

הפורום ולראות אם זה עוזר לך... 2. המגפה השחורה בארופה גרמה לעליה בכמות הנשאים של גן המקנה עמידות למגפה, וזה אכן מהווה התפתחות אבולוציונית.

dan154

New member
הסדרה heros, כמו xmen,

מן הסתם אינה מדוייקת בכלל מדעית. אבולוציה אינה קסם, היא אינה פועלת באמצעות כוח מסתורי שגורם למוטציות מדהימות כל כמה שנים... המוטציות הן אקראיות, ולכן השינויים המועילים היחידים שהן יכולות לגרום הם קטנים מאוד. לכן השינוי האבולוציוני הוא הדרגתי ודורש זמן רב. שום מוטציה יחידה לא יכולה להניב איבר מורכב, או יכולת מדהימה, בטח ובטח לא יכולות שנוגדות את חוקי הפיזיקה (כמו בXmen למשל). אבולוציה מתרחשת כאשר מתקיימת תחרות עזה, בתנאים בהם רק מעטים מוצלחים רשאים להיות ההורים של הדור הבא. אלה שאינם מתאימים מספיק לסביבתם, מנופים על ידי מסננת הברירה הטבעית, והמותאמים ממשיכים הלאה. הצווליזציה האנושית הביאה לכדי קיום מוסדות רווחה, מדע, רפואה וטכנולוגיה, המאפשרים לנו להתנתק ממלחמת הקיום ולעשות משהו מועיל יותר בזמננו - כמו רדיפה אחר אושר או משמעות. בימינו, המין האנושי אינו מצוי בתחרות עזה המאפשרת את האבולוציה (וטוב שככה) - כל אחד, אפילו אנשים נכים, מוגבלים וחלשים, יכול לצפות לחיות עד גיל בגרות ולהתרבות. לכן אין סיבה שיתרחש שינוי. היוצאים מן הכלל הן קבוצות מסוימות שנקלעות בזמנים מסוימים לתנאים בהם התחרות שוב בפעולה. אנשי אירופה, שסבלו מן המגיפה השחורה לפני שנים רבות, הם דוגמא לכך, דוגמא שציין Caligola. אבל בגדול, המין האנושי לא השתנה משמעותית מזה מיליוני שנים, וגם אין סיבה שהוא ישתנה בעתיד (למרות ששינוי דרסטי בסביבתנו שעלול להיגרם על ידי שואה גרעינית או יציאה לחלל, יכול להתחיל את התהליך מחדש). תהנה מהלימודים שלך, זה התחום הכי מעניין שקיים.

למעלה