שלום שריד,

יעלבל

New member
שלום שריד,

בתגובה לתשובתך בפורום ADHD - תודה ואשמח אם תפנה אותי לספרות/מאמרים/כל חומר שהוא בנושא ה- press of speech ו- flight of idea ומה ההבדלים בניהם. תודה, יעל

שריד

New member
יעל בוקר טוב חומר ראשוני בנושא

ממנו לקחתי את ההסבר תוכלי למצוא בספר פרקים נבחרים בפסיכיאטריה, בעריכת ח.מוניץ. המהדורה שלי קצת ישנה אבל בכל אופן העמוד הוא 82 . הפרעות בקצב החשיבה. שני הנושאים קשורים אחד בשני כאשר קצב חשיבה מהיר משפיע על הדיבור (שמנסה לעקוב אחר קצב החשיבה המהיר. כמובן שיש עוד הרבה דברים שצריך לבדוק בתחום השפה והדיבור. אבל דבר ראשון הייתי בודק עם הילד אם הוא שם לב שהדיבור שלו מהיר והאם הוא יכול לשלוט בכך... כמו כן כדאי לשים לך מתי הוא נכנס למצבים כאלו עם מי, האם במקומות שונים במהלך היום וכו'... על כל פנים אני מקווה שברור לך, שהמחשבה שלי היא רק רעיון לבדיקה. כמובן כדי לאבחן זאת צריך לראות את הילד רופא. ההתרשמות שלי מההודעה שלך היתה מהקושי שאת חובה באינטנסיביות של התופעה. אני אנסה בהמשך הערב למצוא לך חומר כתוב באינטרנט. בברכה שריד

שריד

New member
יעל הבהרה נוספת

חשוב לי מאוד שתביני שלתופעה שציינת יכולים להיות הרבה הסברים. אחד ההסברים הוא מרוץ מחשבות כמו שכתבתי. אבל מרוץ כזה יכול להיות לכל אחד. למשל אשתי אומרת שכשאני רוצה לקנות משהו חשמלי (טלביזיה) אזי אני מדבר מהר כל השבוע ובכל מצב(כמובן עד שאני קונה אותו) התופעה של לחץ דיבור מופיעה בהמון הקשרים והיא רק תאור של מצב. חשוב מאוד לברר מה הנער אומר...כיצד הוא מסביר את הדבר. דרך שניה להתמודד היא לכתוב לו... במחברת... שרצית לשאול אותו משהו ואת השאלה ולבקש ממנו לענות בכתב... בברכה שריד

קצת על ההבדלים

באופן פנומנולוגי: בלחץ דיבור אדם נשמע כאילו הוא רוצה להספיק להקיף את מלוא הרעיון שיש לו או המסר שיש לו להגיד וכאילו הוא פוחד שלא יספיק לו הזמן או שעליו להסביר שוב ושוב כי הוא מרגיש שהוא אינו מובן. כשיש flight of ideas, הדבר יכול להתבטא גם בלחץ דיבור ברמת היחס לזמן הקצר - וכי נדמה שלא מספיקים להסביר את כל הדברים שרצים בראש; אבל יש עוד משהו: למשל, ב-flight of ideas הרבה פעמים לא מסיימים להעביר מסר של רעיון אחד שלם במלואו - ומיד צצים עוד 4 רעיונות שממש דחוף להעביר. ב-flight of ideas יכולים גם לראות התנהגות בשטח - מעין ניסיון ליישם חלק מהרעיונות ולהוציאם מן הכוח אל הפועל (משהו שלא מאפיין לחץ דיבור), או אפילו השתתקות אבל ממש רואים על האדם שהגלגלים אצלו עובדים בפול-גז. בלחץ דיבור האדם נראה כאילו הוא חייב לדבר. ב-flight of ideas לא.

למעלה