שלום שרון ועמית

ורד ר

New member
שלום שרון ועמית

רציתי לשאול ולהגיב לגבי הוויכוח שהתרחש היום ביום הכנה לחוויה. כזכור לי, בחוויה, הצבענו על כך שהפעולות שחוברו שנה שעברה יהוו את הבסיס לפעולות השנה ובשנים הבאות. מכך הבנתי שלא אצטרך השנה, שוב, לשבת ולכתוב את כל הפעולות מהתחלה. אך נוכחתי היום לדעת שטעיתי לגמרי. הגעתי ליום הכנה ועברתי יום שלם של העשרה ולימוד לגבי הנושאים שאני אמורה להעביר לחניכים. בסוף היום קיבלתי הנחיות מדויקות לגבי אילו פעולות וערבי תרבות אני צריכה לכתוב בבית. וכל זה בלי להזכיר בכלל את הפעולות שכבר נכתבו בנושא. השנה אופי תל"ם השתנה. פעם ראשונה שהוקמה במה גם למדריכים,גם לנו ניתנה הזכות להביע דעה ולהשפיע על אופי התנועה. באמת האמנתי שעלינו על דרך אחרת שהוקמו המועצות החינוכיות ויכולתי גם אני לומר את מה שאני חושבת. אבל היום.. מה שקרה היום הרגיש ממש כמו יריקה בפנים. אני חושבת שיום לימוד ודיון בנושאים שאני עומדת להדריך הוא עיניין חשוב ביותר. ושאנו לא יכולים להעביר ולהוליך תהליך חינוכי ללא הסבר ולימוד למדריכים. אני גם חושבת שלתת את הפעולות שכתבנו ישר ובלי דיון כלל היא טעות גדולה מאוד, שהופכת את המדריכים למכונות. אך- זהו לא המקרה כלל. ראשית, דיברנו היום על נושאי ההדרכה בהעמקה רבה, שהכניסה את כולנו למחשבה על הפעילות ועל אופי הפעולות שאנו רוצים להעביר. שנית, הפעולות שחיברנו שנה שעברה נועדו כבסיס בלבד- שאותו אנו נתקן ונשנה במידת הצורך. בנוסף לכך אני מרגישה שבזמנים שהכל הולך טוב, ואתם מסכימים למה שקורה בתנועה, יש דמוקרטיה וניתן לנו חופש רב. אבל ברגע שמשהו לא נראה טוב, ולא נראה נכון לתת את הפעולות כבסיס- וזאת כזכור רק כבסיס- נגמרת הדמוקרטיה, והופכים לדיקטטורה. אני מרגישה שכל הכח שהרגשתי שהיה לי להשפיע היה כח מדומה, מזויף אפילו. אני לא מתכוונת לזלזל בכם בכלל, ואני מקווה שאתם לא נפגעים מדברי. אתם יודעים כמה אני מעריכה אתכם כבני אדם וכמדריכי. אבל אני מבקשת ממכם להסתכל ראשית על ההחלטה הלא הגיונית בקשר לפעולות עצמן. ושנית על אופי התנועה שמנסה לערב את מדריכיה בה, ועל חוסר הצדק שנגרם שביטלתם החלטות שנקבעו. אשמח אם תגיבו תודה רבה

sawicki

New member
אני פשוט לא מבין!

ראשית, אני מתנצל שלא הגעתי ליום ההכנה אבל הייתי בגרדואיישיון שלי. שנית, אני לא מבין איך שנה שעברה עבדנו כל כך קשה ליצור תוכנית מיוחדת לכל שכגבת גיל בחוויה, ועכשיו אתם מבטלים אותה. כל המטרה של מפעלינו היה ליצור המשכיות תנועתית, ותהליך גדילה והתבגרות תנועתית. אי העמידה בנסיוננו להבטיח המשכיות מהווה עוד דוגמא מתוך אין ספור דוגמאות אחרות לפישול רציני. בכל פעם שנראה שעלינו על הגל הנכון ואנחנו בדרך להיות תנועת נוער מבוססת עושים בעיות. אני לא בדיוק יודע את כל הסיפור, רק חלקים, אבל אם כל התוכניות משנה שעברה (שדרך אגב הצליחו מאוד במחנה) יבוטלו אני מתכוון להפעיל את כל כוחותיי בביטול החלטה זו!

חברים . . .

אני נורא אוהבת שאתם עושים מכל דבר סיפור כזה גדול . . . אף אחד לא התכוון לבטל את ההחלטות שקיבלנו ביחד בשנה שעברה וכן - אנחנו בעד נוער שלוקח אחריות ומקבל החלטות (גם כשאנחנו פחות תומכים בהן). עם זאת חשבנו שיהיה נכון לכל צוות ללמוד את הנושא עליו הוא יעבוד בקיץ. זה לא הגיוני שתעבדו ותחנכו בלי לעבור עיבוד של המטרות והתכנים. אף אחד לא מסתיר מכם את הפעולות. ישנם קלסרים אצלנו במשרד וגם ראשי העדה (למעט מריאלה) קיבלו העתקים של המערכים משנה קודמת. אבל, אני חייבת לציין שלפחות לגבי חלק מהמערכים אין ספק שאנחנו יכולים לשאוף לרמה גבוהה יותר ולכוון טוב יותר על מנת שהמערך יעמוד בקנה אחד עם השקפת עולמנו. נורא לא נעימה לי ההרגשה שאתם מתנפלים עלינו בלי לעצור לרגע. אנחנו כן משתדלים ללמוד מקיץ לקיץ ולהתייעל . . .(ראו לדוגמא את נושא הצוות הטכני). מצד שני, יש לנו אחריויות ומחוייביות כלפי החניכים וההורים וגם כלפיכם ואנחנו רוצים לעמוד בהן. גם אם זה אומר שיום ההכנה לא נראה בדיוק כמו שחשבתם. אני מקווה שהמשכו ינעם לכם יותר. תפסיקו להעמיד אותנו בצד השני, אנחנו כולנו באותו הצד. וחוץ מזה, תתקשרו ותדברו איתנו, אני לא זוכרת שאי פעם ענינו לכם ב'לא' מוחץ.(חוץ מלמייקי וליונתן, בנושא המעמד המפורסם . . . ) טוב, יש לי עוד המון מה להגיד בנושא, ואתם מוזמנים לדבר איתי . . .
שרון

ורד ר

New member
כל זה טוב ויפה

אבל אני לא קיבלתי כלום מקרן. רק הנחייה של מה לעשות בבית. אני אדבר עם קרן ואבקש ממנה להעביר לי חומר משנה שעברה.. תודה על ההקשבה, אוהבת ורד

זאת לא הייתה הבעיה..

שרון, כנראה לא הבנת בדיוק למה התכוונו! הבעיה היא לא שאנחנו מתנגדים להבין מחדש..ללמוד מטעויות..לנסות דברים חדשים! את זה אנשחנו יודעים...אנחנו גם יודעים שהצצות החדש צריך לעבור שלב של הבהנת הנושא ...הבעיה היא שהצוותים ביום הזה היו צריכים להכין מחדש 15-20 פעולות..זה מה שלא היה נראה לנו! מעבר לעובדה שהחלטנו שאת הפעולות שקרענו את התחת בשבילם שנה שעברה יהוו בסיס לכל השנים..פתאום הם לא מספיק טובים! אני לא נגד לשנות אבל אתם חייבים להבין שאני נגד להתחיל מחדש!!! זהו בינתיים..תחשבו על זה.. yours truely *ד"א אם המטרה של להכין מחדש את הפעולות הוא שיהיה יותר טוב...אז איך אתם חושהבים שצוות לא יותר טוב..יבנה 15 פעולות חדשות יותר טוב מהצוות של שנה שעברה!!! אם רוצים לשפר אז בונים על מה שקיים ומשפרים את הדברים הרעים לא מתחילים מההתחלה!!!!

royelmo

New member
הידעת../images/Emo35.gif

בכנס הראשון לחוויה 2002, שהתקיים בבית דניאל בתל האביב (הכנס שאכלנו בו מלא פיצות) הוחלטה החלטה שעליה הצביע הרוב מבין מדצ"י חוויה 2002. ההחלטה היתה, שהפעולות שכתבנו לחוויה 2002, ישמרו, ובשביל לשמור על תהליך חינוכי, ובשביל להקל על המדריכים של החוויות הבאות, אותן פעולות יינתנו לאותם מדריכים, כדי שיוכלו ל ה ע ז ר בהן ו ל ה ת ב ס ס עליהן, בכתיבת הפעולות למחנה שבו ידריכו. המטרה לא היתה שנקבל את הפעולות מוכנות ונעביר אותן כמו מכונות. המטרה היתה להקל עלינו בעומס הרב של העבודה של לקראת המחנה, ולכוון אותנו לכיוון הנכון. לא משנה מה תאמרו פה, ומה לא תאמרו. זו היתה ההחלטה. ואני, כמו שאר המדצ"ים, ציפיתי מנוער תל"ם, שהחלטה זו, תתבצע. אבל היא לא. פשוט לא. וזה חבל לי. בברכה, רועי.

למעלה