שלום, שני דברים:

mandark

New member
שלום, שני דברים:

1. שאלה תיאורטית - אם יש ברשותי תוכנה שאיננה תומכת עיברית, האם אני יכול להכין פונט אנגלי עם אותיות עיבריות ובכך "לרמות" את המחשב? 2. אם אני קונה פוטושופ ופלאש ועוד יד שניה מחו"ל, האם תיהיה לי אפשרות לכתוב עיברית? אני עובד על מקינטוש אם זה משנה... אהה ו... האם כאשר אני קונה תוכנה יד שניה זה חוקי מבחינת רישיון וכו? בתודה מראש, איל

yanivfel

New member
אם יש לך זמן ליצור לעצמך פונט,

ולכתוב משמאל לימין, ולאבד את המרווח ההגיוני בין האותיות ו... ו... לך על זה וב-ג-ד-ו-ל!!! אבל אם אתה רוצה עיצה חביבה: תשחק עם תוכנות קטנות מפוטושופ, וכשתחליט לעשות כסף מהעבודה על פוטושופ, קנה לעצמך, בטקס חגיגי, פוטושופ בעברית. אחרי עבודה אחת או מקסימום שתיים הוא מחזיר את העלות שלו. אחרת... תחשוב שגנבת את הלחם של אותם אנשים שעבדו כל כך קשה על המוצר הזה, ולכן הם לא יוכלו להמשיך ולפתח אותו...! בהצלחה!

mandark

New member
רגע, אז מה שאתה אומר זה

שלקנות יד שניה זה לא חוקי? ו.. אניחושב שלהוציא בערך 5000 שקלים חדשים מה שאני מרוויח על שתיים שלוש עבודות על תוכנה זה מוגזם! בשביל המטרות שלי לקנות יד שניה גירסה שתיים ורה זה אידאלי - השאלה הי האם זה חוקי? והאם יהיה אפשר להוסיף עיברית? אני מעצב אתרים ולכן עבודה לוקחת לי בין חודש לשלושה... ניראת לי השקעה גדולה מדי... ו... תודה רבה!

yanivfel

New member
יד שנייה זה חוקי, עד כמה שאני יודע.

אבל הרשיון נמכר למי שקונה את התוכנה והוא גם הרשום בחברה... והחברה לא מוכרת יד שנייה, משמעות הדבר שאתה מבחינת החברה לא רוכש את המוצר באופן חוקי... אבל שווה בדיקה, כי הדבר משתנה מחברה לחברה וממוצר למוצר!

FourAces

New member
אז ככה....

לכל חברת תוכנה המכבדת את עצמה, יש את הטופסולוגיה המתאימה לצורך העברת הבעלות על רישיון השימוש בתוכנה. כלומר, אם אתה רוכש אותה מיד שניה, שלישית... חמישית, חובה עליך להקפיד ולבצע את הליך העברת הרישיון על שימך, אחרת שילמת הרבה על כלום, כי הרשיון נותר אצל בעליו הקודמים ולך נשארה רק ערמת צרות. זה בדיוק אותו דבר כמו העברת בעלות על רכב, רק שמשרד הרישוי שייך לחברת התוכנה.

mandark

New member
זתומרת שאם אני קונה תוכנה יד

שניה אני צריך ליצור קשר עם נציגות החברה בישראל ולבקש את העברת רישיון התוכנה לידי? האם העברה זו כרוכה בתשלום?

FourAces

New member
בדיוק

עליך ליצור קשר עם נציגי החברה בישראל ולבקש מהם את הטפסים המתאימים. כמובן שהשרות הנ"ל אינו כרוך בתשלום.

למעלה