שלום שלום

hushhash

New member
שלום שלום

היי, אני סתיו. התחלתי את תהליכי השחרור, שלחתי את המכתב שלי(אחרי עיכוב בגלל בעיות ארגון
) והיום, באמצע מבחן בחיבור צלצל הטלפון, עניתי, ועל הקו השני היתה איזו פקידה מהצבא שהודיעה לי שביום שלישי הקרוב אני צריכה להגיע לשיחה עם קצין שתקבע אם אני יכולה לעלות לועדת מצפון... למרות שידעתי שזה יגיע, נכנסתי להתקף חרדה קל, לא מהנה במיוחד. בגלל שאני טיפשה, עוד לא יצרתי קשר עם פרופיל חדש, ועכשיו אני בלחץ נוראי. זהו, רק רציתי לשתף ולשאול לעצתכם. מה קורה בטרום-ועדה כזו? מה הם שואלים? מה לעשות? תודה
סתיו

Mיקי_

New member
אני מציעה לך לשלוח לי ולאסיה

את מכתב המצפון שלך כדי שנוכל להכין אותך יותר טוב, בלי לדעת מה כתבת ומה הם הסיבות שלך קשה להכין אותך. אני רוצה לברך אותך שהגעת לשלב של טרום וועדה זה אומר שהמכתב שלך קביל ולא פסל וזה כבר טוב. על הליך הטרום ועדה לי עצמי אין הרבה מידע, מעבר לזה שמופעל שם לחץ גדול בפגישה 1:1 לרדת מהסירוב או להפחיד אותך. אל תבהלי חזרי על האני מאמין שלך, זו זכותך לעמוד בפני ועדה. צריך רק לזכור לא לומר שטויות שיכולות להפיל אותך, שזה כל מה שקשור לסלקטיביות. אנחנו שמחים שאת כאן, ונשמח לסייע לך וללוות אותך מעתה! והמון
לך סתיו!

hushhash

New member
תודה ורשמים

קודם כל תודה מיקי על התגובה
ולאסיה על המסר
רשמים מהראיון: זה היה מ-ז-ו-י-ע! החלק החיובי היה שלמרות האזהרות של הבחורה שנועצתי בה, לא היו יותר מדי טרטורים, אחרי 20 דקות המתנה הכניסו אותי (זה פחות מהזמן שחיכיתי לראיון בצו הראשון). ישבתי מול קצינה שדיברה בקול ציני ומזלזל ובכלל זלזלה בכל מה שאמרתי בכל הראיון... חיילת סיכמה את כל מה שנאמר. היא שאלה אותי שאלות על המשפחה והחברים ואז התחילה לחקור אותי בקשר לדעות שלי ולהתקיף אותי בשאלות לא רלוונטיות וטפשיות. סתם, לשם המחשה, כמה דברים שנאמרו וספק הרגיזו ספק שעשעו אותי: היא פתחה ואמרה: "שלום סתיו, קראנו את המכתב שלך לבקשת פטור. עכשיו, ספרי לי, מה את רוצה לעשות בצבא?" אחרי ויכוח חסר תוכן בנושא הטבעונות שלי, היא הקריאה משפט מהמכתב שלי ש"טוען" שצה"ל מבצע ניסויים בבע"ח, ואמרה שהיא לא שמעה על מקרים כאלה. כדוגמא סיפרתי לה על הניסוי הזה. התגובה המיידית היתה: "אל תאמיני לכל מה שאת שומעת". והיו עוד הרבה. לסיום היא אמרה שסיכום הראיון והמכתב שלי יעברו לועדה, שמתכנסת אחת לכמה חודשים, והיא תחליט אם המידע שיש לה מספיק או שהיא תזמן אותי לדבר מולה(קורה שמשתחררים בלי לעמוד מול ועדה?). היא אמרה שאני אקבל תשובה תוך חצי שנה(!), שסך הכול, גם אם אני לא יוצאת לשנת שירות זה מסתדר לי עם תאריך הגיוס (המקורי בפברואר 2008, החדש באוקטובר). בכל זאת יצאתי בתחושה לא טובה. זהו, אני מקווה יסתדר, ושוב, תודה על התגובות
סתיו

סתיו,

באמת קשה להגיד מכאן, אם הלך לך טוב או לא. עקרונית עצם העובדה שהיא התעצבנה היא טובה :] כי זה אומר שנתת לה בסיס לויכוח ושיכולת לעמוד על עמדותייך. אם איני טועה אין כזו אפשרות לקבל פטור מטעמי מצפון בלי לעבור ועדה. המון הצלחה, תעדכני מה קורה, ואת יותר ממוזמנת להשאר בפורום

בדרך כלל מקבלים קודם זימון ל

"קדם ועדה" כמו שסתיו מעלינו סיפרה.. כמה זמן? כמה שבא להם, אצלך זה לדעתי יהיה זריז יותר, בגלל שהגיוס שלך הוא באוגוסט כביכול. את יכולה תמיד לנג'ס להם.. למרות שהלשכג סתם לא קשורים למיטב, יחי הבירוקרטיה. האמת כל מה שיש לעשות זה לחכות.. למרות שהציפיה הזו הורגת :\

העניין הוא

שהיה את הבעייה עם התצהיר והחתימה (כמו שסיפרתי בזמנו) וכשהיה את הבעייה התקשרו אליי תוך פחות משבוע להגיד לי , אז שלחתי ביום ראשון האחרון ועכשיו אני כבר ממש לחוצה לקבל כבר זימון. גרר... זה באמת הורג הצפייה הזאת

Mיקי_

New member
מכתב מצפון למופת

ואו! יש לך מכתב מעולה!! זה המכתב הראשון שאני רואה שאני לא מוצאת בו שגיאות שיכולות להפיל בפני וועדה, הוא מנומק ורהוט, מעניין ואישי ולא מועתק (בתקופה בה לצערי לא מעט מכתבים שאני קוראת מועתקים ולא מביעים עמדה אישית אמיתית וכנה), לי עצמי אין כמעט הערות אליו, ומה שיש מינורי. אנא עדכני אותנו אחרי שתעברי וועדה (ואין לי ספק שעם מכתב כזה תעמדי בה יפה) על מנת שנוכל לפרסמו במאמרי הפורום. כה לחי, באמת באמת דוגמא ומופת לאיך מכתב מצפון אמור להראות בעיני, מכתב ממש נהדר ומהוקצע!. כל הכבוד, והמון המון בהצלחה!

למעלה